עבור לתוכן

דריברים - למה מתקינים רק חלק, ולא אחרים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מקווה שזה הפורום המתאים, לא מצאתי אחד שמתאים יותר.

שאלה מתוך סקרנות ועניין:

מדוע, כאשר אני מתקין את Windows, עלי להתקין רק חלק מהדרייברים החסרים, ואחרים לא?

למשל, מדוע אין צורך להתקין את הדרייבר של המעבד? הרי גם הוא דורש תקשורת בין המחשב לבין מערכת ההפעלה, לא?

מדוע אני כן מתקין את הדריבר של כרטיס המסך, אבל לא את הדרייבר של המאוורר, למשל?

אודה לכם אם תאירו את עיניי

(-:

בברכה

פורסם

האמת היא שיש גם דרייבר למעבד, תראה אותו במנהל ההתקנים... המערכת הפעלה כבר מתקינה אותו לבד.

יש הרבה דרייברים שאין בווינדוס אז צריך לעדכן, לפעמים יש אותם אבל צריך לכוון את המחשב שיבין שהוא צריך לשים אותם.

הדרייבר מכתיב למחשב כיצד לתקשר עם הרכיב, למאוור אין צורך לתקשור עם המחשב אז לא צריך בשבילו דרייבר.

ולכל כרטיס יש צורת התקשרות אחרת אז צריך דרייבר משלו.

פורסם

עוד מתקופת Windows 95 היה מאגר גנרי של דרייברים לרכיבים שונים.

חלקם מזוהים בהתקנה וחלקם לא. בעצם עד (ויסטה ומעלה)NT 6.0 זה עבד בצורה נורא עקומה.

לא כל רכיב דורש דרייבר וכמו שאתה מבין דרייבר הוא בעצם רכיב התוכנה שמדבר ישירות לחומרה.

כך שלמש התקשורת עם המעבד נוצרת ברמת הליבה של המערכת הפעלה יחד עם רכיב system כמו אותו intelppm.sys למשל.

אותם דרייברים גם עודים על רכיבים אחרים שהם לא ב user space כמו לשמל tcpip.sys או http.sys שלא קשורים בשום צורה לחומרה.

מאוורר לא דורש שום ממשק תקשורת, אבל אם הוא מחובר בPWM לבקר שנמצא על הלוח אם יש צורך בתקשורת עם הבקר (מה שבא בחבילה של דרייבר של צ'פסט).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים