עבור לתוכן

רעשים ואיטיות במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

המחשב שלי בן קצת פחות מחמישה חודשים (ניתן לראות את המפרט פה בצד).

לפני כחודש, הספק כח שלי מת בפתאומיות, והחליפו לי בחנות לספק כח חדש של seasonic.

הספק הקודם היה בהספק של 500W, והחדש 620W.

כמו כן, ביצעו בחנות עדכון ל-BIOS.

מאז שהמחשב חזר אלי, ישנו רעש שלא היה קודם לכן, כאילו המאוורר של המעבד (קירור סטוק) עובד ומתאמץ. הרעש

מופיע מהרגע שמדליקים את המחשב, גם לפני שמערכת ההפעלה מתחילה לעלות. כשמערכת ההפעלה כן עולה (וינדוס 7 64BIT),

המחשב עובד באיטיות מרגיזה, ואפילו כשהוא במצב מנוחה, אחוזי הניצול של ה-CPU גבוהים בצורה לא ברורה. כמו כן, בעיה חדשה

שהופיעה פתאום - כל צריבה מכל סוג שהוא (סי-די, די-וי-די או אובר-ברן) מסתיימים בכישלון עם שתי תוכנות שונות.

מתוך מחשבה שזה יביא לפתרון הבעיה, פירמטתי את המחשב והתקנתי את הכל מחדש. כל הבעיות שציינתי לעיל ממשיכות להופיע.

יש למישהוא רעיון מה זה יכול להיות? ומה אפשר לעשות לפני שאני רץ למעבדה שוב?

תודה לעוזרים!

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את הצורב, הרעש ממשיך להופיע מהרגע שהמחשב עולה.

אני אשמח אם תוכל להגיד לי על מה אני מסתכל ומה אני בודק עם התוכנה הזו, כי קצת הלכתי איתה לאיבוד...

ושוב תודה!

פורסם

לי יש WIN-7 והיה לי גם VISTA והמערכות האלה כבדות פי 2 מ XP וזה בדוק , עם VISTA אתה מתחיל ב 50% זיכרון תפוס בלי לעשות כלום ועם ה WIN7 בין 25-30 לא חוויה אני מעדיף את ה XP נראה על הפנים אבל לפחות עובד בלי פוזות .

גם בוינדוס 7 יש באגים אני מתקין אופיס פתאום " קובץ נדפק " או שאני לוחץ על קובץ בלוח בקרה " לא עובד " תופעות שלא היה לי ב XP .

פורסם

אין שום באגים ושום קבצים דפוקים בחלונות 7, ולגבי הכבדות של המערכת כבר יש ממזמן מבחנים שמראים ש 7 מגיעה לאותם ביצועים כמו XP ובחלק מהמקרים ליותר ממנה.

לפותח השרשור:

התקנת מחדש מדיסק מקורי ותקין?

אחרי ההתקנה, האם התקנת את הדרייברים רק מהאתרים של החברות וביצעת עדכונים לחלונות?

אחרי שני השלבים האלה, המחשב אמור לעבוד מצויין, אם הוא לא עובד מצויין אז לא מתקינים עוד תוכנות. מתחילים לנתק רכיבי חומרה ולבדוק מה הבעיה כמו שאמרו כאן. להערכתי זה לא הדיסק הקשיח, אלא פשוט התקנה לא נכונה של דרייברים או תוכנות.

פורסם

" יש מבחנים שמראים " , " דרייברים או תוכנות " .

תמשיך לקרוא מבחנים ברשת ולסמוך על כל העולם אני בדקתי בעצמי את כל המערכות הפעלה שיש אין כמו XP עובד הכי מהר והכי חלק פשוט אין ל XP את כל התפאורה מסביב שיש ל VISTA ול WIN7 אני לא יודע למה אבל ב VISTA הממשק יותר יפה מ WIN7 לפחות ככה נראה .

ואל תרשום דברים שאתה לא מבין אני התקנתי WIN7 עם מעבד חדש E5200 וזיכרון גדול 4GB והוא מתחיל את העבודה עם 25-30 % מהזיכרון תפוס בלי לעשות כלום ואני מקבל כל מיני באגים והודעות " אין מספיק משאבים " כמו שהיה לי בזמנו בווינדוס מילניום ב XP זה לא קורה זה נכון שלפעמים זה עובד " חלק " אבל יש מלא תקיעות גם זאת מערכת הפעלה שרחוקה מלהיות מושלמת לא פלא שרוב המחשבים שאני רואה עדיין עובדים עם XP ,הפורום הזה לא מייצג רוב המשתמשים בארץ עובדים עם XP .

שלא נדבר על בלוגים וצאטים שלא עובדים רשום שגיאה " DLL " וזה קורה לא רק במחשב שלי ראיתי את אותה שגיאה אצל חבר צריך לעשות DISABLE לאנטי וירוס וזה עובד ב XP עם אותו אנטי וירוס זה לא קורה , תוכנות בלוח בקרה לפעמים לא עובדים תוכנות נתקעות וזה קורה לי רק ב WIN7 הויסטה זה בכלל סיוט אחרי יום מחקתי אותה .

XP SP3 הכי מומלץ למערכות 775 - AM2+ ומטה .

פורסם
  • מחבר

elite, תסתכל על המפרט שלי, יש לי מערכת קצת יותר מתקדמת ממה שציינת ולכן אני עובד עם win7 64bit.

momi ו-kakadu,

הכל אצלי מותקן מדיסקים מקוריים בלבד, גם ה-WIN7 64bit, וגם הדרייברים של הלוח-אם, כרטיס מסך,

ובעצם כל מה שיש לי כאן על המחשב מקורי בלבד. עדכנתי גם את מערכת ההפעלה וגם את הדרייברים אך ורק מאתרי היצרנים של החומרה שלי.

כל התופעות שציינתי התחילו מהרגע שהמחשב חזר אלי לאחר החלפת הספק כח. כשפתחתי את המארז וניסיתי לבודד

את הרעש (שהמשיך להופיע גם לאחר ניתוק צורב, ניתוק קורא הכרטיסים והוצאת כרטיס המסך ואפילו ניקוי אבק יסודי),

הבנתי שהרעש מגיע מקירור הסטוק של המעבד.

מה שלא מובן לי, זה למה עולה רעש של מאמץ, למרות שמערכת ההפעלה עדיין לא עלתה וגם כשהמחשב במצב מנוחה.

לפני מה שקרה לספק כח המחשב היה שקט כמו בית קברות, עובד במהירות וביעילות ואחוזי ניצול המעבד במצב מנוחה לא עלו על 5%

וניצול הזיכרון לא עלה על 35%, בזמן שהיום במצב מנוחה הם משתוללים, וזאת למרות פירמוט והתקנה מחדש של כל מערכת ההפעלה.

האם יכול להיות שכשהספק כח הראשון מת, הוא הזיק למעבד, לקירור של המעבד או לרכיבי החומרה האחרים? במעבדה ביצעו בדיקות

וטענו שהכל תקין מבחינת רכיבי החומרה...אז מה זה יכול להיות?

פורסם

בגלל הספק כח המחשב בולע זיכרון ? נו באמת עזוב זה לא רציני ... ספק כח דפוק יכול לעשות ריסטרטים או איטיות או פשוט לגרום למחשב כיבוי אבל לזלול את הזיכרון ? זה מגוחך לא נראה לי .

בקשר למעבד של אינטל גם אם מכבש יעלה עליו או טרקטור של מע"צ הוא יעבוד אין סיכוי שהוא נפגע זה קורה 1 ל 100000000 המעבדים של אינטל אמינים ברמות מטורפות AMD קצת יותר בעייתיים אבל אינטל ? אין סיכוי .

דרך אגב אל תבנה על התוכנות שבודקות כוננים קשיחים וזכרונות שמתי לב שהם לפעמים מזייפות הכי טוב להחליף חלקים כמו לגו .

פורסם
  • מחבר

בגלל הספק כח המחשב בולע זיכרון ? נו באמת עזוב זה לא רציני ... ספק כח דפוק יכול לעשות ריסטרטים או איטיות או פשוט לגרום למחשב כיבוי אבל לזלול את הזיכרון ? זה מגוחך לא נראה לי .

בקשר למעבד של אינטל גם אם מכבש יעלה עליו או טרקטור של מע"צ הוא יעבוד אין סיכוי שהוא נפגע זה קורה 1 ל 100000000 המעבדים של אינטל אמינים ברמות מטורפות AMD קצת יותר בעייתיים אבל אינטל ? אין סיכוי .

דרך אגב אל תבנה על התוכנות שבודקות כוננים קשיחים וזכרונות שמתי לב שהם לפעמים מזייפות הכי טוב להחליף חלקים כמו לגו .

תקרא שוב...לא אמרתי שהבעיה היא בגלל הספק כח...אמרתי שמאז שהספק כח הקודם הלך התחילו הבעיות, כי כניראה שזה שהספק

כח הקודם מת, זה כניראה הזיק לרכיבי חומרה אחרים, שבגללם המחשב עובד יותר לאט, משמיע רעשים ובולע זיכרון.

kakadu, התקנתי את hdtune, אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתוכנות בדיקה כמו זו וגם לכוון אותי איך לבדוק ועל מה להסתכל שם.

כרגע, יש לי את HDTUNE, אם תוכל להגיד לי איך לבדוק איתה ועל מה להסתכל אני אודה לך.

פורסם

תראה בלי לזלזל פה באף אחד הלכו לי בחיים עשרות ספקי כח ולא סתם " ללא מותג - Generic " ואף פעם לא נהרס אף רכיב זאת שמועה ללא ביסוס משהו שרץ באויר וכולם מאמינים לו ועוד משהו ספק כח שיוצא מהחברה מקבל תקן ISO ויש שם ארקה פיצוצים ומפץ הגדול כמו דרווין לא תראה שם .

סיכוי קלוש מאוד שספק יהרוס את כל הרכיבים זה קורה אחת לדור בתור אחד שנדפקו לו ספקי כח ולא פעם אחת תהיה בטוח ואתה תראה שתבדוק את זה לעומק תראה שאני צודק

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבודד את מקור הרעש (ניתוק צורב, ניתוק קורא כרטיסים, ניתוק כרטיס מסך, ניתוק הארד דיסקים, ניתוק מאווררים של המארז)

ואין ספק שהוא עולה מהקירור סטוק של המעבד.

ביצעתי את הבדיקה להארד דיסק שעליו מותקנת מערכת ההפעלה עם HDTUNE (יש צורך לעשות את אותה בדיקה להארד דיסק הנוסף?)

הנה התוצאות (גם בתמונה המצורפת):

HD Tune Pro: WDC WD5000AAKS-00V1A0 Benchmark

Test capacity: full

Read transfer rate

Transfer Rate Minimum : 54.5 MB/s

Transfer Rate Maximum : 130.1 MB/s

Transfer Rate Average : 101.8 MB/s

Access Time : 15.8 ms

Burst Rate : 122.8 MB/s

CPU Usage : 12.2%

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

איזו דרך יש לדעת אם לוח האם לא בסדר?

החבר'ה במעבדה אמרו לי שהם ביצעו עידכון ל-BIOS, יכול להיות שמכאן נובעת הבעיה?

פורסם

אתה יודע בכלל מאיפה מגיע הרעש?

פורסם

VUVUZELA

פורסם
  • מחבר

אתה יודע בכלל מאיפה מגיע הרעש?

הקירור סטוק של המעבד הוא גורם הרעש...

כן, אני מעדיף וובוזלה :)

פורסם

רעש זה טוב כמו האגזוזים של הערסים במכוניות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים