עבור לתוכן

יותר מידי חלונות קופצים לי

Featured Replies

פורסם

שלום! :)

בזמן האחרון קורא לי יותר מידי שנפתחים לי חלונות עם פרסומות, זה קורא כשאני לוחץ על הדף אפילו אם זה סתם שטח ריק אפילו אין שום קישור.

זה נראה לי מאוד מוזר, כי אף פעם זה לא קרא לי ככה וגם לא שיניתי שום דבר בהגדרות של החלונות קופצים או של משהו קשור וזה קורא לי ב 2 מחשבים שונים.

האם זה וירוס אצלי, או משהו חדש באינטרנט שמתגבר על החסימות וקורה כך לכולם ולא רק לי?

תודה רבה. :)

נ.ב. פיירפוקס על ווינדוס 7 וגם על XP

פורסם

זה תלוי באתרים שאתה גולש בהם. אתה כנראה גולש באתרי פורומים שעושים מזה כסף, ויש בהם מלא פופ-אפים כאלה... כשאתה גולש כאן זה לא קורה לך, נכון?

פורסם

תיעזר ב hijackthis.

איך ניתן לנתח את התוצאות שלו?

פורסם

תודה רבה!

אגב, אם באתר שצירפת אני מוצא דברים לא תקינים,

איך אני מסיר אותם?

פורסם

אתה מסמן את הchekcbox של אותה שורה בסוף הסריקה.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר שמסביר את הלוג של HijackThis והיה שם הרבה דברים שמסומנים ב X וזה נראה לי מוגזם.

יש לי קספרסקי אינטרנט סקיוריטי 2011 מעודכן שסרקתי איתו את המחשב והוא לא מצא כלום.

אשמח לעזרתכם.

תודה רבה. :)

זה הלוג:

http://img2.timg.co.il/forums/1_142662522.txt

פורסם

עושה רושם שהמערכת שלך שורצת מזיקים. איך הגעת למצב הזה אני לא יודע, אבל בהחלט יכול לנחש.

אנטי וירוס זאת שכבת הגנה אחת ומבודדת יחסית. קודם כל נתחיל בזה שהיא לא מזהה הכל (לא מבחינת כל סוגי המזיקים וגם לא 100% מסוגי המזיקים אותם בהם היא כן מיועדת לטפל) ובנוסף היא ממש חסרת תועלת (כמו כל תוכנות ההגנה) כאשר המשתמש מכניס בעצמו את המזיקים בכל מיני דרכים וצורות.

ההגנה הכי טובה נמצאת אצל המשתמש בראש. בשימוש נכון וזהיר לא נדבקים בכלום, או במילים מפורשות יותר המשתמש צריך לדעת ולהבין מה הוא עושה, אחרת שלא יעשה.

בתור התחלה תריץ בדיקות עם Malwarebytes, Superantispyware או תוכנות נוספות לניקוי Spyware (אני ממליץ בעיקר על Malwarebytes) - לשתיהן גרסת חינם. לאחר מכן הייתי מבצע סריקת וירוסים אונליין, או אפילו יותר טוב מ-LiveCD.

בשלב השני אני ממליץ לסרוק שוב עם Hijackthis ולנקות את הרשומות עם ה-X לידן.

בסיום הייתי מריץ את SDfix קרא את ההוראות בקישור הנ"ל היטב.

בתקווה זה יסיר את כל מה שהדביק לך את המערכת.

שלב אחרון - שוב תסרוק עם hijackthis ותוכנה אחת או שתיים נוספות כדי לוודא שהצלחת להסיר את כל/רוב המזיקים.

פורסם
  • מחבר

במחשב הישן כבר 4 שנים שאני איתו וכל הסריקות גם של Hijackthis יוצאים בלי בעיות והמחשב הזה חדש מאוד (רק חודש) נראה לי מוזר שיש בו כ"כ הרבה מזיקים אני בד"כ יודע מה אני עושה ולראיה, המחשב הישן.

זה לא מוזר?

האם אתה בעצמך רואה בלוג בעיות או שגם אתה סומך על האתר שמסביר את זה?

------------------------------------------------------------------------

עריכה:

מוזר, עכשיו הרצתי שוב את Hijackthis בגירסא 2.0.2 ויצא לוג תקין. (לפני כן זה היה גירסא 2.0.4)

אז המחשב בסדר, או שעדיין צריך לדאוג?

זה הלוג האחרון:

http://img2.timg.co.il/forums/1_142664201.txt

תודה. :)

פורסם

אתה מסמן את הchekcbox של אותה שורה בסוף הסריקה.

תודה.

פורסם

האם אתה בעצמך רואה בלוג בעיות או שגם אתה סומך על האתר שמסביר את זה?

אני מסתמך ולא מסתמך על האתר. אני משתמש באתר כדי לקבל תמונה כללית ואחר כך מסתכל באופן ספצפיפי יותר על כל רשומה חשודה ו/או כזאת שזוהתה כבעייתית. בלוג הקודם יש לך המון תהליכים שרצים כתהליכים אחרים או לא רצים מהמיקום המיועד להם. זאת בדרך כלל ראיה חד משמעית למזיק כל שהוא ואתה גם מתלונן על חלונות קופצים שהם עוד מאפיין של מחשב נגוע.

הלוג החדש באמת נקי, הרשומות החשודות נעלמו ואני לא יודע להסביר את זה (למה בכלל בדקת עם גרסה קודמת יותר). גם החלונות הקופצים נעלמו או שהם עדיין שם?

כדי להתקדם ולנסות לוודא מה הולך פה בדיוק, תריץ בדיקה עם malwarebytes ו-SDfix ותעלה את הלוג של שתיהן לפה.

פורסם
  • מחבר

סרקתי עם malwarebytes ולא נמצא שום דבר חוץ מתוכנה אחת (מחקתי אותה) שישבה במחשב אבל אף פעם לא הפעלתי אותה וגם לא נראה לי שזה הבעיה.

הנה הלוג: http://img2.timg.co.il/forums/1_142676936.txt

אבל שמתי לב שביום האחרון מאז ששידרגתי את הקספרסקי אינטרנט סקיוריטי לגירסא 2011 אין בעיה אז כנראה שהיה בעיה רק בהגדרות של הקספרסקי או משהו כזה.

אז אני יכול להיות רגוע, או לא?

תודה. :)

פורסם

לא יודע, כל העניין קצת תמוה, אבל תמשיך לעקוב. אם הבעיות לא חוזרות ואם אתה לא מבחין בשום תהליך/פעילות חשודה אז אתה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים