עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה- האם זה עדיין רלוונטי כיום?

Featured Replies

פורסם

המכללות נמצאות במלחמה מתמדת מול האוניברסיטאות, מלחמה שכוללת שיווק אגרסיבי ותוכניות מיוחדות כמו מרכז יזמות עסקית בשיתוף עם אנשי עסקים בכירים וחברות מצליחות.

מכללות להנדסה כמו אפקה וסמי שמעון מספקות רשת בוגרים מרשימה שבה ניתן לראות כי הבוגרים אכן מסתדרים היטב בשוק העבודה בתפקידי מפתח שעד לפני כמה שנים היו שמורים לבוגרי טכניון בלבד.

האם נגמרו הימים האלה לדעתכם או שמא המכללות מתעתעות בנו באמצעות תרגילי שיווק זולים?

מעולם לא הבנתי מדוע אוני' עדיפה על מכללה, וברור לי שזה לא בגלל המרצים, כי המרצים של המכללות עובדים גם באוניברסיטאות כך שזה לא משנה בכלל.

קשה יותר לסיים באוניברסיטה, זה בטוח, אבל האם זה מעיד על יכולת אישית וכושר ניתוח טוב יותר? לא חושב.

או שאולי אנחנו נמצאים בתקופה פורייה במיוחד, שבה יש עבודה לכולם ומדובר למעשה בתופעה זמנית? ימים יגידו.

• תגובות 72
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קשה יותר לסיים באוניברסיטה, זה בטוח, אבל האם זה מעיד על יכולת אישית וכושר ניתוח טוב יותר? לא חושב.

אכן יכולת הסקת מסקנות מרשימה ::)

פורסם

אתה רוצה לשמוע את מה שנוח לך, ונוח לך לשמוע לפרסומות. כנראה זה הרציונל שגרם לג.יפית להצליח כל כך.

התשובה ברורה ופשוטה מאוד. לתואר באוני' קשה יותר להתקבל. תואר באוני' הוא קשה הרבה יותר, מעמיק הרבה יותר, ורמת הסטודנטים גבוהה בהרבה עובדה שמאפשרת לרמת הלימודים להיות גבוהה יותר. לכן בסופו של דבר, אתה מרוויח, ביזע ועבודה קשה, תואר טוב יותר, על כל המשתמע מכך.

מאידך, היחס לסטודנטים במכללה טוב יותר במרבית המקרים, המחיר גבוה יותר (או זהה, תלוי במוסד), ויש יותר מודעות עסקית ודחיפה מסויימת ליזמות בחלק מהמוסדות, או לפחות כך שמעתי.

בכל מקרה, זה לא אומר שמי שלומד במכללה גורלו נחרץ, זה רק אומר שצריך לדעת איפה הדברים עומדים ולא לסובב אותם איך שמתחשק.

פורסם

קודם כל זה תלוי במה שאתה רוצה / מתכוון ללמוד. לא להכל קשה להתקבל באוניברסיטה, ולא את הכל קשה ללמוד שם.

בתור סטודנט באוניברסיטת תל אביב, למדעי המחשב וכלכלה, אני יכול להגיד לך שהלימודים ברמה מאד גבוהה, וקשים. אבל הדרך שבה זה מסתדר עם רמת הסטודנטים, זה לא רק שמקבלים אנשים ברמה גבוהה, יותר, זה שפשוט מקבלים הרבה, אבל שיעור הנשירה גבוה מאד. בין הסטודנטים במכללות תמצאו לא מעט אנשים שהיו באוניברסיטה נשרו משם והגיעו למכללות.

חבר שלי, בן אדם שהוציא 754 בפסיכומטרי, שלמד חד חוגי במדעי המחשב באוניברסיטת ת"א לא שרד ונשר בסוף סמסטר ב' לומד היום במכללה האקדמית ת"א יפו את אותו דבר ומבסוט שם מהחיים.

כמובן שאין שום ערובה שמי שלומד במכללה ימצא עבודה כנ"ל עבור מי שלומד במכללה ולהיפך. היום 3 סמסטרים אחרי, אני לא יודע אם הייתי עושה את אותה החלטה.

פורסם

אני אישית הלכתי למכללה בגלל הקרבה הגאוגרפית והמלגה שקיבלתי דרכם (פריפריה וכו'...)

לא מעט מכללות היום הם סניפים של אוניברסיטאות בכל מקרה ומוציאים דרכם אותו תואר כמו שהיית מוציא מהאוניברסיטה

פורסם

תראה,קודם כל אתה קובע דעה,אז אינני מבין מדוע אתה פותח פוסט.

אם אתה כל כך בטוח בעצמך,למה אתה שואל?

התשובה היא יותר מסכום החלקים ובעיקר תלויה במה אתה רוצה ללמוד. הנדסה על סוגיה נחשבת הרבה יותר בטכניון ובאונברסיטאות.

אם אתה מסתכל על השורה התחתונה,שהיא מבחינתי זימונים לראיונות עבודה שתדע שאני יודע שידידה שלי שעובדת בחברת השמה מקבלת הוראה פשוטה

לא להעביר שמות של מסיימי תואר מדעי מחשב שלא של טכניון/אוניברסיטה/2 מכללות טכנולוגיות בכירות וגם זה בעדיפות אחרונה.

זה לא מעיד על הכלל,יש לבינתחומי ולמכללה למנהל והאקדמית ת"א יפו תארים יפים וטובים במשפטים וכלכלה למשל שנחשבים באותו קנה מידה כמעט כמו האונברסיטאות המובילות.

השורה התחתונה ואני חוזר למה שאמרתי על חברות ההשמה היא כזאת. רוב המעסיקים של מקצועות הליבה שציינתי באונברסיטה ומעל 40 למדו באונברסיטה. הדעה שלהם מאוד מקובעת ולכן הדרישה שלהם לקבל אנשים מרקע דומה. זה עוזר לתקשורת בין מעסיק למועסק. לכן כפי שאמרתי זה מאוד תלוי,והשורה התחתונה היא כשתצא לשוק העבודה כמה מהר יתנפלו עלייך אם בכלל.

פורסם

ייתכן שסיום תואר באונ' משפר את סיכוייך לקבל עבודה ראשונה ויש לו השפעה על השכר ההתחלתי שלך.

אחרי זה אני חושב שבקבלה לעבודה - הניסיון, ההתרשמות הבינאישית בראיון וההשכלה הנוספת (קורסים מקצועיים עדכניים שונים) קובעים הרבה יותר מאשר שם המוסד אליו הלכת ללמוד.

בעבודה עצמה מה שיקבע את הקידום שלך זה המקצועיות, היצירתיות והיכולת להגדיל ראש, ריצוי הבוסים שלך, יחסי אנוש טובים (בעיקר עם השווים לך ואלו שמעלייך, פחות עם הכפופים אלייך, אם יהיו לך) ויכולות שיווקיות ופוליטיות.

אחרי שאתה בעבודה עצמה, לא מעניין את אף אחד איפה עשית את התואר. הדרך בה אתה מבצע את העבודה, מתנהל ומתנהג היא הקובעת.

בקיצור - אני לא חושב שזה קריטי.

אני דרך אגב עשיתי תואר במכללה בכלכלה, וכרגע עובד בתחום.

הדבר היחיד שאפשר להגיד על אוכ' הסטודנטים באונ' לעומת המכללות היא שאוכ' הסטודנטים במכללות השיגה ציוני בגרות ו/או פסיכומטרי גבוהים יותר. ציוני בגרות מעידים על השקעה בלימודים בגילאים 16-18, ופסיכומטרי לא מעיד הרבה.

בשוק העבודה אני לא מאמין שיש קשר מובהק - או בכלל - בין ההשקעה שלך בלימודים לבין ההשקעה בעבודה (וראיתי כמה מקרים, לשני הכיוונים), והפסיכומטרי לא מעניין אף אחד.

לפי מיטב ידעתי - זה ממש לא שבוגרי אונ' מצליחים להתקבל לעבודה ובוגרי מכללות לא מצליחים. אני מניח שיש יתרון קל לבוגרי אונ', אבל לא הייתי מחשיב את זה כשיקול העיקרי בבחירת מוסד.. (ואני מניח שהרבה אנשים יחלקו עלי).

פורסם

כמו שכבר נאמר, זה ממש תלוי במה אתה רוצה ללמוד ואיפה אתה רוצה לעבוד, למשל(כמו שכבר נאמר) אם אתה רוצה ללמוד הנדסה כלשהי כנראה שעדיף לך ללכת לטכניון או לאונ' אחרות.

פורסם

תואר אקדמאי ממוסד אונברסיטאי חשוב בעיקר לתפקיד ראשון , כמו שכבר נאמר כאן...

בסופו של דבר , המוסד בו למדת יקבע מה מיקומך בתור המוזמנים לראיון , משם - זה רק אתה...

פורסם

רק בשביל הדיוק של הדברים

אנשים, הטכניון הוא ליגה משל עצמו בארץ ובעולם... התעודה שלהם הרבה יותר "אפקטיבית", תחשבו על זה בתור MIT של ישראל (וכן, זה המקבילה של הטכניון)

פורסם

^^^

כן, אבל זה תלוי במקצוע.

במדעי המחשב למשל האוניברסיטה העברית מדורגת יותר גבוה בעולם מאשר הטכניון, אם אני זוכר נכון.

ואני בטוח שזה לא התחום היחיד.

מה גם שצריך לזכור, הטכניון מוסד טוב מאוד, אבל מבחר המקצועות בו לא יספק את כולם.

פורסם

אפרופו באותו נושא.

האוניברסיטה הפתוחה, למרות שאין תנאי קבלה (הסינון ע"י "הברירה הטבעית - החזק שורד"), נחשבת ע"י רבים כמקום בו הלימודים קשים מהאוניברסיטאות הסגורות, אך לפי מיטב ידעתי היא נחשבת בין המכללות לבין האוניברסיטאות הסגורות (מבחינת מעסיקים), מישהו יודע להסביר למה זה כך ?

פורסם

הלימודים קשים כי זה לימוד עצמי בעיקר, אבל רמת החומר נמוכה בהרבה מאונב', ואפילו מרוב המכללות.

מצד אחד המעסיקים רואים שאתה יכול ללמוד לבד ולהשקיע ללא מסגרת שכופה עליך את זה, אבל מצד שני רמת החומר שאתה לומד היא מאוד נמוכה יחסית.

פורסם

רמת החומר נמוכה? אני לא ממש מסכים עם זה. יש גם קורסים באוניברסיטאות אחרות שמלמדים בהם עם הספרים של האו"פ.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי דווקא ברגע שאתה מגיע עם תואר של האו"פ מעסיקים נוטים די להתרשם מזה שעשית תואר לבד והצלחת והכל

וזה הבנתי מאנשים שהוציאו שם תואר ולא מהמחלקת שיווק שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים