עבור לתוכן

בעיית צפצופים בהפעלת המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום.

בחודש האחרון המחשב שלי השתגע. הוא מתחיל לצפצפץ 11 פעמים כל פעם שאני מדליק אותו, ולא עולה בכלל. לפעמים אחרי שעתיים של ריסטים הוא מואיל בטובו לפעול, ועובד כרגיל, חוץ מתקיעות פה ושם והווינדוס מאוד כבד - לעומת משחקים שעובדים יחסית כרגיל.

ראיתי בלינקיה לינק לפירוש צפצופים. בדקתי ויש לי Ami bios, והוא מצפצף 11 פעמים.

11 Beeps - Bad Cache Memory - test failed (replace cache memory)

השאלה היא - מה זה אומר? להחליף זיכרון מטמון? מה זה אומר? אולי זו שאלה מפגרת, אבל אין לי מושג מה אני אמור לעשות.

אגב, לא יודע אם זה קשור, אבל כשהתחילו הבעיות של הצפצופים הכרטיס מסך שלי הפסיק לעבוד, וכשניסיתי עם כרטיס ישן, 7600GT, זה דווקא עובד - כאמור, לפעמים, ואחרי שעתיים של ניסיונות.

אני כבר מיואש וכמעט הזמנתי מחשב חדש היום, אבל החלטתי לנסות פה כמפלט אחרון :) אז תודה רבה לכל מי שינסה לעזור

AMD 3800

Radeon 4650, שהפסיק לעבוד אז כרגע אני עובד עם 7600GT.

4G RAM, זכרונות מעורבבים, אם זה משנה. אחד של 2, אחד של 1 ושניים של 512.

לא זוכר בדיוק את הדגם של הלוח אם, זה משהו Glan2Asrock... אני על מחשב אחר עכשיו, השני תקוע כמובן :(

Ami bios

פורסם

שניה,

כשאתה מפעיל את המחשב עם הכרטיס 7600GT אז המחשב פועל כרגיל וללא ציפצופים?

פורסם
  • מחבר

שניה,

כשאתה מפעיל את המחשב עם הכרטיס 7600GT אז המחשב פועל כרגיל וללא ציפצופים?

לא, תיאור המצב עם הצפצופים זה המצב כרגע עם ה7600. היום לקח לי שלוש שעות עד שהצלחתי להכנס למחשב. לפעמים, אחרי הרבה ניסיונות, הוא עולה כמו שצריך אבל נתקע בווינדוס.

בכל מקרה, אני מיואש, וקונה מחשב חדש השבוע.. :(

פורסם

שמע,

צריך לבודד את הבעיות של מחשב.

תריץ את התוכנה MEMTEST .

אם יש לך ספק כוח אחר אז תחבר אותו ותפעיל את המערכת איתו.

פורסם

במחשבים ישנים היית יכול להחליף את זיכרון המטמון, משום שהוא היה בצורת סטיקים:

gfx55.gif

אצלך מן הסתם אין את האפשרות הזו (זיכרון המטמון מולחם ללוח אם בצורת צ'יפ), האפשרות הרלוונטית אלייך היא להחליף את הלוח.

אבל, לפני שאתה רץ להחליף את הלוח - תוודא את הדברים הבאים:

- שהמארז מקורר ועוברת בו סירקולציית אוויר תקינה וסבירה (זכרון מטמון שמתמחמם יתר על המידה, יכול לגרום לבעיות שאתה מתאר)

- שהגדרות הביוס שלך תקינות (רצוי שתבצע איפוס ביוס - בסטיקי מוסבר באופן פרטני כיצד לעשות את זה)

במידה וההצעות הנ"ל לא פתרו לך את הבעיה, תחליף את הלוח.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה.

מאתמול התקיעות כשהמחשב כן עולה התגברו. משמונה בבוקר אח שלי מנסה להפעיל את המחשב, רק בסביבות 14:00 הוא עלה והצליח להכנס למשחק, ואחרי שעה נתקע לו. מאז אנחנו מנסים להכנס וזה פעם בשעה בערך עולה ואז נתקע בווינדוס, המסך פשוט קופא.

אני חושב שאת האפשרות של החימום אפשר לשלול, כי לרוב כשהמחשב עולה זה אחרי שהוא דולק שעתיים לפחות ומתחמם יותר, ואף פעם לא עלה אחרי מנוחה כשהוא קר.

עשיתי ריסט לביוס, הוצאתי סוללה והחזרתי אחרי 5 דקות. עדיין צפצופים ולא עולה.

אני קונה מחשב בקרוב, הבעיה שלי זה הגיבוי.. אני מתקין ווינדוס מחדש על כונן חדש לגמרי שאני קונה, אני מקווה שאוכל לגשת לכל הקבצים כי גיבוי אין לי.

בכל מקרה, הנה קישור לדיון שלי בפורום מפרטים:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465403.0

תודה רבה לשניכם, אני מניח שהמחשב הזה אבוד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים