עבור לתוכן

כמה זמן לוקח מרגע הפקדת צ'יק משכורת...

Featured Replies

פורסם

עד שהכסף עובר לחשבון?

היום/מחר מפקידים לי משכורת ואני צריך לקנות משהו ליום ראשון (איזה באסה זה שאני אשרוף על זה את כל המשכורת ולא אהנה ממנה לעוד דברים :-\ )

יש מצב שבראשון הכסף יחכה בבנק?

פורסם

יהיה לך את הכסף ביום ראשון.

פורסם

שלושה ימי עסקים מיום הסליקה.

פורסם

אפילו ביום למחרת...

פורסם

בשביל שאנשים ישלמו עם כסף שאין להם על בסיס של כסף שהם אולי יקבלו בעתיד עד שיום אחד לא יהיה להם והם יאבדו הכל?

אני אגב שונא לשלם עם כרטיס אשראי, ואני עושה את זה רק כשאין לי מספיק מזומן עליי.

עד שמגיע החשבון של הכרטיס אני כבר שוכח למה לעזאזל חשבתי שזה רעיון טוב להוציא את הכסף הזה בכלל.

פורסם
  • מחבר

אל תשכחו גם מסגרת אשראי והנחת מזומן.

בכל מקרה המוצר לא יהיה במלאי בראשון, ככה שזה לא ממש משנה :-\

פורסם

בשביל שאנשים ישלמו עם כסף שאין להם על בסיס של כסף שהם אולי יקבלו בעתיד עד שיום אחד לא יהיה להם והם יאבדו הכל?

לא, זה מה שאנשים טיפשים עושים. אנשים חכמים משתמשים בכרטיס האשראי כדי לשלם באמצעות הכסף שיש להם, מבלי הצורך להסתובב עם מזומן כל הזמן, וללא צורך לבקר בכספומט.

פורסם

^^^

אני מסכים, אבל איזה אחוז מהציבור הישראלי עושה את זה ואיזה קונה בכסף שהוא חושב (או לא חושב, אפילו) שיהיה לו בחודש הבא?

אם ככה, אתה טוען שרוב הציבור טיפש. וזה בסדר, כי אני מסכים איתך לחלוטין.

בכל מקרה אתה מסתובב עם מזומן איתך, לא? השאלה זה פשוט כמה.

ובכן, זה בדיוק מה שאני עושה, אז אני חכם!! :silly:

פורסם

לא, זה מה שאנשים טיפשים עושים. אנשים חכמים משתמשים בכרטיס האשראי כדי לשלם באמצעות הכסף שיש להם, מבלי הצורך להסתובב עם מזומן כל הזמן, וללא צורך לבקר בכספומט.

:goodposting:

אני לא מסתובב עם מזומן עליי, איזה כמה חודשים שלא הוצאתי כסף וכשכבר באתי להוציא קצת שכחתי את הקוד ... טוב שהיה עוד כרטיס שאת הקוד שלו אני זוכר.

פורסם

בכלל בלי מזומן?

מה עם איזה עשרים שקל לחפיסת סיגריות? או בקבוק שתיה? או כל דבר קטן כזה?

הכל עם כרטיס אשראי?

פורסם

אני תמיד מחזיק עליי כמה מאות בודדים בדיוק בשביל הדברים האלה (וליתר בטחון, לך תדע אם לא תצטרך לשלם עבור משהו ולא תוכל באשראי), אבל חוץ מזה אני משתדל דווקא לשלם על הכל באשראי - ככה בסוף החודש יש לי רשימה מאוד מסודרת של כמה כסף הוצאתי ואיפה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם אשראי היא שאין לך את ההרגשה שאשכרה ביזבזת כסף.

אתה מעביר כרטיס פלסטיק ומקבל את המוצר, רק בסוף החודש אתה פתאום קולט שירדו לך 500 שקל מהחשבון.

עם שטרות זה הרבה יותר מוחשי, בגלל זה הרכישות יותר שקולות.

פורסם

דווקא להיפך, עם אשראי זה יותר מסודר ואם אתה יודע לעקוב ולנהל נכון את התקציב אתה מגיע מוכן ל-15 בכל חודש ויודע בדיוק כמה יירד.

אני נכנס לעיתים תכופות לחשבון בנק שלי דרך האינטרנט ורואה בדיוק מה קורה בעובר ושב(ובעיקר כדי לראות שלא פרצו לפייפאל והורידו כסף, שקרה כבר בעבר), נתוני מסגרת וכל מה שצריך.

אני תמיד מחזיק עליי כמה מאות בודדים בדיוק בשביל הדברים האלה (וליתר בטחון, לך תדע אם לא תצטרך לשלם עבור משהו ולא תוכל באשראי), אבל חוץ מזה אני משתדל דווקא לשלם על הכל באשראי - ככה בסוף החודש יש לי רשימה מאוד מסודרת של כמה כסף הוצאתי ואיפה.

אני ממש לא מחזיק מאות בודדים ... :nixweiss: גג 100 שקל(אם אני במינוס אז סיפור אחר ...).

פורסם

אני בעד ונגד שתי הדרכים, מצד אחת שימוש במזומן יותר "מוחשי", אתה מרגיש שהוצאת "והפסדת" כסף לעומת גיהוץ פלסטיק. מנגד אשראי מביא לך את כל ההוצאות החודשיות שלך מחושבות יפה בסוף כל חודש איפה ומתי ועל מה. יש שליטה על החשבון מאשר אוסף של קבלות שמקבלים ממזומן.

בחזרה לטיעון של מזומן, ישנם עסקים קטנים בעיקר חנויות של מזון מהיר וכאלה או טיפ במסעדות שחייבים בקטעים האלה כסף קטן ולכן אני אישית משלב בין השתיים. קצת מזומן בארנק+אשראי. עוד דבר הוא שבחנויות מסוימות בעיקר בתחום המחשבים יש הנחה למזומן (אומנם זניחה שמעט אנשים מנצלים- אך בכל זאת הנחה.).

יש עוד הרבה טיעונים, כל אחד חיי בדרכו האישית, אך בסופו של דבר הכל תלוי באדם שמנהל את חשבונו הפרטי בצורה טובה וכך יוכל להיתנהל בכל צורה, מזומן או אשראי(וכך ככל שמתנהלים בצורה טובה יותר טובה זה גם משפיע על אורח החיים בין היתר ::)).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים