עבור לתוכן

איטיות גלובאלית במחשב, ואי עמידות של המחשב במצבי עומס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים, התקנתי על המחשב שלי Windows 7 x32, הכל עבד בצורה מצויינת והייתי מרוצה מאוד מהתוצאות.

לפני כשבועיים התחילו בעיות של איטיות כבדה על המחשב, אי התמודדות עם עומסים שונים - לדוגמא, בזמן התקנה של תוכנה, אפילו הפשוטה ביותר - לא ניתן לעשות כלום עם המחשב, ההתקנה עצמה איטית מהרגיל והמחשב נתקע מדיי פעם (גם ההתקנה).

עקב זאת, התקנות שאמורות לקחת כ-5 דקות במחשב רגיל (דוגמאת סקייפ), לוקחות כ-45 דקות, וזה בלתי נסבל.

לאחר התייעצות עם מספר אנשים, המליצו לי לעבור למערכת של 64bit, בטענה שהיא מנהלת את צריכת המעבד והזיכרון בצורה יעילה יותר והדבר יניב שיפור.

התקנתי על המחשב Windows 7 x64, אבל עדיין אני סובל מאותה האיטיות - הבעיה לא נפתרה.

חשוב לציין שהאיטיות באה לידי ביטוי עוד בהתקנת הוינדוס שארכה כ-4 שעות (!!!) , הרבה יותר מהזמן שזכור לי בעבר, ולכן לדעתי הבעיה היא חומרתית ולא בוינדוס.

התייעצתי שוב עם מספר אנשים, ונאמר לי שיכולה להיות בעיה של התחממות. בבדיקת טמפרטורות ראיתי שהמעבד שלי מגיע לטמפרטורות די גבוהות (כ-50-60 מעלות), ניגשתי לחנות והחלפתי מאוורר + הוספתי אחד נוסף במארז, ומרחו לי משחה טרמית על המעבד.

כרגע במנוחה הטמפרטורה היא בערך 33 מעלות.

בעיית האיטיות לא נפתרה כתוצאה משיפור מערכת הקירור.

רציתי לשאול אם יש למישהו רעיון כיצד ניתן לאבחן את הבעיה, במידה והיא בחומרה.

אני חושד במעבד וההארדיסק כגורמים לתקלה, אך אני לא רוצה להוציא סתם זמן וכסף על קניית חדשים, כשלא בטוח שזה יניב שיפור.

המחשב לא "זקן", בן כ3 וחצי שנים.

המפרט בגדול הוא :

מעבד: E6300

זיכרון: 2GB DDR2 667Mhz

לוח אם: ASUS P5KPL-CM

כרטיס מסך: GigaByte GeForce 9800GT 512MB Overclocked

אשמח להצעות לפתרון,

בתודה מראש,

דוד

פורסם

תבדוק אם ספק לא תקין (קבלים מנופחים וכו) / גנרי

תבדוק אם יש קבלים מנופחים בלוח

תבדוק זיכרון אם memtest86+

תעלה live disk של לינוקס ותנסה לעבוד ממנו אם גם שם זה נתקע. אם כן תמשיך לחפש בעיות חומרה. אם לא אז הבעיה במערכת ההפעלה שמותקנת במחשב

אף מערכת הפעלה (לא 32 ולא 64) לא אמורה להרגיש איטית. איטיות --> תקלה שלא קשורה ל 32 / 64 ביט

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם ספק לא תקין (קבלים מנופחים וכו) / גנרי

תבדוק אם יש קבלים מנופחים בלוח

תבדוק זיכרון אם memtest86+

תעלה live disk של לינוקס ותנסה לעבוד ממנו אם גם שם זה נתקע. אם כן תמשיך לחפש בעיות חומרה. אם לא אז הבעיה במערכת ההפעלה שמותקנת במחשב

אף מערכת הפעלה (לא 32 ולא 64) לא אמורה להרגיש איטית. איטיות --> תקלה שלא קשורה ל 32 / 64 ביט

קודם כל תודה על התשובה :)

1. מה זאת אומרת כבלים מנופחים בלוח ? תוכל לפרט ? איך ניתן להבחין בתקלה בספק כח? ואיך ניתן לבדוק את הדגם שלו? (אני זוכר שקניתי לפני כחצי שנה אחד חדש).

2. אני לא מבין גדול בלינוקס. איזה גרסאות חינמיות יש שפועלות על live disk ?

תודה,

דוד

פורסם

קבלים מנופחים בלוח או בתוך הספק - כמו בתמונה

ספק - איזה חברה / דגם ?

כל live disk יעבוד למשל http://sourceforge.net/projects/chakra/files/Alpha5-v4/chakra-i686-panora-alpha5-v4.iso/download

אם תיתן לו לעלות רגיל הוא יגיע לדסקטופ ותוכל לנסות להריץ בו דברים לראות שהוא לא נתקע

בתפריט ממש בהתחלה יש tools ושם memtest לבדיקת הזיכרון

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הדגם של הספק.

הדגם: Cooler Master Extreme Power Plus 500W

אני חושב שהוא אמור להספיק ....

בקשר לקבלים המנופחים - על איזה תמונה מדובר? ???

פורסם

תמונה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה, אני אבדוק את זה בהקדם.

יכול להיות שהבעיה מגיעה דווקא מה-CPU? כרגע שמתי לב שהוא מאוד לא יציב, הוא יושב על כ-2-3% במנוחה, אך יש לו קפיצות קיצוניות לכ-60% (עם TASK MANAGER בלבד פתוח ברקע).

פורסם

קבלים מנופחים בלוח או בתוך הספק - כמו בתמונה

על הקבלים שנשרפו יכולה להיות גם קצת רטיבות שמונינת כזאת.

בנסוף לי היתה בעיה דומה עם הזכרונות (התקנת ווינדוס 7 לקחה מעל שעתיים ובסוף וויתרתי) תבצע בדיקת זכרון

כמו שנאמר פה.

פורסם

תנקה את הזיכרונות ואת הסלוטים שלהם.

תבצע בדיקה לזיכרונות ע"י התוכנה memtest,כל כרטיס זיכרון תבצע מבחן לבד בסלוט אחד ותעבור כל הזמן לסלוט אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים