עבור לתוכן

תיקיות מוזיקה, תמונות ומסמכים בויסטה - איך להעביר למחיצה אחרת?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי הארד דיסק חדש, והתקנתי עליו היום ויסטה.

עשיתי על הכונן שתי מחיצות - אחת למערכת הפעלה ותוכנות ואחת לכל השאר: מסמכים, מוזיקה, תמונות וכו'

הבעיה שלי היא שwindows שם אוטומטית את התיקייה של המוזיקה (והמסמכים וכו') בתוך התיקייה של היוזר שלי (שהוא, אגב, היוזר היחיד במחשב) שבכונן C - שהוא כונן המערכת.

השאלה שלי היא איך להעביר את התיקיות האלה למחיצה השנייה (אל תגידו לי פשוט לעשות העתק הדבק - זה פשוט ייתן לי תיקייה רגילה - לא תיקייה ש windows מגדיר בתור 'מוזיקה')

זה חשוב שהמחשב יבין שזאת התיקייה של המוזיקה - כדי שאוכל להשתמש בקיצור שנמצא בתפריט 'התחל' (למרות שאפשר פשוט לשנות את הנתיב של הקיצור - זה עדיין משנה לתוכנות כמו winamp שבתור ברירת מחדל מוסיפות לספרייה את התיקייה 'מוזיקה ' של windows)

אני יודע שזה אפשרי כי ככה זה היה אצלי בכונן הקודם במחשב - הבעיה היא שאני לא יודע איך עושים זאת כי את הקודם קיבלתי עם המחשב כשויסטה כבר היתה מותקנת וזה פשוט היה ככה.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

תכין את מבנה התיקיות הרצוי לך בתיקיית היעד. לדוגמה, תיקיית Documents עבור Documents וכן הלאה.

בשלב הבא נווט לתיקיית המשתמש שלך בכונן :C. עמוד על אחת מהתיקיות (לדוגמה Documents) לחיצה ימנית > מאפיינים ושם יש לך לשונית מיקום (Location). בחר בהעבר (Move) ונווט אל תיקיית היעד המתאימה שהכנת. תאשר לסיום.

פורסם
  • מחבר

תודה, זה באמת עובד.

אבל עכשיו יש לי בעיה חדשה -

בטעות מחקתי קודם את תיקיית המוזיקה המקורית (לפני שהספקתי להעביר אותה בכלל), ועכשיו גם כשאני יוצר תקייה חדשה שקוראים לה 'מוסיקה' בתור היוזר שלי (שב- C) - יש לה מאפיינים של תיקייה רגילה ואי אפשר לנווט אותה למיקום אחר. כמו כן שמתי לב שאי אפשר לנווט את 'הורדות' - וזה בלי שנגעתי בה או מחקתי אותה.

מה לעשות?

פורסם

התחל > הפעלה > shell:my music

זה ייפתח לך את התיקייה שמוגדרת במערכת ההפעלה כתיקיית המוסיקה שלך.

כשהיא תפתח, בדוק מה הנתיב שלה, נווט לשם, כפתור ימני > מאפיינים > מיקום > שחזר ברירת מחדל.

זה אמור להחזיר אותה למיקום המקורי שלה ומשם תוכל להעביר אותה כרגיל.

אם אתה מקבל הודעת שגיאה לאחר shell:my music זה בסדר. תאשר תפעיל את המחשב מחדש התיקייה אמורה להיווצר מחדש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עדיין אני לא מבין למה אני לא יכול לנתב את ההורדות למקום אחר (עשיתי shell:downloads וזה הגיע לי לתיקייה שאני לא יכול לנתב)

נ.ב. איפה נמצאים הסמלים של התיקיות הכחולות במחשב (אני לא מצליח למצוא את הסמל המקורי של תקיית המוזיקה)

תודה.[br]פורסם בתאריך: 9.07.2010 בשעה 09:27:25

בסדר, הסתדר לי איכשהו הקטע של ההורדות,

עכשיו אני רק צריך לדעת איפה אני מוצא את הסמל של המוזיקה שבו התיקייה כחולה - מצאתי רק אחד בצבע צהוב

תודה!

פורסם
  • מחבר

בסדר, מצאתי פתרון גם לבעיית האייקון כאן: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/why-did-windows-vistas-music-folder-icon-turn-yellow/

מי שרוצה כל הסמלים של התיקיות המיוחדות של ויסטה נמצאים כאן: %SystemRoot%\system32\imageres.dll

פשוט כשבוחרים סמל למשהו מכניסים את המיקום הזה והסמלים נמצאים שם.

שוב תודה על כל העזרה פה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים