עבור לתוכן

כתם מוזר במסך LCD

Featured Replies

פורסם

פתאום יום אחד שמתי לב שהופיע לי מין פס אפור/כהה במסך, קו אנכי, לא ישר ולא אחיד בחלק השמאלי של המסך, שנראה כמו כתם מוזר כזה. הוא בולט רק על רקע בהיר ואחיד, לבן/אפור וכו'.. ברקע קצת יותר כהה או לא אחיד, לא מבחינים בו בלבד.

זה נראה ממש כמו לכלוך חיצוני על המסך, אבל זה לא.. שפשפתי את המסך מבחוץ וזה ממש לא יורד.. זה נראה פנימי.

מה זאת התופעה הזאת? לא נתקלתי בזה מעולם..

יש למישהו מושג?

אני אצלם את זה בהזדמנות, בקרוב.

פורסם
  • מחבר

והנה צילומים:

כל המסך:

img0001resizec.th.jpg

איזור הכתם מקרוב:

img0002resized.th.jpg

ועל רקע לבן:

img0003resize.th.jpg

ועל רקע צבעוני, שהכתם כמעט בלתי נראה לחלוטין:

img0004resize.th.jpg

יש למישהו מושג מה זה?

פורסם

בין השכבות של הפאנל אמור להיות חומר מדבק שמונע בצטבות של לחות ולכלוך. הכתם נראה כמו כתם שנוצר בין השכבות של הפאנל כתוצאה מלחות

(לא אחיד ומחלחל כזה) ממש כמו במראה לא אטומה טוב או תמונה ישנה.

אם המסך חסוף ישירות לשמש גם יכולה להיות שם דיפורמציה או תגובה של החומר..

הכל בגדר השערה כן..

פורסם

תן לי לנחש - יש לך מסך LCD, אולי אפילו IPS, אלי אפילו Dell 2209WA כמו שלי...

ועוד ניחוש - יותר לעניין הפעם: תמונת הרקע של המסך מתאימה בול לכתם האפור באזורים שיש בהם מעבר חד בין שחור ללבן או לבהיר אחר (כחול נגיד).

ורואים את זה בעיקר בעיקר באחד הצבעים הבסיסיים - ירוק / כחול / אדום... אני גיליתי את זה בצפייה במונדיאל בגלל הדשא...

אני בהתחלה חשבתי שיש לי איזה 372 פיקסלים מתים.

קראתי קצת וגיליתי שמדובר ב-'ghosting' או 'burnt-in image' או איך שלא קוראים לזה - תמונה 'צרובה' כמו מה שהיה פעם במסכים שבגללו המציאו את שומר המסך. זה באמת קרה אחרי ששומר המסך שלי היה מבוטל במשך שבוע.

והנה עוד חדשות טובות:

http://www.jscreenfix.com/

אפליקציית ג'אווה קטנה שפשוט גרמה למסך שלי לשכוח שיש לו פיקסלים שהוא לא משתמש בהם.

מורידים, מתקינים - נותנים לזה לרוץ איזה 3 שעות על - Exercise LCD וגמרנו - מקסימום אולי תצטרך עוד כמה שעות (לא מומלץ להריץ יותר מכמה שעות ברציפות כל פעם - לפי מה שקראתי בכמה אתרים).

אה, כן - ולהפעיל שומר מסך מעכשיו. ממש כמו פעם.

פורסם
  • מחבר

תן לי לנחש - יש לך מסך LCD, אולי אפילו IPS, אלי אפילו Dell 2209WA כמו שלי...

ניחשת נכון.

ועוד ניחוש - יותר לעניין הפעם: תמונת הרקע של המסך מתאימה בול לכתם האפור באזורים שיש בהם מעבר חד בין שחור ללבן או לבהיר אחר (כחול נגיד).

ורואים את זה בעיקר בעיקר באחד הצבעים הבסיסיים - ירוק / כחול / אדום... אני גיליתי את זה בצפייה במונדיאל בגלל הדשא...

דווקא ניחשת לא נכון.. ראית איך זה נראה בתמונות, זה אקראי לחלוטין לדעתי, לא קשור לתמונות הרקע.. במילא המחשב לא עומד עם desktop בתצוגה אף פעם, אין סיבה שמשהו "יצרב" שם.

והנה עוד חדשות טובות:

http://www.jscreenfix.com/

אפליקציית ג'אווה קטנה שפשוט גרמה למסך שלי לשכוח שיש לו פיקסלים שהוא לא משתמש בהם.

מורידים, מתקינים - נותנים לזה לרוץ איזה 3 שעות על - Exercise LCD וגמרנו - מקסימום אולי תצטרך עוד כמה שעות (לא מומלץ להריץ יותר מכמה שעות ברציפות כל פעם - לפי מה שקראתי בכמה אתרים).

אין לי מושג אם זה קשור לבעיה שלי, אבל אני אנסה בכל זאת.. להזיק זה לא יזיק :)

תודה!

פורסם

דווקא ניחשת לא נכון.. ראית איך זה נראה בתמונות, זה אקראי לחלוטין לדעתי, לא קשור לתמונות הרקע.. במילא המחשב לא עומד עם desktop בתצוגה אף פעם, אין סיבה שמשהו "יצרב" שם.

אין לי מושג אם זה קשור לבעיה שלי, אבל אני אנסה בכל זאת.. להזיק זה לא יזיק :)

תודה!

אני מציע לך לבדוק שוב - כמה שאני מסתכל יותר - אני רואה שזו אותה הצריבה. תסתכל בתמונות שאני מצרף (נכון, אני לא צייר גדול).

רוצה להשתכנע עוד יותר:

1. פתח מצגת פאואר פוינט

2. צור שקופית ברקע כחול (ממש כחול) על כל המסך

3. צור עוד שקופיות כאלה ברקע אחיד בצבעים הבסיסיים (ה-16 הראשוניים): אדום (חשוב מאד), ירוק (חשוב מאד), צהוב, כתום, ירוק בהיר, לבן, שחור, אפור בהיר, אפור כהה.

4. תריץ את המצגת - ודפדף בין השקופיות - ותחזור על הפעולה כמה פעמים.

עכשיו תגיד מה אתה רואה והאם זה נראה לך אקראי - ותנסה שוב לבדוק אם היתה לך תמונה ברקע של המסך (מה שנקרא desktop background( שיש לה קו קונטרסטי מאד שמלווה את האזור הזה.

זה לפחות מה שאני עשיתי אצלי.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי. ברור שזה קבוע.

זה נמצא שם ולא זז מילימטר, ברור. אפילו ניסיתי ללחוץ על המסך בנקודה הזאת וזה לא שינה כלום.

הכוונה שלי היתה שהצורה והמיקום של זה (ששניהם קבועים לחלוטין ולא משתנים!!) נקבעו בצורה אקראית, לא היה שם שום דבר מיוחד. לא היה בנקודה הזאת שום מעבר צבע של תמונה כלשהיא או משהו בסגנון הזה.

בכל אופן, הרצתי את ה"תיקון" הזה במשך שעתיים עכשיו, ולצערי זה לא השפיע על כלום..

פורסם

בין השכבות של הפאנל אמור להיות חומר מדבק שמונע בצטבות של לחות ולכלוך. הכתם נראה כמו כתם שנוצר בין השכבות של הפאנל כתוצאה מלחות

(לא אחיד ומחלחל כזה) ממש כמו במראה לא אטומה טוב או תמונה ישנה.

זו גם המחשבה שעלתה לי בראש כשראיתי את התמונות.

לא ברור מאיפה לחות יכולה להגיע לשם, אבל לא מצאתי הסבר אחר שהוא יותר סביר. אלא אם כן מדובר באיזו בעיה מולדת בפאנל (שזה גם אפשרי).

זו יכולה להיות גם פיסת לכלוך מאוד מוזרה, למרות שאבק בד"כ נראה fuzzy, ופה זה קו די חד. מצד שני לא מספיק חד כדי לחשוב שמדובר בשערה (כבר ראיתי שערות בתוך המסך, אבל זה לא נראה ככה), ולא מספיק ישר כדי לחשוד בשבר.

מה שהוא מתאר שם נשמע כמו תופעות שונות. אחת מהן זה burn-in (שאריות של תמונה), אבל מה שהוא מציג שם בצילום זה ממש לא burn-in, ובפירוש נראה כמו בעיה בפאנל עצמו, אולי דומה למה שקורה כאן, רק בסקלה אחרת.

מעניין אם זה מכוסה במסגרת האחריות.

די בטוח שכן. כל עוד לא מדובר בשבר פיזי (וזה לא נראה כך), יהיה להם קשה לטעון שמדובר במשהו שנגרם ע"י שימוש לא תקין.

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק שזה מכוסה באחריות, אבל שימו לב לזה: היתה לי תחושה שהכתם "נחלש" קצת אחרי השעתיים שהפעלתי את ה"תיקון" ההוא.

אז הפעלתי אותו שוב במשך הלילה, למשך 5 שעות רצוף. הכתם.....נעלם.

:xyxthumbs:

קטע מוזר, בחיי שלא היה שום דבר בנקודה ההיא, שום מעבר צבע חד (ובטח שלא משהו קבוע). רוב הזמן המסך מציג בכלל דפדפן, וזה איזור מת של מסך רחב בדרך כלל ככה שהצבע אחיד, ובמילא אין בדפי אינטרנט שום דבר בצורה הזאת.

ה-desktop שלי מכין רקעים מתחלפים, וגם אם היה שם רקע קבוע - המסך כמעט מעולם לא מציג אותו בכלל ליותר מכמה שניות.

ואם כל זה לא מספיק - הרי שהמחשב מוגדר לכבות את המסך אחרי שעה, ובדרך כלל כשאני עוזב את המחשב אני מכבה את המסך בעצמי, מיידית.

בקיצור.. אין לי מושג איך זה קרה, אבל נראה שעכשיו אחרי שהפעלתי את התיקון ל-5 שעות, זה הסתדר.

כשהגעתי, הדלקתי את המסך (שנכבה אחרי 5 שעות) והיה נדמה לי שהכתם נעלם כמעט לחלוטין אבל עדיין קצת נראה.

אולי זאת היתה סתם אשליה, אבל תוך 10-20 שניות הוא נעלם לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

רגע, שמחתי מוקדם מידי.. זה מתחיל לחזור.. :nixweiss:

אומנם חלש יותר, אבל חוזר...

כתוב שם שאחרי הטיפול בצבעים המתחלפים (שכדאי להפעיל "hours or days") צריך גם להשאיר אותו על רקע לבן:

The good news is that it's temporary -- it's not permanent burn-in like old CRTs sometimes showed. The solutions most people suggest:

* turn off the monitor for a time comparable to the time the image has been burning in

* display a constantly changing screensaver for a long time (hours or days)

* display all white for a long time

אני אנסה גם את זה...

אממ...

On my monitor, about an hour and a half of all-white made it better, and after turning it off overnight, the next morning I could no longer see any trace of the persistent image.

Update two days later: Strangely enough, although the pattern seemed completely gone the next morning, that evening it returned, even though I hadn't had any window at all in that space all day. I gave it another hour or two of all-white over that area, then its usual evening of rest, and the next day it was gone again and stayed gone this time. At least, it's evening now and it hasn't returned yet.

פורסם

רגע, שמחתי מוקדם מידי.. זה מתחיל לחזור.. :nixweiss:

אומנם חלש יותר, אבל חוזר...

כתוב שם שאחרי הטיפול בצבעים המתחלפים (שכדאי להפעיל "hours or days") צריך גם להשאיר אותו על רקע לבן:

אני אנסה גם את זה...

אממ...

אצלי זה עבד, כאמור -

אחרי הפעם הראשונה במשך כמה שעות עם ההבהובים - הכתם נחלש מאד, ואולי אפילו "התפזר" קצת לשטח יותר רחב.

בפעם השנייה שמתי את זה עוד פעמיים לסט של שעתיים כל פעם. ולא יכולתי לראות אותו יותר.

מאז השומר מסך מחליף תמונות מדי פעם - והכתם לא חזר (לפחות אני לא רואה אותו).

פורסם
  • מחבר

זהו, אני לא בטוח אבל נראה לי שמאז שזה נעלם לגמרי היום ואז חזר להופיע, זה מופיע דהוי יותר.

הלילה אני אריץ את זה שוב.

פורסם

היה לי את זה גם, באו מDELL והחליפו לי את המסך לחדש..

פורסם

עמרי, כמה זמן המסך ברשותך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים