עבור לתוכן

נשרף רכיב בלוח אם, סיפור מעניין...

Featured Replies

פורסם

אז אתמול אני מדליק את המחשב ונדה, מראה ניצוץ חיים ואז תימרת עשן וריח שרוף עז מאזור הרכיבים הבא (לא ניתן להצביע על הרכיב עצמו היות ומסקירה ללא פירוק הקירור, לא ניתן להבחין בבעיה) -

x38ds4b01hl.jpg

מאז המחשב מסרב להידלק, עד לפני כמה דקות כשלפתע הראה חיים, מצליח לעלות את WIN, אך בעת מאמץ ישר יש BSOD, לפני שאני מפעיל את האחריות, אני רוצה לבודד את הבעיה, מה לדעתכם נדפק ?

פורסם

היית מהמר שאחד הקבלים עושה בעיות. מניסיוני עם כרטיסים בסגנון הזה 70% מהתקלות אפשר לראות בעיין.

בכל מקרה לא הייתי ממשיך להשתמש בו חבל על המעבד תפרק הכל ותיקח לתיקון אם יש עדיין אחריות.

ותבדוק את הספק כוח טוב לפני שאתה מחבר אותו ללוח שוב. תפתח אותו (כמובן שהוא מנותק מהמתח) ותסתכל תחפש רכיבים שרופים או כל דבר שנראה לא תקין.

פורסם

תסתכל מקרוב על הלוח ותגיד לנו בידיוק איפה נישרף.

אם זה איפה שסימנת יכול להיות שהרכיב MOSFET נשרף,ולכן נצטרך לדעת בוודאות אם הוא נשרף.

פורסם
  • מחבר

לא פירקתי את הלוח והקירור (הלוח באחריות, ניתן לחנות לעשות את זה), אך כל הסימפטומים מצביעים על כך שזה אכן

Low RDS(on) Mosfet.

פורסם

אם יש לך על הלוח אם אחריות אז שווה לממש אותו.

יכול להיות שעוד כמה רכיבים קטנים וקשים להלחמה נשרפו.

המלצה שלי-תחליף את הלוח בגדר האחריות.

פורסם
  • מחבר

בהחלט, המחשב כבר במעבדה של TMS.

חבל מאוד רק שאנשי המכירות (TMS נתניה), לא משתפים קצת פעולה עם הלקוחות...

התחלתי לציין בדיוק רב את התקלה, אך הם ביטלו אותי בנימוס וטענו כי הטכנאים שלהם יודעים את עבודתם, חבל, יכולתי לחסוך להם ולי המון זמן (אני מקווה שהטכנאים יעלו על זה מיידית, או שלפחות יתקשרו אלי לפרטים).

פורסם

תן להם שישברו את הראש אם זה מה שהם יודעים

בכל מקרה חשוב שתבדוק את הספק ואם הוא גנרי או בעייתי יש להחליף אותו. תוודא גם שלא היה מעורב בזה לכלוך מוליך חשמל (אבק ורטיבות וכו)

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי מימין, אין שום דבר ג'נרי בו, מדובר במפרט High-End מלפני שנתיים וחצי~ (איזה תזמון...). קראתי קצת בנט ונראה כי די נפוץ שהטרנזיסטורים הללו נשרפים עם הזמן.

פורסם

זה דווקא דיי לא נפוץ - במיוחד בחומרה high end איכותית

אלא אם -

שמת מעבד שלוקח המון חשמל או עשית לו אוברקלוק כזה חזק שגורם לו לקחת יותר חשמל ממה שהלוח בנוי (אתה לא תגיע לזה אם סתם אוברקלוק קטן)

משהוא קיצר את הלוח כמו אבק מוליך או בורג שנפל

ספק כוח דפק את הלוח

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני קראתי, זה נפוץ בייחוד באיזורים חמים.

אני לא עובד ב- OC בקיץ (ובחורף ה- OC הוא סטנדרטי שהחנות עושה 10-20%), מעבר לזה מדובר בצ'יפסט X38, אמור לעמוד ב- OC חזק.

אין מצב לאבק מוליך או בורג, היות והמארז מוגן בפילטרים ולא נפתח כבר חודשים.

ספק כוח, אולי, אבל מה הסבירות שספק כוח מסידרת ה- HX של Corsair יפשל אחרי שנתיים וחצי, בייחוד שהוא מאחורי UPS רציני...[br]פורסם בתאריך: 01-07-2010, 20:03:39

עדכון...

הפקדתי את המחשב ב- TMS נתניה ביום חמישי, אציין לטובה שכנראה כבר באותו יום התחילו לבדוק אותו.

קיבלתי טלפון היום בבוקר מהם, עדכנו אותי שכנראה הבעיה היא בכרטיס מסך, טענתי בפניהם שיכול להיות והכרטיס מסך נפגע מהלוח אם כשנשרף הרכיב עליו (שכפי שכבר ציינתי, לדעתי מדובר ב- Low RDS(on) Mosfet), וביקשתי שיבדקו גם את הלוח אם (פיזית) לרכיבים שרופים.

התקשרתי אליהם שוב לפני כמה דקות, הם עדכנו אותי שהם החליפו *ספק כוח ונראה כי עכשיו הכל בסדר (עדיין בבדיקות), שוב חזרתי על הטענה שרכיב נשרף בלוח אם ושיבדקו את הלוח אם לרכיבים שרופים (אני מבין אותם, בשביל לבדוק את הלוח אם, פיזית, הם צריכים לפרק קודם את כל החומרה ו/או לפרק את הקירור הבאנדל של ה- Mosfets על הלוח).

נראה מה הלאה, אני מקווה שלא יריצו אותי סתם...

עריכה:

*הספק הלך והוחלף ל- Seasonic M12II-620W בתוספת מצידי של 55ש"ח.

פורסם
  • מחבר

החבר'ה מ- TMS התקשרו אלי היום בבוקר ואמרו שאחרי החלפת הספק, המחשב עובד מצויין, עובר את כל הבדיקות.

בכל זאת ציינתי שוב שאני בטוח שיש רכיב שרוף בלוח אם, ושלחתי תמונות של האזור והרכיב (Low RDS(on) Mosfet) שלדעתי נשרף, שכנעו אותי שכנראה אין רכיב שרוף והכל עובד מצויין.

באתי ולקחתי את המחשב, הרכבתי אותו בבית ו... שוב הוא משתולל (BSOD).

לפני ששוב התקשרתי ל- TMS, פירקתי את הלוח אם מהתושבת שלו, וניסיתי לאתר את הרכיב השרוף, בגב הלוח לא נראה סימן ברור לנזק, הסתכלתי יותר טוב באזור שממנו יצא העשן, והפלא ופלא ישנו רכיב שרוף (תמונה), התקשרתי ל- TMS לא היה להם הרבה מה לומר ::)

עכשיו צריך שוב לגשת אליהם להפקיד את המחשב (הנבואה מגשימה את עצמה)...

dsc0562s.jpg

אגב,

אני חייב לציין שסה"כ הם אחלה חבר'ה ושירות טוב, אני בטוח שהרבה לקוחות מבלבלים להם את השכל עם שטויות וטועים...

אני חושב שהשרשור הזה קצת חרג ל- OT, אולי כדאי להעביר אותו לפורום כללי ?

פורסם

אל תשבור את הראש על החלפת הרכיב...

תן להם להחליף לך אותו או שהם יחליפו לך את כל הלוח אם.

תקח את המחשב בחזרה למעבדה.

פורסם
  • מחבר

המחשב בהחלט בדרך חזרה אליהם, אבל אין לך מושג כמה אני מתבאס להפקיד את המחשב שלי במעבדה (בגלל האחריות).

תמיד המחשב חוזר "שונה" מאיך שהבאת אותו, אם זה חלקים חסרים, או שריטות וחלקים תקולים אחרים...

למשל החזירו לי את המחשב ללא הקליפסים של חריצי ההרחבה (מארז Screw-less), בנוסף לזה היה לי Thumb screws ייחודיים של המארז (אפשר להשאיר אותם פתוחים והם לא יפלו מדלת המארז), והחליפו לי את חלקם לרגילים. הכי הטריף אותי שתוכן המארז היה מסודר לזרימת אויר מקסימלית, הם החליפו לי את הספק ולא סידרו את הכבלים כמו שצריך.

פורסם

בגלל זה צריך לבדוק את המחשב לפני שאתה יוצא מהמעבדה שלהם שהכל לא חסר וזה,

את הכבלים הם לא חייבים לסדר לך.

הכי באסה זה להשתעמם מהחיסרון של המחשב.

פורסם
  • מחבר

עדכון קטן,

נאמר לי שאין כבר לוחות כאלו זמינים, אז הציעו להחליף לי ללוח מבוסס צ'יפסט P45 (אין להם X48), הבעיה שהלוחות שהוצעו אפילו לא קרובים למפרט של הלוח שלי, ואני משתמש בכל הפונקציות שלו. אמרתי להם שזה לא מקובל, נראה איזה פתרון הם ימצאו לי.

מפחיד אותי לחשוב שאולי הם יציעו לי תיקון וינסו להחליף את הרכיבים שנשרפו, הרי רק היצרן עצמו יכול לבדוק אם הלוח תקין כשהיה.

אתה צודק, גם החיסרון של המחשב מבאס, אני סטודנט ועובד על המחשב יום יום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים