עבור לתוכן

עבודה מועדפת-מישהו מבין בזה?

Featured Replies

פורסם

חברים מי יכול לעזור לי בקצת מידע.

ידוע לי שבשחרור מקבלים באופן אוטומטי סכום כסף לבזבוזים שנכנס ישר לחשבון(5-6 אלף ש"ח).

וגם בנוסף לזה יש מענק שחרור שזה מן סכום סגור(משהו כמו 20 אלף ש"ח) שניתן לבזבז אותו על דברים ספציפיים כמו לימודים למשל,ואפשר לקחת את הכסף הזה באופן חופשי רק כעבור 5 שנים.

עד כאן הכל נכון?

השאלה שלי היא מה עושה העבודה המועדפת,הבנתי שאם עושים את כמות הימים המינימלית(משהו כמו חצי שנה) מקבלים סכום כסף כלשהו,מישהו אמר לי שזה נותן את האופציה לפתוח את המענק לפני שעברו 5 שנים,אבל שמעתי עוד דעות ולא ברורה לי התשובה לזה.

מישהו יכול להסביר לי איך כל זה עובד?

תודה!

פורסם

לגבי החלק הראשון - כמעט, הסכום שאתה מקבל אוטומטית נקרא מענק שחרור, והסכום שנועד למטרות אחרות (ואי אפשר להוציא אותו סתם ככה) נקרא פקדון.

אין קשר בין עבודה מועדפת לפקדון ומענק השחרור.

פורסם

בשחרור אתה מקבל מענק, בסביבות הסכום שציינת, שאתה יכול לנצלו לכל מטרה, ולאו דווקא לבזבז(?!) אותו.

ישנו פקדון, גם בסביבות הסכום שציינת, שניתן לנצלו ללימודים/קניית בית/חתונה/פתיחת עסק/חפש באתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים למה עוד, ולאחר 5 שנים מהשחרור וטרם חלפו 7 שנים - אתה יכול למשוך את היתרה במזומן.

מענק עבודה מועדפת מקבלים מהביטוח הלאומי באם עבדת (והגשת מסמכים על כך) במשך חצי שנה בעבודה המוכרת כעבודה נדרשת. בד"כ (לא תמיד) מדובר בעבודות בשכר מינימום - תחנות דלק, בתי מלון, מפעלים ועוד. יש עוד מספר דקויות, ראה באתר הביטוח הלאומי. גובה המענק הוא כ-8.5K.

אין קשר בין הדברים שהוזכרו לעיל, וכל אחד מהם עומד בפני עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים