עבור לתוכן

ייעוץ לגבי מעבר מIntel למעבד AMD

Featured Replies

פורסם

מאז ומתמיד קניתי מחשבים עם מעבדי אינטל.

לאחרונה לאחר מחקר וייעוץ מאנשים שונים לחלוטין שיעזרו לי לבנות מפרט, כולם או רובם במפתיע אמרו לי לקנות את המעבד הבא

AMD Athlon II x4 630 AM3 Box

יכול להיות שיש לזה קשר לתקציב שלי [3200~ ש"ח] ויכול להיות שלא.

אין לי מושג איך הביצועים של מעבדי AMD מאחר ואף פעם לא השתמשתי באחד.

המעבר קצת "מפחיד" אותי, ואני לא סגור על עצמי.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא....

האם יש סיבה לחשוש?

איך מעבדי AMD בניגוד לאינטל?

איך המעבד הנ"ל שהמליצו לי עליו?

או שעדיף להישאר עם אינטל?

תודה רבה לעוזרים, קצת דחוף כי זה קשור למחשב שאני הולך לקנות עוד בימים הקרובים.

הנה לינק לדיון עם המפרט שאני כנראה אקנה בקרוב:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463926.0

תודה שוב.

פורסם

אין שום סיבה לחשוש, זו יצרנית מעבדים בדיוק כמו אינטל, הם לא מייצרים את המעבדים שלהם בשוק הכרמל או משהו כזה..

המליצו לך על מעבד משתלם מאוד, אך אם אתה מתכנן אוברקלוק ולו הקל ביותר אז עדיף לקחת את ה-620 או אפילו משולש ליבות.

פורסם

החשש שלך לא מבוסס. לשאלותייך:

1. אין לך מה לחשוש (סתם שאלה, ממה בכלל אתה חושש מלכתחילה?)

2. שאלה לא ברורה. איך כרטיס מסך של X לעומת Y - שניהם כרטיסי מסך בדיוק באותה מידה.

3. תלוי בשימושים שלך. אם המליצו לך עליו כנראה שהוא מתאים לשימושים שלך. באופן כללי הוא מעבד משתלם מאוד.

4. שוב שאלה לא ברורה. אין רע בלהשאר עם Intel ואין רע ב-AMD, הכל שאלה של שימושים ותקציב -- אגב, לכל שימוש, גם אם יש לך תקציב בלתי מוגבל לצורך העניין לא כדאי להשקיע סכום גבוה יותר מעלות הרכיבים להם אתה צריך לאור השימושים המיועדים.

!_Nike_! הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

אין שום סיבה לחשוש, זו יצרנית מעבדים בדיוק כמו אינטל, הם לא מייצרים את המעבדים שלהם בשוק הכרמל או משהו כזה..

המליצו לך על מעבד משתלם מאוד, אך אם אתה מתכנן אוברקלוק ולו הקל ביותר אז עדיף לקחת את ה-620 או אפילו משולש ליבות.

אני לא מתכנן אוברקלוק.

ד"א המחשב מיעוד לגיימינג אם זה עוזר.

דיברתי עם מעבדת מחשבים כלשהי, והם אמרו לי שנתח השוק הגדול יותר בארץ שייך לאינטל (90%)

זה נוטה להשפיע על צורת המחשבה שלך מכיוון שאם יותר אנשים משתמשים במשהו מסויים אז כנראה שרוב ספקי המחשבים בארץ מבינים משהו

השאלה, אם AMD תעשה בשבילי את העבודה...

פשוט לעבור מאינטל אחרי 20 שנה ל-AMD.... טיפה מוזר

מה אתם חושבים?

פורסם
זה נוטה להשפיע על צורת המחשבה שלך מכיוון שאם יותר אנשים משתמשים במשהו מסויים אז כנראה שרוב ספקי המחשבים בארץ מבינים משהו

"ספקי המחשבים", החנויות והיבואנים, אותם מעניין רק הכסף, אם הם מייבאים כמות שווה של מעבדים משני היצרנים ורואים שיש יותר דרישה לאחד מן היצרנים אז מן הסתם שלהבא הם יפיקו לקחים ויהיו יותר יעילים לטובתם. החנויות והיבואנים כלל לא נכנסים להשוואה של מוצרי מחשב אלא אם כן מדברים על אחריות או זמינות. אלו שני גופים שמספקים את דרישת הקהל בכך שהם מציעים למכירה את אותם רכיבים, לא יותר מזה.

אולי היית צריך לרשום "זה משפיע על צורת המחשבה, אם רוב האנשים משתמשים ב-X אז אולי הוא יותר טוב" - זה משפט יותר הגיוני. זה לא מפתיע שלאינטל נתח גדול יותר במערכות ביתיות בישראל, אבל זה רק אומר שלרוב האנשים בארץ יש מערכות PC מבוססות אינטל, זה לא אומר שאותן מערכות טובות או עדיפות מאלו של AMD. אני אישית בקושי צופה בטלוויזיה אבל ראיתי פעם חסות של אינטל לאיזושהי תכנית, האם ראית פעם חסות של AMD? זו רק נקודה אחת מיני רבות.

לגיימינג אי אפשר סתם ככה להמליץ על מעבד כי כרטיס המסך חשוב יותר ולכן צריך לדעת את התקציב הכולל ולחלק אותו כמו שצריך, זו העבודה של פורום מפרטי מחשב בעצם.

פורסם

- אין לך ממה לפחד.

- בשוק המעבדים לדסקטופ AMD משתלמים יותר. בכתר הביצועים למעבדי דסקטופ מחזיק מעבד של אינטל אבל הוא עולה 5000 ש"ח (רק המעבד בלבד). בין השנים 2000-2006 AMD הובילו הן בביצועים והן מבחינה טכנולוגית. האתלונים של AMD היו עדיפים על הפנטיומים (3 ו-4) של אינטל. ב-2006 אינטל נטלה את הבכורה בביצועים ומאז מעבדי ההיי-אנד של אינטל מראים ביצועים עדיפים במעט על פני מעבדי היי אנד של AMD אבל גם בפלח השוק של היי-אנד לדסקטופ, AMD משתלמים יותר. אל תשכח שאתה לא קונה את המעבד הכי מהיר והכי חזק אלא משהו באמצע וכאן לשתי החברות יש מה להציע ונכון להיום המבחר של AMD משתלם יותר.

- סט ההוראות ל64 ביט x86_64 ששתי החברות עושות בו שימוש, הוא פיתוח של AMD, ואינטל משתמשת בו ברישוי AMD (כמו שAMD משתמשת בשאר x86 ברישוי מאת אינטל).

- המעבד שהמליצו לך הוא מעבד מצויין, אתה מקבל ארבע ליבות במחיר ממש טוב (יחסית למעבד אינטל עם ביצועים דומים)

- זה שאחוז גבוה משתמשים דווקא במעבדי אינטל, זו תופעה סוציולוגית ולא טכנולוגית. היא דומה לאותם אחוזים של רוכשי סובארו והאחוזים הגבוהים של משתמשי חלונות (בלי לפגוע בבעלי סובארו ומשתמשי חלונות). בחירת הרוב לא הופכת את המוצר שנבחר לטוב יותר ולא לרע יותר אלא רק לפופולרי יותר.

- כמו שAMD טובה לך לכרטיסי מסך, היא יכולה להיות טובה לך עבור מעבד (ATI=AMD, זו אותה חברה)

אתה יכול לבחור בשקט במה שהציעו לך. מבחינת חווית השימוש לא תרגיש שום הבדל.

פורסם

כמו שאמרו לך ה AMD הוא מעבד טוב (אם כי , בגדול, לא כמו אינטל) , אך המעבד אותו תבחר תלוי בעיקר בשימושים שלך.

כמו שאמרו לך AMD לא מיוצר בשוק הכרמל או במקום לא אמין , אבל שתדע שאינטל אמינה הרבה יותר מ AMD ומקפידה על איכות מוצריה יותר מ AMD.

בכל מקרה , אני חושב שהפתרון שלך יהיה לרשום את שימושיך כדי שהחבר'ה של הפורום יוכלו להמליץ לך מה כדאי לך יותר.

פורסם

כמו שאמרו לך ה AMD הוא מעבד טוב (אם כי , בגדול, לא כמו אינטל) , אך המעבד אותו תבחר תלוי בעיקר בשימושים שלך.

כמו שאמרו לך AMD לא מיוצר בשוק הכרמל או במקום לא אמין , אבל שתדע שאינטל אמינה הרבה יותר מ AMD ומקפידה על איכות מוצריה יותר מ AMD.

תסלח לי אבל הקטעים המודגשים הם פשוט בולשיט.

פורסם

ספר את זה ל-IBM ול-CRAY שבנו את מחשבי העל החזקים ביותר בעולם ממעבדי AMD.

www.top500.org

אין שום קשר לאמינות. מה זה בכלל "אמינות" של מעבדים? יש לך הגדרה מדוייקת? פרמטרים?

אותה שאלה ל"איכות". מה זה? איך מודדים את זה?

פורסם

בתקציב שלך אין לך מה לחפש מעבד של אינטל. במחירים האלה, אתה תמצא תמורה טובה יותר למחיר אצל המעבדים של AMD.

כמו כן, גם הלוחות שמיועדים למעבדים של AMD כוללים יותר פיצ'רים לעומד לוחות למעבדי אינטל (בטווח מחיר דומה כמובן).

לך על AMD, לא סתם המליצו לך חברים שלך, ואנחנו.

הרוב לא קונים AMD, גם כי ההיצע בשוק לא מי יודע מה (רוב הפרסומות של מחשבים הן עם מעבדי אינטל), ואין מודעות גבוהה לציבור בארץ למעבדי AMD וחבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים