עבור לתוכן

בעיות בהתקנת כרטיס קול

Featured Replies

פורסם

היי.

יש לי לוח אם של Gigabyte מדגם 8I915P Duo (קישור למפרט שלו) ועליו כרטיס קול מובנה מסוג C-Media CMI9880.

עד אתמול עבדתי עם Win XP והסאונד היה תקין ועבד מצוין. אתמול פירמטתי את המחשב והתקנתי Win 7. כשניסיתי להתקין את הדרייברים מאותו קובץ שהיה לי קודם, תכנית ההתקנה בכלל לא רצה ואני מקבל הודעת שגיאה שאפשר להתקין את הדרייבר הזה רק על win XP.

בחיפוש באינטרנט מצאתי פורומים שמפרטים את אותה בעיה, נותנים לינקים לדרייברים ומסבירים איך לפתור את הנושא, אך כלום לא עזר. לפי ההמלצות שלהם, הסרתי את הדרייבר מה Device Manager, נתתי לו למצוא את החומרה מחדש ואז כשהוא ביקש להתחבר לאינטרנט כדי לעדכן את הדרייברים הפנתי אותו במקום זה לתיקייה שבה נמצא הדרייבר. הדרייבר הותקן, אפילו יש לי את התכנה מותקנת, אבל משום מה זה עדיין לא עובד ולא יוצא שום סאונד.

ניסיתי גם למצוא דרייברים חדשים מתאימים אבל לא הצלחתי.

עזרו לי בבקשה. זה ממש דחוף לי.

תודה.

פורסם
  • מחבר

נסה את זה:

http://xpdrivers.com/motherboard/giga-byte/_3_3877.cfm

נסה לעדכן את הדרייב ללוח האם כולו.

נסה להתקין דרייבר של NT או ויסטה...

בהצלחה :(

התוכנה הזאת זה Driver Detective. זה איזה שטות ספאמית כזאת שסורקת לך את כל המחשב, אומרת לך "הו, הו! יש הרבה דרייברים לא מעודכנים אצלך. אתה חייב לעדכן אותם אחרת המחשב יתפוצץ!" ואז מבקשת כסף.

ניסיתי גם לעדכן את הדרייבר של כלוח אם דרך האתר של ג'יגהבייט (עם הקישור מלמעלה) וזה לא נראה שהוא באמת מעדכן משהו ואז נסגר.

צריך להיות דרייבר ספציפי לכרטיס קול עבור Win 7 כמו שיש עבור Xp הוא פשוט מאוד קשה לאיתור ברשת.

פורסם

חלונות 7 מזהה בעצמה המון רכיבי חומרה, ממה שקראתי אני לא רואה שאפילו ניסית אחרי ההתקנה לנסות ולתת לחלונות לאתר את הדרייבר שמתאים לה.

פורסם
  • מחבר

חלונות 7 מזהה בעצמה המון רכיבי חומרה, ממה שקראתי אני לא רואה שאפילו ניסית אחרי ההתקנה לנסות ולתת לחלונות לאתר את הדרייבר שמתאים לה.

את כל זה התחלתי כי Win 7 לא זיהה אותם לבד. סליחה אם לא הייתי מספיק ברור.

אין פה מומחים שנתקלו בתופעות כאלה ויודעים מה לעשות או לפחות לתת רעיונות?

פורסם
  • מחבר

עשית Windows update?

כמובן...

אחרי יום שלם של חיפושים, המון פורומים, המון דפים באינטרנט, מיילים למייקרוסופט, ג'יגהבייט וסי-מדיה עדיין לא קיבלתי תשובה שתפתור לי את הבעיה.

החלטתי לשחק קצת בעצמי עם קובץ ההתקנה ומצאתי את האופציה של Compatibility Mode :facepalm: כמה ברור...

שמתי אותו על מצב תאימות ל Win XP ותוכנת ההתקנה רצה.

הצלחתי לבסוף בעצמי להתקין את הדרייבר אבל עדיין נשארה בעייה אחת: התוכנה שאמורה לחלק את הסאונד בצורה הנכונה בין הרמקולים (שנקראת Xear 3D) מצליחה לעלות אבל לא מצליחה להפעיל את הרמקולים בכלל. אני מצליח לקבל סאונד מהרמקולים הקדמיים בלבד מכל מקום, תכנה ודבר במחשב, חוץ מהתוכנה הזאת. לכן אני גם לא מנצל את כל ה- 5.1 רמקולים שיש לי (ועבדו מצוין על XP).

ניסיתי לעדכן דרייברים שוב דרך Windows Update, ניסיתי לעדכן דרייברים דרך הקבצים שהורדתי וניסיתי לחפש את התוכנה עצמה בגירסה תואמת ל- Win 7, אבל עדיין שום דבר.

יש למישהו רעיון?[br]פורסם בתאריך: 26.06.2010 בשעה 23:10:52

מצאתי את הישועה!!

ממש בפוקס, חבל על הזמן!! :lol:

חיפשתי בכלל "Xear 3D Windows 7" והגעתי לזה.

עכשיו ה Xear 3D עדיין לא מצליח להפיק צלילים, אבל לפחות ה Windows מזהה את הדרייברים כמו שצריך ואת ההגדרות של ה 5.1 הצלחתי לבצע בלוח הבקרה הרגיל של הצלילים.

נפתרו לי הבעיות. תודה רבה לכל המגיבים.

נ.ב: פניה לצוות האתר - אני לא היחיד שהיתה לו הבעיה הזאת והרוב המוחלט נתקלו במבוי סתום ובסוף או שקנו כרטיס מסך חדש או שהתייאשו בכלל והחליפו מחשב. אם אפשר להעתיק את המידע מהדף הזה ואת הקבצים שהוא מפנה אליהם זה יהיה נהדר. זה ימנע מכמה אנשים לא להפסיד את השבת שלהם בלטפל בתקלה בכרטיס קול (אני יושב על זה רצוף מאתמול באותה שעה) והבחור הזה לא יישאר שם לנצח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים