עבור לתוכן

פסיכומטרי - למידה עצמית

Featured Replies

פורסם

:yelclap: סיימתי יב'.

אני כנראה מתגייס במרץ לכן הדבר הטוב ביותר שמצאתי לי לעשות בתקופה הזו (חוץ מעבודה) זה פסיכומטרי והבנתי שהקורסים זה אוסף של כלום ושום דבר...הכל תלוי בכמה יושבים על התחת ולכן החלטתי ללמוד לבד.

אשמח להמלצות על אתרים ללמידה דרך האינטרנט.

בנוסף איך הספרים של פסיכו ?

http://psycho.co.il/shop/itemdetails.aspx?itemId=10

אגב החלטתי לגשת במועד פברואר משום שאני רוצה שיהיה לי הרבה זמן לחרוש על מנת להוציא ציון גבוה במכה ראשונה.

פורסם

אני בדיוק באותו מצב כמו שלך :) . אשמח לראות איזה תגובות יש לאחרים בנושא. תודה רבה.

פורסם

תחפש בלוחות יד שניה או פורומי שקשורים לפסיכומטרי, הרבה אנשים מוכרים דבים הרבה יותר טובים

אני הייתי בזמנו בפורום בתפוז, מישהי פשוט נתנה לי את הכרטיסיות שלה וקניתי ממישהו את הערמה (הענקית, יש לציין) של יואל גבע ב100 ש"ח

זה אומנם כלל קצת מחיקות פה ושם אבל לא נראה שהבחור למד יותר מידי מהספרים האלה

חוץ מזה שיש כל מיני בחינות חינם ברשת (אני באמת זוכר איפה, אני בטח לא קשה למצוא)

פורסם
  • מחבר

למישהו יש דעה לגבי הספרים הספציפיים האלה ?

steaKhouse אתה יותר ממוזמן להתעלק על השרשור

פורסם

קודם כל מזל טוב על סיום התיכון. פסיכומטרי לבד זה שאלה של יכולת אוטודידקטית. האם אתה יכול לשבת על התחת כל יום ולתרגל. אם כן פשוט תקנה את אחד הספרים ולך על זה.

יש גם ויכוח מתי טוב לעשות,לפני או אחרי הצבא (בעיקר גישה של חומר רענן מול בגרות). לא יודע אם זה משנה,מניסיון חבריי אני יכול להעיד שמי שעשה לפני הצבא היו בד"כ עתודאים שעשו מעל 700,ככה שלא יודע אם הדבר מעלה או מוריד.

בנוגע לקורסים אני חייב להגיד לך כי אין אמת בקביעה שלך שהקורסים מיותרים. יש מכונים גרועים ויש טובים כמו בכל דבר,וגם במכון גרוע יכול להיות מורה מצויין ולהפך. מה שבטוח שמכון מאוד מכוון אותך בדרכי פיתרון,מתמצת את הדברים ומכווין אותך לדרכי פיתרון קלות יותר או "טריקים" וכו' כך שלא מדובר בזריקת כסף לשווא (שזה ד"א גורם להרבה עצלנים להשקיע בגלל שהם שילמו). אז יהא מה שתחליט פשוט תראה שזה מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני מעדיף לעשות עכשיו משום שגם ככה אני כבר ב"שוונג" של הלמידה וגם אני רוצה כמה שפחות לבזבז זמן. אני עדיין בראש של לימודים. אחרי צבא לחזור לזה..גם הציון יהיה יותר נמוך וגם יקח יותר זמן לחזור למיטבי.

נ.ב

אולי בכל זאת למישהו יש דעה על הספרים הספציצים ?

פורסם

אחי, סוף הדרך של ספרים.

אני אישית למדתי מהם למועד יולי ובחיים שלי לא ראיתי ערכה כל כך מקיפה.

יש בה גם הסרת חלודה (בכל זאת אחרי שירות צבאי :lol:) עם הסברים, תרגול ופתרונות מלאים (איזה 600 עמודים)

תרגול בכמותי, מילולי ואנגלית שמה שמיוחד בהם שלכל השאלות יש פתרונות מלאים (ביחד עוד איזה 1500 עמודים).

והכי חשוב, יש בה את המילון כיס והפסיכו-כיס שאפשר לקחת אותם בתיק וללמוד מהם ברכבת, בעבודה וכו' והפסיכו כיס הזה הוא סוף הדרך של דבר, תאמין לי, גם אם אתה בקורס שווה לך לקחת אותו כי הוא מסכם לך את כל החומר וכל מה שאתה צריך לדעת!

נ.ב

אני יודע שאני נשמע מתלהב, כאילו משלמים לי על התשובה הזאת אבל תאמין לי שאחרי שתקבל אותם אתה תבין עד כמה הערכה טובה, פשוט הם כל כך עזרו לי באתר בשלושה חודשים האחרונים (בחינם) שאני אשכרה מרגיש צורך לספר כמה הם טובים.

חוץ מזה, רשום באתר שלהם שיש לך שבועיים להתרשם מהם ואם אתה לא מרוצה תחזיר!

פורסם

נ.ב

אני יודע שאני נשמע מתלהב, כאילו משלמים לי על התשובה הזאת

עם 0 הודעות, כנראה שבאמת משלמים לך.

אני הייתי ממליץ לך לערוך מבחן דיאגנוסטי (קח את אחד המועדים האחרונים ותפתור אותו בתנאי מבחן).

תקבל תמונה כללית של איפה אתה עומד, ותתחיל ללמוד מספרים\אינטרנט, הכל הולך. תוודא שאתה עומד בזמנים של כל פרק. עומד? יופי. לא עומד? תלמד את הטריקים של בתי הספר השונים של הפסיכומטרי.

ללמוד מילים!

בהצלחה...

פורסם

לגבי הספרים ספציפית אני לא יודע, אבל לגבי לימוד עצמי יש לי ניסיון.

אני למדתי לבד לפסיכומטרי, משהו כמו 4-5 שבועות (נראה לי היה משהו כמו 4-5 שעות נטו לימודים ביום).

הכל למדתי עם הספרים של קידום, רק בגלל שחברה שלי עשתה קורס כמה חודשים לפני אצל קידום אז היה לי את כל החומר שלהם.

ישבתי לבד, פתרתי את כל הספר לפי הסדר ועשיתי את כל המבחנים שהיו בערכה של קידום. בנוסף כשאתה נרשם לפסיכומטרי עצמו אתה מקבל מחברת בחינות לדוגמא, או לפחות ככה זה היה לפני 4 שנים.

צריך לקחת בחשבון כמה אתה חזק בתחומים כאלה ואחרים, יש אנשים שלוקח להם יותר או פחות זמן לקלוט מתמטיקה/עברית/אנגלית.

בכל מקרה, לא היה נוראי, צריך תחת, אין תחליף לתרגול. אבל אם אתה מסוגל לשבת ללמוד בלי שתהיה לך מסגרת על הראש לא צריכה להיות בעיה לעשות את זה לבד. רק תתחיל מספיק זמן מראש כדי שאם תראה שהולך קשה יהיה לך מספיק זמן לעבור על הכל כמו שצריך.

פורסם

עם 0 הודעות, כנראה שבאמת משלמים לך.

אני מבין את התגובה שלך,

ובכל זאת, אם הייתי עם אפס תגובות רושם שהם גרועים ותזהר ואסור להתקרב אליהם בטח לא הייתי מקבל ממך כזו תגובה.

בדיוק כמו שאני רץ להזהיר כשמישהו פוגע בי אני מרגיש צורך לפרגן כשמישהו עושה בשבילי משהו טוב, ובמקרה שלהם באמת מגיע.

בכל מקרה, אני לא רוצה לסאפם, מי שחושב שהתגובה שלי לא אוטנתית שיתעלם ממנה.

פורסם

בקשר לספרים אני מציע שתלך לספריה ציבורית. בד"כ יש שם אוסף של כל המכונים וזה יכול לתת לך אינדיקציה.

דבר שני אם לא למדת מתמ' של 5 יחידות כנראה לא תוציא מעל 650, כלומר הסיכוי שתתקבל לחוג מדעי באוניברסיטה נמוך. זה בגלל שבפסיכו' נדרשת חשיבה מתמטית שלא ניתן ללמוד "פתאום" אלא צריך שהידע ישב טוב טוב בראש ולא רק "לדעת" או לזכור מילים.

פורסם

בקשר לספרים אני מציע שתלך לספריה ציבורית. בד"כ יש שם אוסף של כל המכונים וזה יכול לתת לך אינדיקציה.

דבר שני אם לא למדת מתמ' של 5 יחידות כנראה לא תוציא מעל 650

:screwy:

המתמטיקה בפסיכומטרי היא ברמה שכל תלמיד שסיים י"ב עם 3 יחידות יודע את כל החומר הדרוש.

העניין הוא הזמן המוקצב לתרגילים ויכולת שליפת החומר הרלוונטי מהראש "ברגע האמת".

פורסם

דבר שני אם לא למדת מתמ' של 5 יחידות כנראה לא תוציא מעל 650, כלומר הסיכוי שתתקבל לחוג מדעי באוניברסיטה נמוך. זה בגלל שבפסיכו' נדרשת חשיבה מתמטית שלא ניתן ללמוד "פתאום" אלא צריך שהידע ישב טוב טוב בראש ולא רק "לדעת" או לזכור מילים.

מה הקשר בין חומר של 5 יח"ל במתמטיקה לבין הפסיכומטרי? אתה על סמים או משהו?

פורסם

ב-3 יח' אין אי שוויונים או ערכים מוחלטים, וגם אין משפטים בגאומטריה. 5 יח' נותנים לך רקע ונסיון וכך אתה מגיע מוכן אחרי שכבר מכיר ויודע את החומר וזה מקצר משמעותית את הזמן מאשר מי שלא למד וכך יש לו יתרון כי הוא יכול להקדיש זמן לשאלות הקשות, ועל זה בדיוק בנוי הפסיכומטרי-לא על ניקוד לכל שאלה אלא על היחס בינך לבין שאר הנבחנים. אי אפשר ללמוד משפטים גאומטריים ולצפות להיות תותחים תוך חודש. הרי בקורס הם בעצם מלמדים אותך את החומר ומי שכבר למד מצליח לפתור אותם מידע אישי (כלומר מה-5 יח') ולא בגלל הקורס.

פורסם

אתה פשוט מדבר שטויות. אין אי שוויונים וערכים מוחלטים? מה עוד אין שם? פעולות חיבור? כפל?

אין שום קשר בין מתמטיקה של בגרות (בכל רמה שהיא) לבין הפסיכומטרי, מלבד הגאומטריה (שיש ב-3 יח"ל) והשימוש בסימנים מתמטיים כמו חיבור, חיסור או כפל.

אני עשיתי פסיכומטרי אחרי הצבא (ובתיכון עשיתי 4 יח"ל מתמטיקה) וקיבלתי מעל 700. לא צריך לדעת כלום מהחומר של 5 יח"ל כדי לפתור את השאלות שיש בפסיכומטרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים