עבור לתוכן

מיאמי הייט החתימו את לברון גיימס, כריס בוש ודוויין וויד

Featured Replies

פורסם

צופה שהם יפרקו את החבילה כבר שנה הבאה. כ"כ הרבה אגו לא יכול להיכנס לחדר ההלבשה.

פרט לזה, בחתימה הזאת הוא הוכיח לכולם עד כמה הוא לא מלך, אלה סתם מכונת מזומנים.

כבר אין טעם לנסות להשוות אותו למייקל, בראיינט ושות', הוא בליגה נמוכה יותר.

the king is dead, long live kevin durant

פורסם
  • מחבר

שמע יש סיכוי גדול שהם יפרקו הם צריכים לשלם ללברון וויד 20 מיליון כל אחד..

דווקא האגו לא נראה לי שיהווה בעיה, לברון הוא שחקן קבוצתי מדהים, כל ראיון שלו עוד מהתיכון זה לעשות כל מה שיכולתי לעזור לקבוצה, לחברים שלי.

זה מה שהופך אותו לזהב. הוא השחקן הכי לא אגאוסטי שיש.

אם הוא היה מכונת בזבוזים הוא היה חותם בקליבלנד כי הם יכלו להציע לו הכי הרבה כסף, לעומת זאת הוא בחר במיאמי, כי יש לו שם עתיד. עובדה הם הביאו סגל מדהים.

הוא עדין בטופ שבטופ וגם ישאר שם, אין הרבה שחקנים שמגיעים מהתיכון מרימים קבוצה על הכתפיים, מרימים עיר שלמה.

ללא ספק כיום השחקן הכי טוב שקיים.

פורסם

קודם כל הסגידה לג'יימס קצת (הרבה) מוגזמת והוא דווקא כן די אגואיסט. תמיד מתרצים את זה שאין סביבו שחקנים מספיק טובים (מה שנכון ולא נכון לפרקים), נראה עכשיו אם יהיה מוכן לוותר על הכדור עבור ווייד שהוא closer יותר יעיל ממנו ולהתרכז יותר בניהול וניתוב המשחק.

זה בדיוק האיזון העדין שיקבע כמה בכלל קיים סיכוי שיצליחו. איזה תפקיד כל אחד ייקח על עצמו. הסטטיסטיקה האישית של כל אחד מהם מהשנים האחרונות לא תוכל לחזור על עצמה אם הם ישחקו ביחד. תמיד יהיה מי שיוביל יותר כפי שזה מתפרש בעיני הקהל והתקשורת, אבל זה לא אומר שאחרים פחות חשובים. אני לא בטוח שג'יימס (ובטוח שוויד לא) בנוי לוותר על המעמד שלו מהבחינה הזאת.

שנית, אגו יש שם והרבה. לג'יימס יש אגו בשמיים ולראייה כל הפיאסקו הזה סביב החתימה שלו, ההודעה שנתן בספיישל מיוחד בן שעה בטלוויזיה, זה שהצטרף לטוויטר שבוע לפני ההודעה וכו'. סחט מזה את כל מה שרק יכול, אין ספק שעלה לו לראש. דווין וויד וכריס בוש ששכרו מיוזמתם צוות צילום שיעקוב אחריהם בימים שלפני החתימה וכאילו יראה את ההתחבטויות והלבטים והקשיים וכל הבולשיט המעושה הזה. כריס בוש שבשנה האחרונה עושה הכל כדי לזכות ליותר חשיפה ודי מתחיל לתפוס מעצמו למרות שרק בשנתיים האחרונות מתחיל להתפתח לשחקן שלם יותר ועד עתה היה די פרחח. זה שבטורנטו הוא בלט יחסית והציב סטיסטיקה סבירה+ בקבוצה שמפסידה לא אומר הרבה. שים 10 אנשים על המגרש ותמיד מישהו מהם יתבלט יותר סטטיסטית.

נקודה נוספת, מלבד אגו יש את העניין המקצועי. ההיט יהיו קבוצה די בינונית. מלבד ששלושת השחקנים האלה שיצטרכו ללמוד לחיות אחד עם השני על המגרש (ולהזכירך, לא משנה כל ההמולה סביב ג'יימס וכל הכסף שקיבל וכו', זאת עדיין הקבוצה של ווייד) ועוד נראה איך ועד כמה טוב יעשו את זה. יש להם חסרונות מתחת לסל, אין להם כל כך משחק פוסט-אפ (למרות שפה זה נושא אחד בו בוש משתפר בשנתיים האחרונות) ועוד שלל חסרונות שהיו קיימים בהיט גם בשנתיים האחרונות ואף אחד מהשחקנים האלה לא ממש פותר. כדורסל הוא משחק קבוצתי וכרגע מלבדם אין להם בדיוק שחקנים סביבם. העונה ארוכה, הם ישחקו המון דקות בלית ברירה ומספיקה פציעה/מחלה/תקופה לא טובה של מי מהם (שוב בהנחה שבכלל יסתדרו מקצועית אחד עם השני על המגרש) ויתחילו הפסדים ויתחילו רחשים ואולי גם ריבים פנימיים בעקבות כך -- קרה כבר כל כך הרבה פעמים בעבר.

בדרך כלל פרויקטים מהסוג הזה נכשלים מסיבות של אגו, חוסר התאמה מקצועית והעובדה שחסרים שחקנים טובים מסביב להשלים את החבילה. מה עוד שבשנה הבאה צפויה שביתה אז ככה שאפילו הפיתוי לשחקנים חופשיים טובים של "בואו תחתמו לשנה תראו את עצמכם בקבוצה שתזכה לחשיפה תקשורתית עצומה ובעוד שנה יגיע ה-Pay Day שלכם, תמורת זה שתורידו עכשיו בדרישות השכר" -- טקטיקה שעובדת הרבה פעמים, כבר פחות רלוונטית כי בגלל איום השביתה כל שחקן חופשי מנסה כבר היום לחתום על חוזה ארוך טווח ככל הניתן.

בקיצור, אני רואה בזה הרבה יותר חסרונות מאשר יתרונות, בעיקר מקצועית. כמובן שתמיד יש סיכוי שזה יצליח, תלוי בגישה של שלושתם (כידוע יש רק כדור אחד על המגרש) ושל השחקנים שיגיעו עם הזמן מסביב.

אני באופן אישי לא מתלהב מזה בכלל, חושב שזה טריק שיווקי שעוד עלול מהר מאוד להתפוצץ להם ולהיט בפנים.

פורסם

חוץ מזה שאם זה אשכרה יצליח יהיה אפשר לסגור את הליגה ל3 שנים :nixweiss:

אני אשכרה מרחם על הניקס שבמשך שנתיים פינתה כל דבר אפשרי מהסגל כדי להביא את ג'יימס ועכשיו נשארה תקועה עם אמארה. אולי בכל זאת יצליחו להביא את כרמלו..

פורסם

תהיה להם קבוצה מדהימה.

השאלה הכי גדולה זה איך יסתדרו יחד כי יש רק כדור אחד ושלושה כאלה צריכים 3 כדורים.

מעניין איך ישתלבו שם שחקנים משלימים. קל לא יהיה להם..

פורסם

זהו שלא נשאר להם כל כך כסף להביא שחקנים "משלימים" מנוסים שגם יש להם ערך אמיתי. הם מנסים להעביר בטרייד את ביזלי כדי לפנות קצת כסף להחתמת שחקן חופשי מנוסה אחד לפחות, אבל זה כאמור לא יהיה קל כי חוזה ארוך טווח בסכום גבוה הם לא יכולים להציע במיוחד.

האפשרות השנייה שלהם היא להביא שחקנים ממש לקראת סוף הקריירה שספק כמה יתרמו או להביא צעירים אבל אז צריך סבלנות עד שיתפתחו (כמו למשל הסיטואציה שנוצרה בסלטיקס, בעיקר במזל).

בשלושת ההחתמות הללו הם יותר שיחקו לפנטזיה של השחקנים שלא תמיד מבינים את התמונה הכללית ומסתכלים על הכל מזווית הרבה יותר מופשטת. ההיט איבדו כל גמישות ביכולת לבצע שינויים פרסונליים מהותיים בעונות הקרובות. אולי יש להם איזו תוכנית מגירה לכך, לא יודע. מה שבטוח זה שיש להם כרגע חסרון במספיק עמדות ואנשים ששוכחים שספורט במציאות הוא לא משחק מחשב, יש עייפות/פציעות/אופי לאנשים.

פורסם

פרט לזה, בחתימה הזאת הוא הוכיח לכולם עד כמה הוא לא מלך, אלה סתם מכונת מזומנים.

תשמע, אני הייתי מצפה לשמוע תגובה כזאת מילד בן 15.

מה קרה? התנפץ לך הבלון? גיבור הילדות התגלה כבנאדם עם אינטרסים?

תתעורר גבר, זה העולם בו אנחנו חיים, אתה צריך לדאוג לעצמך.

למה מי ידאג ללברון אם וכאשר הוא יקבל פציעה גומרת קריירה? דויד סטרן? הבעלים של הקליבלנד קאבס?

לא! הוא דואג לעצמו כבר עכשיו וכל הכבוד לו, אני מעריך את הצד העיסקי שלו מאוד וחושב שהוא פועל בדרך נכונה.

תדאג קודם כל לעצמך, היום זה כבר לא שנות ה-80,

להשאר באותו מועדון כל הקריירה לא נותן לך כלום וההישגים האישיים קודמים לכל.

מה הוא מתגייס לצה"ל? צריך גאוות יחידה? הוא רוצה לקחת אליפות, כדי להוסיף ליוקרה שלו

וקבוצות יירצו להחתימו על חוזים שמנים, מה רע בזה? לדעתי הוא עושה מה שטוב לו ושיהנה.

מעבר לכך, אני גם לא חושב שהקבוצה דווקא תהיה מפוצצת באגו, כי לשחקנים האלה יש עבר ביחד,

יכול להיות שהם דווקא יתחברו טוב וישלימו אחד את השני, בעיקר שהם כולם לא משחקים על אותה משבצת.

אז תוציאו את המקל מהתחת, King james lives on :)

פורסם

ב2006 הם שיחקו ביחד באליפות העולם ועפו בחצי הגמר.

ב2008 באולמפיאדה שוב פעם הם שיחקו ביחד, בוש היה לא רע, לברון היה טוב, וויד היה מעולה אבל בכל זאת ברייאנט שלט בנבחרת הזאת, הוא הנהיג אותה לאורך הטורניר, והוא ניצח את המשחק הקשה נגד ספרד בגמר.

שנתיים עברו והנה עם הולכים לשחק ביחד שוב פעם, כיום הם שחקנים טובים יותר, וללא ספק זאת תהיה קבוצה מפחידה, שעלולה לתת תצוגות התקפתיות יוצאות מן הכלל, ההגנה הולכת להיות בעייתית, שלושתם שחקני הגנה טובים, וויד אפילו שחקן הגנה מצוין, אבל בניגוד להתקפה שאפשר לשחק 3 שחקנים, הגנה זה מאמץ קבוצתי כמו ריבאונד, ופה הם יהיו בחיסרון קשה, החוזה של שלושתם מחסה את תקרת השכר, וצריך לשלם משכורת לעוד איזה 8-10 שחקנים.

לדעתי הקבוצה הזאת הולכת להיות דורסנית במשך העונה אבל קשה לי להאמין שהיא תוכל להגיע להישג משמעותי בפלייאוף שמה ההגנה משחקת תפקיד חשוב יותר.

ואל תשכחו את קובי.

פורסם

תשמע, אני הייתי מצפה לשמוע תגובה כזאת מילד בן 15.

מה קרה? התנפץ לך הבלון? גיבור הילדות התגלה כבנאדם עם אינטרסים?

תתעורר גבר, זה העולם בו אנחנו חיים, אתה צריך לדאוג לעצמך.

למה מי ידאג ללברון אם וכאשר הוא יקבל פציעה גומרת קריירה? דויד סטרן? הבעלים של הקליבלנד קאבס?

לא! הוא דואג לעצמו כבר עכשיו וכל הכבוד לו, אני מעריך את הצד העיסקי שלו מאוד וחושב שהוא פועל בדרך נכונה.

תדאג קודם כל לעצמך, היום זה כבר לא שנות ה-80,

להשאר באותו מועדון כל הקריירה לא נותן לך כלום וההישגים האישיים קודמים לכל.

מה הוא מתגייס לצה"ל? צריך גאוות יחידה? הוא רוצה לקחת אליפות, כדי להוסיף ליוקרה שלו

וקבוצות יירצו להחתימו על חוזים שמנים, מה רע בזה? לדעתי הוא עושה מה שטוב לו ושיהנה.

מעבר לכך, אני גם לא חושב שהקבוצה דווקא תהיה מפוצצת באגו, כי לשחקנים האלה יש עבר ביחד,

יכול להיות שהם דווקא יתחברו טוב וישלימו אחד את השני, בעיקר שהם כולם לא משחקים על אותה משבצת.

אז תוציאו את המקל מהתחת, King james lives on :)

באמת שאף אחד מהדברים שלך לא היה קשור ולא בקצת למה שאני באמת חושב על לברון.

קודם כל גיבור הילדות שלי הוא לא לברון, כי גדלתי על אלוהים. אז נסגור את הפינה כאן כבר עכשיו.

דבר שני, אין שחקן שאין לו אינטרסים כספים. לא קובי, לא מייקל, לא מג'יק ולא בירד.

יש הבדל בין לעבור קבוצה כמו שעשה בזמנו ויין גרצקי (אחרי שזכה ב3 סטנלי קאפס) לבין מה שעשה לברון לעיר שכ"כ אהבה אותו ולאוהדים שלה.

לברון כבר מיליונר, כסף זה לא האינטרס פה. לברון רוצה אליפות, והוא רוצה לעמוד בציפיות וכל יום שעובר הורג אותו שלקובי יש כבר 5 טבעות בזמן שהוא היה רק בגמר אחד.

מילא היה עובר לניקס, או לבולס.. הוא עשה את הבחירה הקלה, הלך לקבוצה עם סופרסטאר והלאפדוג שלו (בוש) כי שם יהיה לו הכי קל לקחת אליפות, כי שם הוא לא יצטרך לקחת אחריות, כי שם if the shit hits the fan לא יוכלו להאשים אותו בלעדית כמו שעשו השנה.

והוא כמובן לא רוצה שזה יקרה, אחרת תדמית ה KING שלו תפגע.

אין פה שום קשר פיננסי. את ה80 מיליון שלו במיאמי (או כמה שזה לא יהיה) הוא היה עושה גם בקליבלנד.

הכל עניין של פרסום ופוזה.

ויותר מזה, אני בטוח עכשיו שהעונה הזאת, עונת הפרישה של פיל ג'קסון, הוא סוף סוף יסתום כ"כ הרבה פיות כשהוא יקח עוד אליפות ויגרום לכולם להבין כמה הוא באמת גדול, וזה שיש לך סופרסטאר לא מבטיח לך אליפות. והשנה למיאמי יש 2. אפילו 2 וחצי.

פורסם

ברשותכם נתייחס כאן בצורה עניינית לדברים.

1. אם הוא היה רוצה להיות מכונת מזומנים הוא היה הולך לניקס. רק בתפוח הגדול הוא היה הופך לכדורסלן הראשון שעושה מיליארד.

2. לברון אכן חיסל לעצמו כל סיכוי להמצא ברשימה של כל הגדולים וכעת הוא לא יהיה קרוב בשום צורה לשחקנים כמו קובי, בירד ומג'יק. בטח ובטח שלא ג'ורדן.

3. מה שלברון רוצה בהחתמה הזאת, זה להצהיר כמה שהוא רוצה לקחת אליפות. והוא יקח, שלא יהיה ספק לרגע. מיאמי ישלימו סגל מלא ויהיו המון שחקנים שיהיו מוכנים להוריד את המשכורת שלהם בשביל להצטרף לדהרה הזו, על אף העובדה שנשאר להם CAP SPACE מביך.

בכל אופן, גם אם לא בעונה הקרובה או בזו שאחריה, זו שלישיה טריה וצעירה, ויש להם פה חתיכת שושלת. בשנתיים הקרובות הלייקרס הולכים להיות אלופי המערב והם לא הולכים לשום מקום בזמן הקרוב. חמש משש שחקני המפתח שלהם חתומים לפחות ל3 שנים (קובי, גאסול, ביינום, ארטסט ואודום) ואני לא חושב שיהיה כל כך נועז להגיד שפישר ימשיך איתם. מה גם שנמצא איתם המאמן העטור ביותר בספורט האמריקאי ויחד עם סטיב בלייק ומגריידי שכבר עם רגל וחצי בסטייפלס סנטר אנחנו בהחלט עומדים בפני טריפיט נוסף.

4. עם כמה שלברון רוצה אליפות, אני יכול רק לאחל לו בהצלחה ככינור שני. סקוטי פיפן כזה. הוא הגיע לעיר של וייד, ואין מספיק כדור ל-2 שחקני כאלו בקבוצה אחת, הם לא הולכים להסתדר עם זה טוב (בעיקר בהתחלה) ויהיה מעניין לראות למי יפגעו המספרים בצורה ניכרת יותר (גם בוש בסיפור הזה אגב).

5. הם כרגע עם ספולסטרה שמה שלדעתי כבר במהלך העונה יעוף ויתן לריילי לנסות ולהניף אליפות שישית. בדיוק כמו שהוא עשה ב2006. וזה עבד לו. בעיקר בגלל וייד...

6. בנוגע להגנה, שחקנים אפורים שמקיזים דם על המגרש ניתן למצוא הרבה ובזול. פי ג'יי בראון עבד ליוסטון נהדר ב2008. זו ההשענות ההתקפית המוגזמת שתהיה לדעתי על 3 שחקנים בלבד שאמורים להריץ ממוצעים של 20+ כולם, משהו שמזכיר את מודל וושינגטון של אמצע העשור עם באטלר ארינס וג'יימסון. כמובן שהשלישייה הזו מתעלה עליהם בהרבה, אבל בהתחשב ביכולת ההתקפית שתהיה לשחקנים המשלימים, זה נראה כאילו כל חסרון\יום רע של אחד מהשלושה ייצור חתיכת חור. אה וגם כריס בוש לא עושה הגנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים