עבור לתוכן

איך כדאי לחבר 2 דיסקים קשיחים של 250 GB ללוח אם ?

Featured Replies

פורסם

היי

ברצוני לחבר עוד דיסק קשיח ללוח אם , אבל אני רוצה שהדיסק ראשון יהיה המסטר , והשני רק לגיבויי, השאלה את המסטר לאיזה אפיק SATA על הלוח ?

יש sata2_0 ,sata2_1,sata2_2,sata2_3 , לאיזה SATA כדאי לי לחבר את הדיסק הראשי שבו אני יעדכן מערכת הפעלה?

רוני

פורסם

לא משנה. העיקר ששניהם מחוברים לבקר שעל הציפסט ולא לבקר חיצוני.

פורסם
  • מחבר

היי

שמתי לב שמאז שחיברתי את הדיסק הנוסף יש לי מין הרגשה של רעש משונה מהדיסקים כמו שריקה חלשה מאוד, וגם כמו שהדיסק ניכנס להשעיה קטנה, ברגע שאני מפעיל EVEREST Ultimate Edition אני שומע את הרעש הזה וגם התגובה איטית יותר , אבל זה ממש לפעמים קורה , מדוע?

רוני

פורסם
  • מחבר

WD250GB, האחד של 16 מגה בופר ,השני של 8 מגה בופר ,SATA2.

רוני

פורסם

הסדרה הזו ידועה בתור סדרה לא שקטה במיוחד. לא ידוע לי על "שריקות" כלשהן בדגם הזה.

פורסם
  • מחבר

הי

ברגע שהם עובדים לא שומעים רעש של נקישות כמו בישנים שהיו פעם אבל כמו שכתבתי, לפעמים יש מין השעיה כזו , כמו שהם ניכנסים למצב שינה .

פורסם

אם לא השתמשת בכונן לזמן מה אז מן הסתם שהוא ב"מצב שינה" וכשתעיר אותו אז יהיה spin-up (רעש קצת שונה למשך כמה שניות) וזה יכלול עיכוב בגישה לדיסק. זו לא ממש בעיה אבל אם תרצה אז יש תוכנות (יש אחת בסטיקי) שניגשות לדיסק מידי פעם בפעם בכדי למנוע ממנו להיכנס למצב השינה הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

עכשיו קיבלתי תשובה לעיניין, האמת זה מה שחשדתי ,איזה תוכנה אתה ממליץ לי ?

רוני

פורסם

אם לא השתמשת בכונן לזמן מה אז מן הסתם שהוא ב"מצב שינה" וכשתעיר אותו אז יהיה spin-up (רעש קצת שונה למשך כמה שניות) וזה יכלול עיכוב בגישה לדיסק. זו לא ממש בעיה אבל אם תרצה אז יש תוכנות (יש אחת בסטיקי) שניגשות לדיסק מידי פעם בפעם בכדי למנוע ממנו להיכנס למצב השינה הזה.

למה לא לשנות את ההגדרות של WINDOWS ודי? אגב, עניתי לו במחשבה שהשריקה שהוא מתאר היא יוצאת דופן מבחינת הרעש, לא

מבחינת הSPIN-UP הרגיל.

פורסם

כן אני מבין..

ואם יש אפשרות מצד Windows אז כדאי לנסות לפני כן כמו שאתה מציע

פורסם
  • מחבר

היי

עדיף מאוד דרך הWIN7 , ולא דרל תוכנה צד שלישי, אם ידוע לכם אשמח לדעת

פורסם

לוח הבקרה ->אפשרויות צריכת חשמל ->שנה הגדרות תוכנית (של התוכנית שאתה משתמש בה כמובן) -> שנה הגדרות צריכת חשמל

מתקדמות -> דיסק קשיח ושם תקבע את האינטרוול שבו אתה מעוניין.

פורסם
  • מחבר

תודה, כיוונתי ל120 דקות.

רוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים