עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה- האם זה עדיין רלוונטי כיום?

Featured Replies

פורסם

רק ששכחת שהמשכורות גם הן עולות, ולכן אם היום התוספת למשכורת היא כ-1000 ש"ח (לפי הדוגמא שנתנו קודם), בעתיד התוספת על השכלה אקדמית גם היא תגדל.

• תגובות 72
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מסכים. לא כל סטודנט הולך ללמוד וחושב שהוא ירוויח משכורת גבוהה במיוחד אחרי זה. זו קביעה שאיננה נכונה.

אתה לא תאמין כמה הולכים ללמוד משפטים בגלל החשיבה הזאת.

פורסם

רק ששכחת שהמשכורות גם הן עולות, ולכן אם היום התוספת למשכורת היא כ-1000 ש"ח (לפי הדוגמא שנתנו קודם), בעתיד התוספת על השכלה אקדמית גם היא תגדל.

א. זה לא קשור למה שחישבנו

ב. זה לא נכון מבחינה אמפירית. הפרשי שכר הרבה יותר משמעותיים בין אלה שלמדו לאלה שלא למדו דווקא בתחילת בקריירה.

פורסם

הטענה שלך מאוד נכונה, חבל שהחישוב שלך לא

1000 שח לחודש לשלושים שנה בריבית של 5% מהוונים להיום זה 188000

אכן. חישבתי את ה- 5% כריבית חודשית ולא שנתית, תודה על תיקון.

בכל מקרה, זה מחזק את הטענה שלי (היה נראה לי חשוד שהיא כ"כ מופרכת). לקחתי 1000 שקל בשביל להראות זאת עבור הפרש קטן וסביר, כמובן שלרוב ההפרש יהיה גדול יותר, ואז הסכומים יגדלו באופן משמעותי.[br]פורסם בתאריך: 23.06.2010 בשעה 16:42:35

אתה לא תאמין כמה הולכים ללמוד משפטים בגלל החשיבה הזאת.

שמע...זה משהו שצריך להוכיח. אולי כן ואולי לא.

פורסם

כתבה מאד מעניינת שמצאתי.

אחלה לינק, אני אישית אוהב את 20/20 בלי קשר לכתבה, הם תמיד מביאים סיפורים מעניינים, חבל שבארץ אין תוכנית כזו

(ואל תגידו לי "עובדה", אני מחרים את התוכנית בגלל מקרה הקצין מגבעתי).

בכל אופן, אני אישית פניתי בדיוק כמו הדוגמאות בתוכנית לקריירה מקצועית ובינתיים אני מתוגמל ברמה משביעת רצון.

מה שיותר חשוב מזה, זה שאני עוסק במשהו שאני אוהב(רוב הזמן), אני מוערך במקום העבודה ומצליח להצטיין בזה.

בחברה המערבית משום מה כמו שאמרו בסירטון, מסתכלים מלמעלה על אנשי מקצוע.

פורסם

כתבה מאד מעניינת שמצאתי.

כתבה מלאה בדמגוגיה

להראות דוגמאות של אנשים בודדים שלא הצליחו אחרי הלימודים זה טיפשי, תמיד יש יוצאים מן הכלל

סטטיסטית עדיין יש תשואה חיובית להשכלה, והאפילו בחישובי עלות היא משתלמת

הנקודה שאני מסכים איתה בכתבה היא העובדה שדוחפים את הלימודים הגבוהים לכל מקום ומזלזלים במקצועות אחרים ורצויים שלא דורשים תואר

מאוד אהבתי את הסטטיסטיקה בכתבה שאמרה ש40% מבוגרים אמרו שהם לא היו לומדים שוב איפה שהם למדו

דבר ראשון זה אומר ש60 אחוז כן היו לומדים,

דבר שני אין פה פילוג לכאלה שלא היו לומדים בכלל (אבל אולי כן במקום אחר) לבין כאלה שלא היו לומדים בכלל

פורסם

א. זה לא קשור למה שחישבנו

ב. זה לא נכון מבחינה אמפירית. הפרשי שכר הרבה יותר משמעותיים בין אלה שלמדו לאלה שלא למדו דווקא בתחילת בקריירה.

השאלה למה אתה מתכוון בתחילת הקריירה נקח מתכנת לדוגמא שהיא העבודה הקלה ביותר למציאה ללא נסיון מעבר לנסיון צבאי.

A) גיל 22 יוצא קורס תכנות בצה"ל עם נסיון של שלוש וחצי שני בתכנות(חצי שנה קורס וחפיפה + 3.5 שנים כולל שנה אחת קבע).

משכורת התחלתית למתכנת מתחיל בתור משרה ראשונה היום היא כ10+רכב(לא לוקח עבודות בגוגל או סטארטאפ שקר כלשהו, IBM, מיקרוסופט ואמדוקס לא משלמות הרבה יותר מ10+רכב למתכנת מתחיל גם אם הוא עם תואר ד"א).

B) בן אדם אחר לא משנה כרגע מה הוא עשה בצבא ונצא מנקודת הננחה שזה לא קשור לתכנות הולך ללמוד הנדסת תוכנה באונב' בארץ. משתחרר בגיל 21~, פסיכומטרי הרשמה בלאגנים, גיל 22 מתחיל ללמוד.

גיל 26, לA יש כבר קרוב ל7.5 שנות נסיון שבד"כ כאשר מחשיבים נסיון צבאים מחלקים אותו לחצי~ אז נגיד שזה יחשב לו בתור 5 שנים של נסיון מקצועי. הוא כבר הספיק לעבוד משרה אחת או 2, ואם הוא היה חכם וסיים תואר ניהול שקר כלשהו בתנאי שהוא גם עובד מצטיין הנסיון הזה כבר מספיק בשביל להיות ראש צוות או מוביל צוות(וכן יש הבדל בשוק). ה13.5 ברוטו שלו(10+3.5 ליסינג בד"כ) אחרי 4 שנים כבר נראים אחרת גם אם הוא לא עבר יותר מידי משרות בחיים, מדובר עדיין על 15-20% העלאה בשנה הראשונה ו5-10% בכל שנה נוספת ולכן אם נקח ממוצע של נגיד ממוצע של 15% בשנה הראשונה, 5% בשניה, 7.5% בשלישית ועוד קידום ברביעית והוא קיבל עוד 10% יוצא שהבן אדם בגיל 26 כבר מרוויח 20 אלף ברוטו. כלומר אלא אם B עשה תואר מאוד ספציפי, הצטיין בו מאוד, הוא בן אדם מצטיין באופן כללי - קרי יעבור כל ראיון עבודה ויחשבו שהוא סופרמן והחברה לא יכולה לוותר עליו ויהיה לו מזל ליפול על משרת פיתוח בשיאנית השכר התורנית בארץ יהיה מאוד קשה לקבל בתור משרה ראשונה. אז כן הקידום של בן אדם אקדמאי יותר מהיר, אז הוא יכול להגיע לראש צוות פיתוח קטן ב3 שנים במקום ב5. אבל אל תשכחו שלא לכולם יש מזל ולא כל מי שסיים תואר באמת בן אדם כשרוני בן מבחינה טכנית, והן מהבחינה החברתית ויש לו את היכולות החברתיות הדרושות היום לעבודה בהייטק.

הבועה של הייטק כבר התפוצצה מזמן כן יש מקרים נדירים שבהם אנשים יוצאים ומקבלים ישר 30 אבל בד"כ אלא הם אנשים שעסקו בתחום מאוד מאוד נדיר במהלך הצבא, לפני כמה שנים זה היה גיאודאזיה כאשר היה דרוש מתכנת GIS בכל חור, היום זה בינה עסקית(מתים על המתכנתים של אופק בשוק). ותבינו שמבחינת החברה כאשר היא רואה מישהו עם תואר היא רואה פוטנציאל כללי אם היא מזהה בבן אדם פוטנציאל מעבר לסתם מישהו עם תעודה הוא יקבל תנאים טובים במקצת אבל לא מעסה שוודית פרטים כמו בסוף שנות ה-90 תחילת שנות ה-2000. מצד שני חברות שזקוקות למישהו עם נסיון בתחום X עכשיו ומיד יחפשו אנשים שיש להם נסיון בתחום ולא משנה מה או איפה הם למדו אם הם יכולים תוך שנה להרים את הפרוייקט שעכשיו החברה עובדת עליו החברה תשלם להם כל סכום שיהיה לה כלכלי ובד"כ הסכומים האלה הרבה יותר גבוהים מאשר אנשים שסיימו תואר ומבחינת החברה הם חומר גלם שצריך לעבוד עליו כמה שנים.

פורסם

דובי מה המסקנה?

אני בחור בן 23 עוד מעט, אני לא יתחיל ללמוד לפני גיל 24.

אתה אומר שלא שווה לי ללמוד מחשבים? או שאני יראה תוצרת אמיתית(הכוונה לשכר גבוה) רק בגיל 32 אלה אם אני עילוי?

בתכלס אני די מסכים איתך, יש לי שני חברים בגילי אחד עם תואר במחשבים(עשה מכינה)+אחרי מסלול קצונה, עוד חבר שעשה את הקורסים של הצבא במשך שנה לא על חשבון הפז"מ סיים שלוש שנים צבא ועכשיו מסיים קצונה.

קשה לי לראות בנאדם עם תואר ראשון מתחרה עם שני אלה כשהם משתחררים.

פורסם

יוצא יחידת תכנות של צה"ל זה הדוגמה שלך לבחור ממוצע?

הכוונה שלי במה שאמרתי היא שבעוד שבתחילת הקריירה אנשים יכולים להתקבל ולהגיע לראיונות בעיקר בזכות העובדה שיש להם תואר

בוסים עוד לא מכירים אותם והתפקידים שלהם עוד לא הולכים לפניהם

ככל שאנשים בקריירה (גם אם זה מישהו שהתחיל עם תואר וזה אם זה מישהו שהתחיל בלי) הניסיון מהווה תפקיד הרבה יותר חשוב

ואני חושב שרק חיזקת את הנקודה שלי, לחברה כאשר היא כבר קיבלה עובד (וזה לא משנה אם היא קיבלה אותו בגלל תואר או בגלל ניסיון),

הרבה יותר משנה לה איך הוא עובד בשביל לקדם אותו

הנקודה היא שלרוב יהיה למישהו עם תואר הרבה יותר קל להתקבל

פורסם

גיל 22 יוצא קורס תכנות בצה"ל עם נסיון של שלוש וחצי שני בתכנות(חצי שנה קורס וחפיפה + 3.5 שנים כולל שנה אחת קבע).

משכורת התחלתית למתכנת מתחיל בתור משרה ראשונה היום היא כ10+רכב(לא לוקח עבודות בגוגל או סטארטאפ שקר כלשהו' date=' IBM, מיקרוסופט ואמדוקס לא משלמות הרבה יותר מ10+רכב למתכנת מתחיל גם אם הוא עם תואר ד"א).

[/quote']

זה פשוט לא נכון. מתכנת יוצא יחידה טכנולוגית בצה"ל יכול בקלות להרוויח 20k+ ברוטו (כן, גם ב-IBM).

פורסם

אני מדבר על משרות בשוטף לא התמחות בנושא ספציפי. בשוטף משרה ראשונה היא כ13-15 אלף, וגם זה אם אתה טוב ולא הולך לOS.

פורסם

דובי, מה ההכשרה שלך? סטודנט/בוגר מדמח?

כי לא נראה שאתה יודע בדיוק על מה אתה מדבר. בכלל.

כל ההשוואות שעשית פשוט לא נכונות.

ליוצא צבא עם 3.5 שנות נסיון יש כ"כ הרבה יתרונות על בוגר הנדסה/מדמח.

רק הנסיון שלו שווה יותר מכל דבר אחר, כל ההשוואות הכלכליות שלך הן לא תופסות בשום מקרה. יש וואריאנס כ"כ גדול. ולמעשה רוב רובם המוחלט של האנשים יוצאי הצבא לא תכנתו באמת בצבא (אולי עשו כל'מני מסביב אבל לתכנת ממש לא)

גם בקטע של OS יש ויש, לא בהכרח המשכורת יותר רעה (האמת ששמעתי שבהרבה פעמים המשכורת יותר גדולה בגלל שהחברה עצמה לא משלמת כל'מני הטבות סוציאליות וכאלה דברים), זה אפילו לא בהכרח דבר רע לעבוד בOS (מעבר כל חצי שנה בין פרוייקטים יכול להיות טוב בתנאי שאתה תופס מהר ומצליח לקבל מהחצי שנה הזו דברים משמעותיים מכיוון שאתה יוצא לך להתנסות בהמון דברים).

בכל מקרה, כל הדיבורים של 15% עליה בשנה ו-5% בשנה השניה...אין לך מושג על מה אתה מדבר, זה לא תופס בכלל וזה כ"כ אינדיבודאלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים