עבור לתוכן

מחפש ייעוץ. עריכה: חוו"ד על מארז V9 black edition

Featured Replies

פורסם

החווד למטה!

המפרט שלי:

Asus m2n-e

Amd 630

seasonic 500

ac freezer 7 rev2

HD4850 vapor-x

2 מאווררים של ac pwm שקטים

אז אחרי שכל הניסיונות להשתיק ולקרר את המחשב כראוי עם המארז הנוכחי (compucase 6c28) כשלו. החלפתי גוף קירור למעבד, שני מאוורים בטכנולוגית PWM שעובדים רק כשצריך ונחשבים שקטים וניסיונות אוורור שונים ומשונים. הגעתי למסקנה שצריך להחליף מארז.

התקציב הוא בסביבות 300-400 ש"ח. אני ממש לא רוצה להשתגע.

החשיבות העיקרית שלי היא קודם כל שיהיה שקט.

שמתי לב שרוב המארזים האיכותיים בטווחי המחירים האלו כיום הם די מאווררים ומקוררים. אז שקט זה הפקטור העיקרי.

לדלתות/אורות לד/עיצובים שונים אין שום דיבור אליי. לא משנה לי אם יהיה או לא יהיה. אני רק לא רוצה משהו מצועצע מדי.

והדרישה היחידה היא שהספק יהיה בתחתית המארז ושיהיה אוורור למעלה. מפני שגוף הקירור שלי יושב באופן שהוא מוציא את האוויר כלפי מעלה והיום הוא מוציא את האוויר על הספק.

התלבטתי בין כמה דגמים. אשמח לחוות דעת אחרונה כדי שאוכל לקנות. הסתובבתי הרבה ברשת ולא כתוב יותר מדי על כמויות הרעש. וממש לא מתחשק לי לקנות מארז ולגלות שהוא רועש.

antec 300

cm590

nzxt hades

TT element t

ראיתי שלnxzt יש מארזים כמו ה HU001 שאמורים להיות מצויפם בחומר סופג רעשים, אבל נראה לי שזה בא על חשבון אוורור.

מישהו מכיר עוד מארזים עם החומר הזה? או אולי אפשרות לקנות אותו ולהדביק באחד המארזים האחרים. והאם זה באמת חוסם את הרעש.

המון תודה לעוזרים. הרעש בלילה כבר משגע אותי.

פורסם

עם המארז המקורי שלך לא היה לך כל סיכוי מראש. חבל על המאמץ.

בתקציב שלך המארז השקט ביותר שיש הוא ה-ANTEC SOLO אם כי יכולות הקירור שלו אינן פנומנליות כמו החלופות שהצגת - כולל מקום למאורר 120 מ"מ בודד + שניים של 92 מ"מ שלא יכולים גם להיות שקטים וגם לדחוף מספיק אוויר באותו זמן. עדיין, עם הכרטיס שלך + הקירור למעבד, מאוורר 120 מ"מ בודד אמור להספיק בהחלט וגם יהיה שקט יותר.

בסביבות ה-300 ש"ח יש את ה-SONATA3 בעל יכולות קירור מספקות בהחלט (2X120 מ"מ) ששקט בהחלט אבל לא באותה רמה של ה-SOLO. את ה-סיילו אני לא מכיר אבל לפחות הביקורות לא רעות. גם את המארז של NZXT אני לא מכיר אבל מהם ספגתי רק אכזבות.

תוכל לציין מה בדיוק גורמי הרעש? מאורר מארז? ספק? מעבד? קשיחים?

יש לך רכיבים לא רעים אבל בהחלט יש שקטים מהם.

פורסם
  • מחבר

ראיתי את ההודעות שלכם מאוחר מדי.

וזה לא כל כך משנה מפני שכפי שהבנתם בהודעה הראשונה שלי הכיוון שחיפשתי הוא מארז מאוורר שגם יקרר ברמה מספקת.

אז קודם כל המון תודה על ניסיונות העזרה והזמן שהשקעתם.

כשאנשים מגיעים כאן לייעוץ, לפעמים חופרים ומשגעים את המוח לחברי הפורום. המעט שאתה מצפה מהם בתמורה הוא להגיב מה הם החליטו ודעתם על ההחלטה. אותי זה מאוד מעצבן שאותם אנשים נעלמים אחרי שקיבלו עזרה וזה אף גובל בחוצפה אם תשאלו אותי. אז הנה התגובה שלי

בכל מקרה, היה לי מחיר טוב על הV9 והוא נכנס לי בתקציב אז קניתי אותו.

להלן התרשמותי:

הגרסאת 2 מאווררי 23" ו2 מאווררי 12"

הביקורות שקראתי עליו היו טובות.

החסרונות הם שהוא קצת עדין וההרכבה לא נוחה ושאין מסנני אבק.

אז כןף ההרכבה הייתה מסורבלת קצת אבל זה לא משנה לי, הרכבה עושים פעם אחת.

קניתי אותו כי חשבתי שאחליף את שני מאווררי ה12" מקדימה ומאחורה באלו שיש לי כיום (הPWM) ואשאיר את שני ה23" וכך אקבל מחשב שקט ומאוורר.

עברתי את ההתקנה והדלקתי את המחשב, לפני שהחלפתי את המאווררים.

והוא לא שקט. בכלל.

התחלתי לעצוק מאווררים כדי להבין ממה זה נובע ולהפתעתי זה מגיע מהמאוורר 23 שמכניס אוויר, על הדלת. אציין כי ה23 שמוציא בלמעלה שקט מאוד יחסית אליו.

הדבר מאוד עצבן אותי אך לא אמרתי נואש. עשיתי לו מוד של 5V (הפכתי את הפינים) ועכשיו הוא עובד חלש, מכניס מאט אוויר אבל הוא מאוד חרישי. קחו בחשבון שאם לא האופציה הזו הייתי מנתק אותו לחלוטין ושם על כל הדלק חומר נוגד רעשים.

בכל מקרה איך שאני רואה זאת כעת החסרון הגדול של המארז הוא שיש מסנני אבק רק בקדמה ומתחת לספק (מי צריך שם מסנן). המארז עמוס חורים במקומות שונים ומשונים והם כולם פתוחים להתקפות אבק. אז אני מחפש לקנות אישהו חומר מסנן אבק, דק, אשמח להמלצה מה ואיפה כדאי לקנות.

כמו כן אציין עוד בעיה שיש לי איתו. כשמחברים אוזניות לשקע מקדימה יש רעש רקע מאוד מעצבן. בדקתי את העניין עם שתי אוזניות וניסיתי לשחק עם החיבור. לא יודע מזה אבל זה ממש מעצבן וזה בטוח לא אמור לקרות במארז של 100 דולר.

בסך הכל אני קצת מאוכזב. אבל לא בשמיים.

המארז מאוורר יחסית בסדר. החלתי את המאוורר האחורי בשלי ואת הקידמי השארתי בינתיים. ה23 העליון עובד כרגיל וה23 על הדלת עובד במהירות נמוכה (כאמור עם מוד של 5V) וכרגע הוא שקט מספיק בשבילי. כן, אני יודע שאלו לא רמות שק מקצועיות אבל זה מספיק טוב. אני גר בסביבה יחסית רועשת והרעשי רקע גוברים על המחשב ;)

בשורה התחתונה. אני לא ממליץ על ה מארז הזה בכלל. במיוחד לא במחיר שוק שלו (קניתי אותו בסביבות ה150 ש"ח פחות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים