עבור לתוכן

חיצוני 7200RPM ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש כונן חיצוני בגודל 2.5 אינץ', בנפח שבין 500 ל-1000GB. (מכוון כרגע ל-640GB נניח)

הדרישה שלי שהכונן יהיה בעל מהירות של כ-7200RPM. (יחבור באמצעות USB 2 רוב הזמן)

ישמש להעברת קבצים/סרטים בין מחשבים, ולגיבוי המחשב שלי.....

יש סלט לא כונן , המון כוננים בשוק, באתר של WD אי אפשר לראות כמה RPM יש לכל כונן חיצוני שכזה....

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר, הלכתי לאיבוד גם ב-ebay וגם באינטרנט בכלל!

תודה,

תומר

פורסם

מהירות סיבוב לא קובעת אם הכונן מציג ביצועים טובים או לא, יש כונני 5400RPM שהם טובים מאוד. כשמחפשים כונן ביצועים לא מסתכלים על פרמטרים (נתונים טכניים הכוונה) אלא בודקים מבחני ביצועים, בדיוק כמו במעבדים/כרטיסי מסך.

ובכל זאת- USB 2.0 יגביל כונני 5400 ו-7200RPM (או כמו שהצעתי אם בודקים השוואות ביצועים- כוננים חלשים וחזקים) גם יחד כך שאין טעם לטרוח בעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך.

עם זאת אני סבור שכלל האצבע ברוב המקרים יהיה שכונני 7200 יתפקדו טוב יותר מאחיהם שמסתובבים להם ב-5400.

לצערי לא הצלחתי למצוא Round-up כלשהו בין כוננים מהסגנון הנ"ל, לכן אני מבקש את עזרת חברי הפורום.

אם זה מניסיון, אם זה מהכירות עם ביקורת/סקירה מסויימת על כוננים שכאלה וכו'...

תודה.

פורסם

לדעתי יש סיבה שאתה לא מוצא כוננים כאלו (וכשלא מפרסמים מהירות אז אלה כונני 5400...ניתן לראות זאת גם בכונני הGREEN/ECO למיניהם)

אני מסכים עם NIKE ואפילו נחרץ יותר- ל7200 ו5400 במילא יש תעבורה גדולה בהרבה מצוואר הבקבוק פה (וזה חיבור הUSB2... שאגב מסורס גם הוא היות נדבך ממנו מוקצה בכלל לתעבורת חשמל במקרה של כונני 2.5"-לא סגור עד כמה זה נכון- אבל שמעתי מלא מעט בעלי עניין שכוננים חיצונים 3.5" עם חיבור חשמל ייעודי מתפקדים מהר יותר). אין שום טעם לדחוף כונן מהיר יותר כשממילא קצב התעבורה נמוך יותר מה5400 הסטנדרטי.

אתה רוצה מהירות חפש אחד עם יציאת ESATA (למרות שגם הם די נדירים ב2.5") או באופציה המיושנת יותר: עם FIREWIRE (לדוגמה WD PASSPORT STUDIO) .

פורסם

או באופציה המיושנת יותר: עם FIREWIRE.

מיושנת מיושנת אבל Firewire 800 מגיע עד 100MByte לשניה.

אם אין יציאת ESATA במחשב אבל יש FW800 (1394c) זאת גם אופציה לא רעה.

והיא לא כל כך מיושנת, היא יצאה באמצע 2007 בגרסת C.

ESATA יצא ב2004 אבל רק בשנים האחרונות זה התחיל להיות יציאה נפוצה על לוחות.

פורסם
  • מחבר

מכר שנמצא כרגע בטיוואן מסר לי שיש כונני 2.5 אינץ' מבוססי USB3.

למיטב ידיעתי הלוח שלי לא תומך (DFI X48 DK-T2RS) , האם מדובר בשדרוג BIOS למשל שיוכל לאפשר לי לעבוד ב-USB3 או שזה תקן שלא ניתן לשדרג אליו ללא החומרה המתאימה?

לגבי נושא ה-RPM, מבדיקה שערכתי אני מגלה שהקצב אמור להיות סביבות 30-40Mbytes\second.

עם זאת, כשביצעתי העברה לכונן שכזה מערכת ההפעלה הציגה זאת כ-60Mbytes\second. כיצד זה הגיוני ?

האם לנושא ה-RPM לא תהיה השפעה גם על ה-Access Time של הכונן ?

ואם מדובר על 5400RPM, האם יש כונן מומלץ? השוואה שמישהו מכיר בין כמה חברות?

פורסם

usb3 תומך אחורה, כמובן למהירות USB2. בקשר לבדיקות - אתה מתכוון לחיבור פנימי או חיצוני? מבחינת הACCESS TIME - יש

הבדל אבל שוב, הממשק מגביל אותך הרבה קודם. מעבר לזה שבדיסקים המיועדים לאחסון זמן הגישה פחות משמעותי.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם שדרוג של ביוס/דרייברים יוכל לשנות את החיבור בלוח שלי כך שיתמוך ב-USB 3 ?

למיטב זכרוני כך היה המצב עם USB1.1 שלאחר PATCH שודרג לתמוך ב-USB2.

בנושא הדיסק -

אני מעריך שרוב הזמן אני אגבה אליו דברים ואעתיק אליו, מה שמשנה פה זה ה-Sequential Write בעיקר ?

תודה

פורסם

החיבור שונה פיזית, שום עדכון לא ישנה זאת. אגב, גם USB1.1 לא היה ניתן לשדרוג לUSB2. מבחינת הדיסק - מה שמשנה הוא אכן הקריאה

והכתיבה הרציפה\רנדומלית. ושוב, הנתונים האלו לא משנים כלום בחיבור USB2 כי ממילא כל הכוננים הקיימים בשוק ב10 השנים האחרונות

עוברים בהרבה את המהירות שתקן ההעברה מסוגל לספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים