עבור לתוכן

לא מוכנים לבטל לי בגרות 4 יח"ל באנגלית כדי ש&#1

Featured Replies

פורסם

אם באמת החוק הוא שאם אתה נכשל בבחינה של 4 יחידות אז אין לך כלום, אפילו שדקה לפני זה ניגשת כבר ל-3 יחידות ועברת - אז החוק הזה דפוק ומעוות וצריך לתקן אותו.

אני מציע לך לפנות בכתב למשרד החינוך עם העתק לשר החינוך, ואולי גם לאמצעי התקשורת השונים.

• תגובות 52
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה דבר ידוע, ונהוג באופן כללי במבחנים - כאשר עושים מבחן חדש, המבחן הקודם נמחק. לטוב ולרע. וטוב שכך.

ככה זה תמיד, זה לא רק בבגרות.

אם עכשיו היה בן אדם שנכשל במבחן אחד, ועבר את השני, ומשרד החינוך היה משקלל לו בצורה כלשהי את הנכשל, אני בטוח שכולם פה היו צועקים כמה משרד החינוך לא בסדר.

ובלי קשר: מה כזה לא בסדר שלא כולם מקבלים בגרות? אם כל אחד היה מוציא בגרות, אז מה בדיוק היה הקטע בלהוציא אותה? :nixweiss:

(לא שאני חושב שבגרות זה משהו "מיוחד", אבל שיהיה)

פורסם
  • מחבר

העניין הוא לא "אי הידיעה אינה פוטרת מעונש", אלא העובדה שאמרו לו שהוא יכול לגשת "לנסות" 4 יחידות ובמידה ויכשל במבחן הזה המבחן של 3 יחידות בו הוא עבר יחשב לו והמבחן של 4 יתבטל.

אני לא רואה שום סיבה שבעולם לא למחוק את ה-4 יח"ל כשיש את העניין הזה של בגרויות חוזרות שמהם בוחרים את הטוב מבין השתיים כל עוד אתה תלמיד. בכלל לא מובן. :bash:

אני הייתי מייעץ לך לקחת את זה ברצינות ולהתחיל בסבב טלפונים ובלגנים רציני ואם אף זה מגיע למצב שכזה (שנשמע מעט ציני למען האמת) תגיע גם לתביעה אם צריך. פשוט אין שום סיבה שתחכה כחצי שנה למבחן חוזר ובגלל זה תדחה את הגיוס שלך והחיים שלך יתעכבו בחצי שנה.

מעבר לזה דבר עם האנשיי מקצוע במסגרת בית הספר שלך (מורה, יועצת, מנהלת) ותברר מה אפשר לעשות עם זה ובלי קשר מומלץ שתעשה מינימום באנגלית 4 כי היום אפילו בשביל להיות מנקה רחובות זה לא מספיק (ציניות). :xyxthumbs:

כבר שלחתי פקס לשר החינוך..

ודברתי עם פניות הציבור של משרד החינוך..

הזוי ביותר.. :s07:

פורסם

אם עכשיו היה בן אדם שנכשל במבחן אחד, ועבר את השני, ומשרד החינוך היה משקלל לו בצורה כלשהי את הנכשל, אני בטוח שכולם פה היו צועקים כמה משרד החינוך לא בסדר.

אבל זה לא קשור, זה לא מועד ב'.

זה היה מבחן ל-3 יחידות וזה היה מבחן ל-4 יחידות. זה שונה לגמרי.

בדיוק כמו שבפיזיקה למשל עשיתי 3 יחידות, ואז עוד 2 יחידות השלמה ל-5. אם הייתי נכשל, היו מבטלים לי גם את ה-3 ? לא, וטוב שכך.

אז אין סיבה שיבטלו לו את ה-3 יחידות שהוא כבר עבר וקיבל.

פורסם

טוב לא ייצא כלום מכל הנושא הזה, אלא אם תיקח את עצמך בידיים ותעשה בגרות מחדש.

אתה רוצה להילחם? תגיש בג"ץ נגד משרד החינוך ועד אז כמו שנוכחת לדעת אין לך מה לעשות.

בשביל מה להכות בקיר ולגלות שהוא קשה?

פורסם

ובלי קשר: מה כזה לא בסדר שלא כולם מקבלים בגרות? אם כל אחד היה מוציא בגרות, אז מה בדיוק היה הקטע בלהוציא אותה? :nixweiss:

(לא שאני חושב שבגרות זה משהו "מיוחד", אבל שיהיה)

בגרות זה לא דבר קבוע, יש בגרויות במקצועות שונים - אם לכולם יש תעודת בגרות אבל יש מעט מאוד אנשים עם בגרות 5 יחידות פיסיקה ו5 יחידות מתמטיקה ו5 יחידות מחשבים, עם ממוצע גבוה מאוד (אגב, אני לא מדבר על עצמי, אין לי תעודת בגרות בכלל) אז התעודת בגרות הזאת שווה הרבה למי שרוצה להתקבל לאוניברסיטה טובה

פורסם

נכון, ובשביל שזה יהיה שווה משהו, צריך שטמבלים מוחלטים לא יהיו בעלי תעודת בגרות (כמובן שלא חסרים טמבלים שרמת קצת פחותה מ"מוחלטת" שכן בעלי תעודת בגרות. בטח כשיש מליארד הקלות בשביל להוציא את זה, למי שלא מצליח סתם כך).

בסופו של דבר תעודת הבגרות אמורה להוות אישור לכך שהתלמיד בעל רמת ידע מזערית כלשהי. אם הוא לא טרח לרכוש אותו איכשהו - אין סיבה שיהיה בעל תעודת בגרות. זה לא אשמת משרד החינוך, אלא אשמת ילדים שלא טורחים להכניס ידע לראש שלהם. אשמת משרד החינוך הייתה קיימת אם הבגרות הייתה כל-כך קלה, שכל אדם היה בעל כזו (ושוב - לא שבדיוק קשה במיוחד להוציאה).

בנוגע לדיון הנוכחי:

הבגרות בימינו בנויה בצורה של שאלונים. 3 יחידות מבצעים את שאלונים A, B ו- C. ארבע יחידות את C, D ו- E. מאחר ולא עשית מחדש את שאלוני A ו- B, נשמע לי הגיוני שהם עדיין יהיו בתוקף. ניסית לבדוק עם הבית ספר לגבי האפשרות של לעשות את שאלון C בלבד מחדש?

פורסם

יש לי תעודת בגרות מלאה עם נכשל אחד שלא החשיבו

פורסם

אבל זה לא קשור, זה לא מועד ב'.

זה היה מבחן ל-3 יחידות וזה היה מבחן ל-4 יחידות. זה שונה לגמרי.

בדיוק כמו שבפיזיקה למשל עשיתי 3 יחידות, ואז עוד 2 יחידות השלמה ל-5. אם הייתי נכשל, היו מבטלים לי גם את ה-3 ? לא, וטוב שכך.

אז אין סיבה שיבטלו לו את ה-3 יחידות שהוא כבר עבר וקיבל.

האנלוגיה שלך מאוד חשודה בעיני. האם עשית מבחן שלם (זהה למבחנים של 5 יחידות), או מבחן השלמה בלבד? האם הציון שקבלת היה מחליף את הציון של ה3 יחידות באם קיבלת ציון טוב יותר, או שהיה מתווסף אליו בשקלול כלשהו של שני הציונים?

אני מניח שה"בדיוק" בהודעה שלך ממש לא במקום...

פורסם

למה אתה שואל אותי כאילו עשיתי איזה משהו מיוחד?

כל הארץ עשתה בדיוק אותו דבר.

בכיתה י"א אתה עושה 3 יחידות, ובי"ב אתה עושה השלמה ל-5.

פורסם

אם כך, מה לעזאזל הקשר בין הפיזיקה שלך למקרה של פותח הדיון? הרי הוא לא עשה יחידה אחת להשלמה מ3 ל4 יחידות בתהליך רגיל ומקובל כמו בפיזיקה - הוא ניגש למבחן שלם, שבמצב רגיל בא במקום המבחן ל3 יחידות ולא בנוסף לו, ושבמקרה והוא היה עובר הוא היה נשאר עם הציון החדש כציון הכולל למקצוע ולא רק ליחידה הנוספת?

פורסם

זה לא אותו דבר לחלוטין. המבחן של 4 יחידות הוא לא תוספת של יחידת מבחן\חומר אחת ל 3 יחידות, כמו שזה בפיזיקה. בפיזיקה מדובר על תוספת חומר, בעוד שבאנגלית\מתמטיקה מדובר על רמת מבחן אחרת.

פורסם

אם לא הבנת את הקשר זו כבר בעיה שלך בלבד.

ואם אתה רואה קשר היכן שהוא לא קיים, זו בעיה שלך - והיא הרבה יותר קשה.

פורסם

זה לא אותו דבר לחלוטין. המבחן של 4 יחידות הוא לא תוספת של יחידת מבחן\חומר אחת ל 3 יחידות, כמו שזה בפיזיקה. בפיזיקה מדובר על תוספת חומר, בעוד שבאנגלית\מתמטיקה מדובר על רמת מבחן אחרת.

אתה מפספס את הנקודה.

הבחור עבר את המבחן של 3 יחידות.

יש לו 3 יחידות ביד!! יש לו, הוא עבר את המבחן, זה שלו. זה שלו בכיס. שלו. שייך לו.

הוא ניגש לעשות מבחן של 4 יחידות.

לא הצליח לו, קורה... באסה. אז אין 4 יחידות.

אבל מה קשור עכשיו לדחוף לו יד לכיס ולגנוב לו את ה-3 יחידות שלו, ששייכות לו שהוא קיבל בצורה חוקית לחלוטין?

מה זה פה, אירן ?

זה שלו! אלה ה-3 יחידות שלו! מה אתם גונבים לו אותן??

(אני מקווה מאוד שאתה לא הולך לענות על זה "כי זה החוק", אני מזכיר לך שהטענה שלי היא שזה משולל כל היגיון ואם זה החוק אז החוק מעוות וצריך לתקן אותו. אם יש לך איזשהו הסבר הגיוני לגניבה הזאת, אני אשמח לשמוע. יש לי ראש פתוח.)

זה בדיוק אותו דבר כמו הדוגמה שלי עם הפיזיקה. עשיתי 3 יחידות. יש לי את ה-3 יחידות האלה בכיס. הן שלי.

עשיתי עוד מבחן של 2 יחידות נוספות (השלמה ל-5). נכשלתי? באסה. אבל ה-3 יחידות שלי נשארות אצלי, ובצדק.

אז למה שאצלו זה יהיה שונה??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים