עבור לתוכן

מחשב נכבה באופן אקראי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מחשב שנכבה באופן אקראי לחלוטין, סתם כך באמצע עבודה. הוא יכול לעבוד שעה ולהיכבות, יכול לעבוד 5 שעותולהיכבות, יומיים ולהיכבות...

הרצתי את כל בדיקות הוירוסים/ספייוור שאני יכול ולא עלה שום דבר מיוחד וכעת אני רוצה לבדוק אם מדובר בבעיית חומרה. מה עליי לבדוק?

המאווררים עובדים (גם בספק וגם על הלוח), בביוס מוגדר תחילת עבודת מאוורר ב-25 מעלות ועבודה בהספק מלא ב-50 מעלות. בזמן הבדיקה טמפ' המעבד הייתה באזור ה-60 מעלות. האם כל הנתונים האלו הגיוניים? האם יש משהו נוסף שכדאי לי לבדוק?

תודה מראש.

פורסם

יש לך מסך כחול לפני הכיבוי?

פורסם
  • מחבר

זהו, שלא. המחשב פשוט נעלם וזהו.

שכחתי לציין שלאחר הכיבוי אני מפעיל מחדש והוא נכבה שוב. הדרך היחידה לגרום לו לעבוד היא או לחכות פרק זמן מסויים לפני ההדלקה (לכן חשבתי על חימום יתר) או... לנתק את כבל ה-USB של כרטיס הרשת האלחוטי. כן, קראתם נכון, הכבל USB של כרטיס הרשת האלחוטי..

פורסם

תנסה להפעיל אותו ללא הכרטיס רשת... יכול מאוד להיות שהוא מקצר ואתה פשוט לא רואה את המסך הכחול.. או שהוא פשוט לא מופיע.. בכל מקרה תעיף מבט למאוורר של המעבד אולי הוא מלא אבק...

לעשות בדיקה כשהמחשב עובד זה לא חוכמה :jump:

פורסם

קליק ימני על 'מחשב שלי'

בחרי 'מאפיינים'

בחרי בלשונית מתקדם

בחלק הפעלה ושחזור כנס ל'הגדרות'

בחלק 'כשל במערכת' הסר את סימון הV ליד 'הפעל מחדש באופן אוטומטי'

לחצי אישור

עכשיו את אמורה לקבל מסך כחול לפני שהמחשב קורס.

צלמי את המסך הכחול והעלי לפורום

פורסם

קליק ימני על 'מחשב שלי'

בחרי 'מאפיינים'

בחרי בלשונית מתקדם

בחלק הפעלה ושחזור כנס ל'הגדרות'

בחלק 'כשל במערכת' הסר את סימון הV ליד 'הפעל מחדש באופן אוטומטי'

לחצי אישור

עכשיו את אמורה לקבל מסך כחול לפני שהמחשב קורס.

צלמי את המסך הכחול והעלי לפורום

זה עושה ריסט, אבל המחשב שלו מתכבה לגמרי.

זה קורה גם למחשב של חבר שלי. לא ברור אם זה הספק שמכבה עצמו כדי לא לגרום נזק כלשהו.

כל הטמפ' ממש טובות ועדיין קורה.

כשהמחשב נכבה זה חשוד, כשהוא עושה ריסט זה יכול להיות קריסה כלשהי בוינדוס למשל.

פורסם
  • מחבר

תנסה להפעיל אותו ללא הכרטיס רשת... יכול מאוד להיות שהוא מקצר ואתה פשוט לא רואה את המסך הכחול.. או שהוא פשוט לא מופיע.. בכל מקרה תעיף מבט למאוורר של המעבד אולי הוא מלא אבק...

לעשות בדיקה כשהמחשב עובד זה לא חוכמה :jump:

זה נכון, אבל אין לי את האמצעים לעשות בדיקות אחרות כשהמחשב מכובה.

המאוורר נקי מאבק ועובד באופן תקין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ניסיתי משהו נוסף: הרצתי MemTest86 ויש התקדמות. התוכנה רצה ובכל פעם המחשב נכבה בנקודה מסויימת. לא הסתכלתי לראות מתי הוא נכבה כי זה די משעמם ומייאש להתסכל על התוכנה עובדת אבל ניסיתי שוב ושוב המחשב נכבה. האם מזה בטוח להסיק שהבעיה היא בסטיקים של הזיכרון? שיש בהם בעייה חשמלית או אחרת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים