עבור לתוכן

מתאם חשמל 6 פינים לחיבור כרטיס מסך - הפך לדיון על HD 4730 + מבחני ביצועים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קרה לי אחד הדברים המעצבנים: קניתי כרטיס מסך חדש (HD 4730) וכשבאתי לחבר אותו למחשב גיליתי שלספק שלי אין כבל מתח עם 6 פינים :facepalm: (לא ידעתי שהכרטיס צריך לפני שקניתי אותו).

כבר שילמתי 350 שקל על הכרטיס מסך וזה כואב לי להוציא עוד 50 שקל על מתאם שאמור היה להיות כלול בקופסא. :(

יש למישהו מתאם מולקס ל-6 פינים שהוא לא צריך?

המתאם נראה כך:

molexto6pin.gif

תודה רבה!

עריכה:

בדף השלישי יש מבחני ביצועים שערכתי לכרטיס.

שימו לב למערכת הבדיקה שגורמת לפגיעה דראסטית בביצועים:

כרטיס מסך - Power Color ATI Radeon 4730 512MB GDDR5 HDMI

מעבד - פנטיום 4 3.0Mhz

זיכרון - Gail 2 X 512mb DDR with blue cooling ribs

לוח אם - Gigabyte GA-8I915P Duo

מסך - LG L1730S 17" VGA 1280x1024

מערכת הפעלה - Windows XP Home

ספק כוח - Sunshine Comma 480w

הבדיקות התבצעו עם 3DMark05 ו- 3DMark06 על הרזולוציה המקסימלית של המסך (למרות שהכרטיס יכול יותר) ועם הגדרות פילטרים הגבוהות ביותר. בהמשך אצרף מבחנים עם הגדרות נמוכות יותר (ועם 3DMark Vantage כשאשדרג ל Windows Se7en).

• תגובות 46
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני חייב לשבח את R.S.M!

התקשרתי לסניף ת"א (ששם קניתי את הכרטיס). עזרו לי שני חבר'ה נחמדים ששמם דניאל ואלכס, שזכרו אותי מאתמול. הסברתי להם את המצב, ולמרות שהם לא חייבים כי קניתי את המוצר שלם וסגור בתוך הקופסא והמתאם הזה ממש לא נמכר בזול, הם הסכימו לתת לי אותו בחינם!!

הם הרוויחו פה לקוח שיחזור אליהם בכל פעם מחדש. :xyxthumbs:

כל הכבוד להם! שאפו! :yelclap:

פורסם

בסך הכל מתאם פשוט, סביר שזרוקים להם כאלה במעבדה כמו מים...

אני אישית הייתי מצפה לקבל כזה עם קנייה של כרטיס מסך (אם זה בבאנדל או לא), וכנראה מתעצבן במידה ולא היו מסכימים לספק לי אותו בחינם.

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הם נתנו לי מתאם עם כניסת מולקס אחת במקום שתיים.

האם זה ישפיע בצורה כלשהי?

אם אני ארצה לעשות OC זה יהווה בעיה?

פורסם

היי

אתה חייב חייב 2 מתאמים כאלו, לכרטיס שלך יש 2 כניסות של 6 פינים .

פורסם
  • מחבר

מוזר. אני לא זוכר שראיתי שתי כניסות של 6 פינים אלא רק אחת :s05:

חיברתי את המתאם שקיבלתי מ RSM (דרך אגב קיבלתי מתאם עם כניסת מולוקס אחת ולא שתיים. אמרו לי שזה מספיק) והכרטיס עובד :nixweiss:

רק בשביל השקט הנפשי אני אבדוק את זה שוב כשאחזור הביתה.

פורסם
  • מחבר

מגניב, אבל זה של Sapphire. שלי הוא של Power Cooler.

זה בדיוק הבאנדל של הכרטיס שלי.

פורסם

היי

אתה חייב חייב 2 מתאמים כאלו, לכרטיס שלך יש 2 כניסות של 6 פינים .

באמת מוזר. הכרטיס הנ"ל רחוק מלדרוש מספיק הספק בשביל שיהיה צורך בשתי כניסות... יתרה מכך, מתאם מולקס ל6PIN בד"כ כולל שתי חיבורי מולקס כי כניסה אחת לא לרוב מספקת מספיק חשמל בשביל כניסת 6PIN (במקרה של ה4730 החסכוני למדי היא עלולה). בקיצור, נראה כמו הנפצה של SAPHIRE מסיבה לא ברורה... 4730 "רגיל" יכלול כניסה אחת בלבד.

פורסם

סליחה, הכרטיס שלך שונה קצת, אין צורך ב 2 חיבוריי 6 פינים, זה כרטיס שצורך דיי חשמל, תנסה להביא ניקוד 3DMARK06 , ניראה לי שהוא חזק במיוחד למחיר שלו .

רוני

פורסם

שים לב שגם בהשוואה הזו מדובר בכרטיס של SAPPHIRE. אולי מדובר בגרסת OC כלשהי שדורשת יותר? ממש לא הגיוני ש4730 "רגיל" ידרוש יותר מ4770, 4830 ו4850.

פורסם
  • מחבר

אחרי שאני אבדוק בבית, בהנחה ובאמת יש רק כניסה אחת של 6 פינים בכרטיס, אתם אומרים שזה ממש נוראי שאין שני מולקס ל-6 פינים או שמספיק רק מולקס אחד ל-6 פינים?[br]פורסם בתאריך: 22.06.2010 בשעה 13:33:37

סליחה, הכרטיס שלך שונה קצת, אין צורך ב 2 חיבוריי 6 פינים, זה כרטיס שצורך דיי חשמל, תנסה להביא ניקוד 3DMARK06 , ניראה לי שהוא חזק במיוחד למחיר שלו .

רוני

לדעתך גירסה 06 עדיפה כדי לבדוק את הביצועים במערכת שלי?

שים לב למפרט שלי. אני לא בטוח שהציונים שאני אקבל ישקפו את המציאות בגלל ההגבלה של המעבד.

פורסם

VANTAGE יהיה עדיף.

פורסם

במידה ובאמת יש לך כניסה של רק אחת של 6 פינים, הכבל שקיבלתה מציון, לגביי הבדיקה , כן בכל זאת תריץ, אני רוצה לדעת ניקוד.

Lanzar היי

הוא לא יכול להפעיל VANTAGE על מערכת XP .

רוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים