עבור לתוכן

שאלות כלליות בנוגע ל Win 7

Featured Replies

פורסם

יש לי 5 שאלות:

1. היו לי שתי מחיצות ב-HD, בשמות E+F. אתחלתי את E ומזגתי אותה ל-F דרך ניהול המחיצות של מערכת ההפעלה.

עכשיו בתוך "ניהול דיסקים" נשארו לי שתי מחיצות שלשתיהן קוראים E. איך הופכים אותן לאחת?

תמונה - ניתן לראות שכונן E מחולק לשתי מחיצות שנקראות שתיהן "E":

ooxidgtndzoj.jpg

2. יש לי שני HD ומשום מה, ליד השעון מופיע לי סמל של USB שנקרא "הוצאת חומרה ושליפת מדיה באופן בטוח". ממתי HD שמחוברים ב SATA2 הפכו להיות כוננים ניידים? איך מעלימים את הדבר הזה?

תמונה - ניתן לראות שה"חומרה" המדוברת היא בעצם שני הכוננים הקשיחים שלי:

fmjm0cidnyza.jpg

3. הווינדווס היה "חוקי" והתבטלה לי גרסת הנסיון ל-30 יום. אבל משום מה מופיעה לי מידיי פעם הודעה שהווינדווס לא חוקי ושעליי לפתור זאת בדרך מקוונת. מה יש לעשות בנידון?

4. יש לי כרטיס מודם פקס מסוג: Ambient MD5628D-L-B. כרטיס מאוד ישן שעבד לי ללא כל בעיה עם הדרייברים שהיו שמורים לי על המחשב בווינדווס XP. כשאני מנסה לעדכן מנהל התקן דרך מנהל ההתקנים לכרטיס הזה אני מגיע לבסוף להודעה שהדרייבר כביכול לא נמצא מתאים. הוא בוודאות עבד ב WinXP. יש פתרון?

5. אני צריך תוכנה כמו Everest שאוכל לראות את טמפרטורת החלקים במחשב, את מהירות המאווררים (ואם אפשר לשלוט עליהם עדיף), אחוזי השימוש ב-RAM וכו'.

אוורסט לא עובדת לי משום מה כמו שצריך על WIN7 ואני רוצה תוכנה יותר אמינה בבקשה...

תודה!

פורסם

1. אין מושג מה עשית שם, אבל בפעם הבא תשתמש ב gparted ולא בכלים המוגבלים של חלונות. כמו שניתן לראות לא רק שיש לך שטח בצד אלא ששיש לך גם חלק שהוא unallocated שאפשר למזג.

2. זה אמור להיות ככה אם אתה עובד במצב AHCI. זה בעצם חלק מה native features של SATA כדי לאפשר hot swapping של דיסקים קשיחים.

3. מה זה "היה חוקי"? אזרה בנושאים כאלו אל תצפה לקבל פה בפורום.

4. או שתשתמש בVM עם XP או תמצא מודם dial-up חדש שתומך במערכת.

5. למה אתה חושב שהתוכנה לא עובדת ב7? לעבודה עם מאווררים יש לך את speedfan.

פורסם

5. אני צריך תוכנה כמו Everest שאוכל לראות את טמפרטורת החלקים במחשב, את מהירות המאווררים (ואם אפשר לשלוט עליהם עדיף), אחוזי השימוש ב-RAM וכו'.

PCwizard ו-Hwmonitor לדוגמה.

פורסם
  • מחבר

שלחו לי בבקשה לינקים לתוכנות שהזכרתם: gparted, hwmonitor, pcwizard, speedfan.

כי ניסיתי להפעיל חלק מהתוכנות האלה והם לא עובדות לי בווינדווס.

פורסם

תחפש ב-Google ולדעתי כל אחת מהתוכנות הללו תהיה התוצאה הראשונה שתקבל.

מה הכוונה לא עובדות? תפרט קצת, אתה מקבל הודעת שגיאה? אם כן איזה?

Gparted היא לא תוכנה שעובדת מתוך מערכת ההפעלה. אתה צריך לצרוב אותה כ-Image על דיסק ולאתחל (Boot) ממנו.

פורסם
  • מחבר

תחפש ב-Google ולדעתי כל אחת מהתוכנות הללו תהיה התוצאה הראשונה שתקבל.

מה הכוונה לא עובדות? תפרט קצת, אתה מקבל הודעת שגיאה? אם כן איזה?

Gparted היא לא תוכנה שעובדת מתוך מערכת ההפעלה. אתה צריך לצרוב אותה כ-Image על דיסק ולאתחל (Boot) ממנו.

speedfan - לא מפרטת מספיק, מראה לי את הטמפרטורות בלי לפרט איזה של הלוח, איזה של ה-HD, איזה של כרטיס המסך.

אני צריך גם שיראה לי את אחוז השימוש ב-RAM ושאוכל לשלוט שליטה מלאה במאווררים. אבל לא רק מאווררים!

אוורסט הייתה מושלמת עד שהיא פשוט הפסיקה לעבוד לי. אני לוחץ על sensors ולא רואה כלום.

hwmonitor - הייתה נפתחת ומראה הודעת שגיאה שעל התוכנית להיסגר.

pcwizard - בכלל לא נפתחה.

אני לא סתם מבקש קישורים, כדיי שנוכל לדבר על אותה התקנה וסביר להניח שאם תביאו לי משהו שמתאים למ"ה לא תהיינה בעיות.

אגב, gparted לא עוזרת לי. אני רוצה בבקשה תוכנה כמו partition wizard שצריך להתקין ואפשר לנהל מחיצות בלי לצרוב ושטויות.

רק שתעבוד!

לגבי המודם פקס, אני לא רוצה להתקין VM ומ"ה שלמה בשביל זה. זה לא פתרון הגיוני.[br]פורסם בתאריך: 22.06.2010 בשעה 18:59:37

זה אמור להיות ככה אם אתה עובד במצב AHCI. זה בעצם חלק מה native features של SATA כדי לאפשר hot swapping של דיסקים קשיחים.

לא הבנתי כלום.

מה המצב הזה נותן ומה אני צריך לעשות כדיי לבטל אותו?

אני בכלל אשתמש ביתרונות של המצב הזה?

פורסם

מה זאת אומרת Everest הפסיקה לעבוד? היא צריכה לעבוד ללא שום בעיה ב-Windows 7, תעדכן גרסה אם יש לך גרסה ישנה.

אין Clone ל-Everest -- כל תוכנה וההיצע והאפשרויות שלה. אם Everest עשתה בדיוק מה שחיפשת והכי התאימה לך אז תשאר איתה (מה שמחזיר אותו לשאלה הראשונה).

לבקשתך: PCwizard

Hwmonitor

עוד אחת אם תרצה לנסות SIW

SpeedFan

ותגיד, אם שום תוכנה מאלה שציינתי (ו-Everest) לא עובדת, חשבת שאולי יש לך בעיית חומרה/תוכנה קצת יותר עמוקה? גם תוכנות אחרות לא עובדות? מהי גרסת מערכת ההפעלה שמותקנת אצלך?

Gparted היא התוכנה הראשונה שהייתי ממליץ עליה לביצוע משימות כאלה. אני ממש לא מבין למה אתה מתעקש לא להשתמש בה. אבל אם אתה כל כך מתעקש בכל זאת, אז נסה את EASEUS Partition Manager - Free.

אולי הפיתרון בקשר למודם לא נשמע לך הגיוני אבל מה לעשות שזה הפתרון? אם המודם או כל רכיב מיושן אחר הוא כל כך חשוב, לא עוברים למערכת הפעלה חדשה כך סתם בלי לברר שכל התקני החומרה החיוניים נתמכים על ידה. אפשרות נוספת היא לנסות להתקין את מנהל ההתקן ב-Compatibility mode אם יש לך קובץ exe שלו (ספק גדול אם זה ישנה משהו, אבל תנסה), אם יש לך רק קובץ inf והמערכת לא מסתדרת איתו נותר לך לעשות מה שהציע multicore ולחפש מודם חליפי שכן נתמך על ידי המערכת.

הסבר על AHCI

למה לך בדיוק לבטל אותו, בגלל שיש לך סמל בשורת המשימות? ב-Windows 7 אתה יכול להגדיר איזה סמלים יוצגו, יוסתרו או שיוצגו רק ההודעות הקשורות לתוכנה אותה הם מייצגים. אם הסמל מפריע לך פשוט תסתיר אותו שם.

פורסם
  • מחבר

לגבי המודם, נראה מה נעשה... אולי נקנה חדש.

PCWIzard משביעה רצון. אבל איך עושים שאני אוכל להציג את הטמפרטורות שאני רוצה ואת אחוז השימוש ב RAM ליד השעון של מ"ה?

לגבי EASEUS, גרסת ה-64 ביט לא נותנת לי אפשרות לבצע אף פעולה.

בכל מקרה, גם בתוכנה הזאת וגם בניהול הדיסקים עצמו, המערכת מזהה את "שתי" המחיצות כמחיצה אחת. כתוב לי שטח בשימוש ושטח פנוי של כל ה-HD ולא של כל מחיצה בנפרד כפי שהיה קודם. איך זה הגיוני? זה באג שאני רואה את זה כשתי מחיצות?

אשמח בכל זאת אם תשלח לי תוכנה שכן עובדת ב-64 ביט ואנסה להעביר את כל החומר ל-HD אחר, אאתחל את ה-HD הבעייתי ובעזרת תוכנה אנסה לגרום לו להיראות כמחיצה אחת.

תודה.

פורסם

לא יודע אם זה באג או לא. בכלל לא ברור לי איך זה הגיע למצב הזה, ולכן אין לי ממש הסבר מבוסס למה שהולך במנהל הדיסקים.

אני שוב אחזור ואמליץ על Gparted לניהול מחיצות.

פורסם

אתה סתם מסבך את הכל.

לפני שאתה זועק לעזרה תנסה לקרוא קצת FAQ וללמוד בעצמך ותראה לאיזה הישגים אתה מצליח להגיע.

פורסם
  • מחבר

אם אפשר בבקשה לפחות להסביר לי איך בתוכנה הזאת אני יכול להראות אייקונים של טמפרטורות וכל מה שאני רוצה ליד השעון...

ולהביא בבקשה תוכנה לניהול מחיצות ב-64 ביט שעובדת בלי כל מיני רשיונות.

תודה!

פורסם

אתה סתם מסבך את הכל.

לךפני שאתה זועק לעזרה תנסה לקרוא קצת FAQ וללמוד בעצמך ותראה לאיזה הישגים אתה מצליח להגיע.

תקרא קצת על ותלמד את התוכנה כדי לגלות איך אתה מעדיף להשתמש בה. PCwizard מציגה את הנתונים כ-OSD (בפינה הימנית העליונה של המסך) אולי אפשר להגדיר שהיא תציג אותם אחרת. אני לא יודע כי אני לא משתמש בה בשביל זה.

ובקשר למנהל מחיצות, שוב פעם (ופעם האחרונה) Gparted.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים