עבור לתוכן

אסטרונומיה - דיון ראשי

Featured Replies

פורסם

כי לדעתם יהיה מדובר בביזבוז כסף, שלא נדבר שיקח המממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממון זמן להגיע למרכז הגלקסיה.

פרופורציות:

http://www.terremoto.ca/images/milky_way.jpg

• תגובות 359
  • צפיות 108k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אור, ראה את העמוד הראשי, שיניתי את הכל וזה מופיע שם ביתר פירוט.

פורסם

אור, ראה את העמוד הראשי, שיניתי את הכל וזה מופיע שם ביתר פירוט.

בדיוק, יקח בערך 30 אלף שנות אור להגיע למרכז הגלקסיה.

יש לך מושג כמה זמן זה יקח במהירות הגבוהה ביותר כמה? אני בספק אם בני אדם ימשיכו להתקיים על הכוכב הזה עד שהחללית תגיע למרכז הגלקסיה.

בנוסף, אל תשכח שהאות האחרון של החללית לפני שתכנס לחור השחור צריך לעבור 30 אלף שנות אור בחזרה!

פורסם

אלכס. אם תשלח חללית לחור שחור היא בהגדרת תורת היחסות לא תוכל להבחין בעצמה מתקצרת.

לאות האחרון ייקח הרבה יותר זמן מאשר שיקח לאור לעבור 30 אלף שנות אור. הזמן מתארך בצורה קיצונית ליד חור שחור.

מה גם שהחללית תתפרק לגורמים הרבה לפני עקב כוחות גאות ושפל אדירים.

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שאפשר יהיה לסדר איזה PROBE שישוגר חזרה לכדוה"א בכח התאוצה לפני שהסנסורים הפנימיים של החללית יסמנו כי היא עומדת להתפרק וככה נקבל את כל המידע מוקלט כעבור X זמן. בזמן הזה החללית השנייה תוכל לצלם את כל אשר קורה.

מכיוון שכל הידוע על חורים שחורים הוא בגדר הנחה, כל התיאוריה לגביהם מוטלת בספק. בדיוק כמו לגבי "המסה/החומר האפל".

פורסם

אבל... .אבל.... החללית עדיין תצטרך לעבור מרחק של 26000 שנות אור. גם אם היא תטוס במהירות האור, עדיין ייקח לה 26000 שנה להגיע.

פורסם

אני בטוח שאפשר יהיה לסדר איזה PROBE שישוגר חזרה לכדוה"א בכח התאוצה לפני שהסנסורים הפנימיים של החללית יסמנו כי היא עומדת להתפרק וככה נקבל את כל המידע מוקלט כעבור X זמן. בזמן הזה החללית השנייה תוכל לצלם את כל אשר קורה.

מכיוון שכל הידוע על חורים שחורים הוא בגדר הנחה, כל התיאוריה לגביהם מוטלת בספק. בדיוק כמו לגבי "המסה/החומר האפל".

לצלם כל מה שקורה? מה כבר קורה? מה אתה מצפה לראות? אופק אירועים? בהצלחה עם זה.

פורסם

מעניין למה עוד אל שלחו חללית לא מאויישת לחור שחור, כמו למשל זה שבמרכז גלקסיית שביל החלב שלנו.

היו שמים עליו מלא מכשירים גלאים ומצלמה חיצונית אחת כדי לראות אם החללית מתכווצת כשהיא מתקרבת אליו או שתי חלליות שאחת תצלם את הראשונה שנכנסת לחור השחור ומה קורה לה.

זה גם לא אמור להיות יקר מדיי, הרי אין לזה צורך במערכת נחיתה ולהכיל מערכות תמיכת חיים כמו בחלליות מאויישות.

רוב הסיכויים שהוא יתנגש כנראה במשהו בדרך, לך תדע :P

לא נראה לי שיהיה אפשרי לעשות קו ישר בלי שאיכשהו יפגע במשהו בדרך או יושפע מכוח הכבידה, שלט רחוק להפעלה שלו לא יעזור עד מרחק מסויים, ודלק כנראה שייגמר מתישהו :)

פורסם
  • מחבר

יש לכם רעיונות יותר טובים ?

פורסם

כן. להמתין לתאוריה פיזיקלית בשלה יותר שתאפשר פיתוחים טכנולוגיים פרקטיים למטרות אלה, בהנחה שכזו קיימת.

קשה להאמין שזה יהיה בדורנו, אם בכלל. אבל ניתן לחלום.

פורסם

אני גם לא מבין מה הטעם להתקרב לחור שחור. לדעתי לא יהיה מידע משמעותי שנוכל להפיק מהקרבה (היחסית, זה עדיין רחוק מאוד) אליו. זה לא שיהיה אפשר לראות אותו, ולמדוד את ההשפעות שלו (הכבידתיות והאלקטרומגנטיות) אפשר גם מהקצה השני של הגלקסיה.

פורסם

אני גם לא מבין מה הטעם להתקרב לחור שחור. לדעתי לא יהיה מידע משמעותי שנוכל להפיק מהקרבה (היחסית, זה עדיין רחוק מאוד) אליו. זה לא שיהיה אפשר לראות אותו, ולמדוד את ההשפעות שלו (הכבידתיות והאלקטרומגנטיות) אפשר גם מהקצה השני של הגלקסיה.

מה שכן נוכל לעשות זה לשלוח חללית שמטרת הסופי הוא להגיע לחור שחור, אך בדרך היא תעבור המון המון המון כוכבים, וכך נוכל ללמוד על מערכות כוכבים שונות, ואולי אפילו למצוא חיים על כוכב אחר! :D

פורסם
  • מחבר

כן. להמתין לתאוריה פיזיקלית בשלה יותר שתאפשר פיתוחים טכנולוגיים פרקטיים למטרות אלה, בהנחה שכזו קיימת.

קשה להאמין שזה יהיה בדורנו, אם בכלל. אבל ניתן לחלום.

אולי זה כן יקרה עוד בדורנו. מצחיק, אני קורא על המאיץ החדש ובדיוק את ההודעה שלך :)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3925320,00.html

פורסם

נההה...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

דרך אגב, הם כבר גילו משהו באמצעות המאיץ הקודם? אם כן, מה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים