עבור לתוכן

איזה מעבד עדיף לאוברקלוק -i5-750 vs E8500

Featured Replies

פורסם

שלום

עם לא נתייחס לאופציות השידרוג וכו'

ניקח 2 מעבדים

C2D E8500

ו i5 750

עם נשים את שניהם במחשב עם סירקולצויה טובה מאוד של 5 מאווררים במארז וקירור ברמה של thermalright ifx-14 (לE8500)

ן NOCTUDA-NHD14 לi5 750 ,שהם זהים במחיר בערך.

איפה יהיה פוטנציאל לOC יותר גדול?האם במקרה הזה עם לוח טוב אפשר להגיע ל5GHZ עם הE8500?

ולמשחקים שתופסים 1-2 ליבות הE8500 יהיה יותר חזק?

פורסם

זאת ממש שאלה לפורם אוברקלוקינג היות ואתה ממש לא מתחשב בזה שמדובר בשני מעבדים שונים בתכלית אחד מהשני ובעלי יכולות שונות לגמרי. רק רוצה לראות מספר GHz גבוה ככל האפשר.

בלי להבין יותר מדי אומר לך שלראות מספר של 5GHz זה לא טרויאלי כלל וכנראה שמעט מעבדים יוכלו להגיע אליו ללא תלות ביכולות ה-OC שלך.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום אחרת הדיון ינעל

"מחפש זיכרונות" "המלצה למעבד" איזה לוח אם כדאי לי" "שאלה על שני מעבדים".. כל אלו כותרות לא ענייניות.

"מחפש קיט זיכרון 2X4GB DDR3 בתדר 1600MHz" "המלצה למעבד למשחקים כבדים לתושבת AM3 בתקציב 800 שקלים" "איזה מעבד עדיף לאוברקלוק -i5-750 vs E8500" - אלו כותרות אינפורמטיביות.

פורסם

שאלה לא עניינית....

לצורך העניין, הייתי הולך על הi5 בכל מצב

פורסם
  • מחבר

שאלה לא עניינית....

לצורך העניין, הייתי הולך על הi5 בכל מצב

אבל נניח המחשב יהיה יועד למשחק כמו COUNTER STIRKE בלבד שזה משחק יריות שמנצל 1-2 ליבות ולא יותר שבעצם מושפע ממהירות המעבד..

וגם לא ממש קשור לכ.מסך בגלל שזה לא משחק גרפיקה..

ואני יכול להגיע עם הE8500 להרבה יותר אז מה הבעיה?

גם הלוח יותר זול ובמילא גם עם אני יקנה S1156 זה לא ישנה לי כלום לשדרוג כי הi5 הוא היציאה האחרונה של הסוקט הזה

פורסם

1. מי אמר שCI5 בדגמים הנוכחיים הוא הדבר האחרון שנראה? הסוקט S1156 הוא לא בעל גיל מופלג, ועדיין אין תאריך השקה רשמי למחליפים. אם כי לא ניתן להכחיש שיש כבר שמועות על כך שיהיו כאלו.

2. כפי שכבר נאמר, יש עוד הבדלים בין המעבדים למעט התדר.

3. הגעה ל5GHZ היא כאמור לא בכרח משהו שאפשרי. זה אולי נשמע הגיוני כי 5000/9 נותן משהו שסמוך מאד לגבולות של זיכרון 1066MHZ מבחינת יכולת, אבל אף אחד לא מבטיח שהלוח יהיה מסוגל לזה, שמעבד יהיה מסוגל לזה ושתוכל לקרר את זה.

4. עבור משהו כמו COUNTER STRIKE ההבדלים בביצועים בין E8500 לCI5 750 וכנ"ל שניהם בOC, לא שווים את הדיון הזה.

לסיכומו של דבר, הE8500 הוא קניה של מעבד מיושן יותר, במחיר גבוה בשביל לנסות ולהגיע למספר כמה שיותר גבוה שייתן הבדל שקשה לשים לב אליו.

פורסם
  • מחבר

1. מי אמר שCI5 בדגמים הנוכחיים הוא הדבר האחרון שנראה? הסוקט S1156 הוא לא בעל גיל מופלג, ועדיין אין תאריך השקה רשמי למחליפים. אם כי לא ניתן להכחיש שיש כבר שמועות על כך שיהיו כאלו.

2. כפי שכבר נאמר, יש עוד הבדלים בין המעבדים למעט התדר.

3. הגעה ל5GHZ היא כאמור לא בכרח משהו שאפשרי. זה אולי נשמע הגיוני כי 5000/9 נותן משהו שסמוך מאד לגבולות של זיכרון 1066MHZ מבחינת יכולת, אבל אף אחד לא מבטיח שהלוח יהיה מסוגל לזה, שמעבד יהיה מסוגל לזה ושתוכל לקרר את זה.

4. עבור משהו כמו COUNTER STRIKE ההבדלים בביצועים בין E8500 לCI5 750 וכנ"ל שניהם בOC, לא שווים את הדיון הזה.

לסיכומו של דבר, הE8500 הוא קניה של מעבד מיושן יותר, במחיר גבוה בשביל לנסות ולהגיע למספר כמה שיותר גבוה שייתן הבדל שקשה לשים לב אליו.

מודה לך על התגובה אבל לא הבנתי את התשובה הרביעית שלך ,

אתה טוען שגם לא יהיו הבדלים בין E6550 לi5 750 בCOUNTER STRIKE?

פורסם

לא יהיה פשוט להגיע ל5Ghz , ראיתי כמה E8600 שמגיעים לזה אבל רובם סביב 4-4.5Ghz, אם אתה מתכנן לעבוד קבוע

באוברקלוק עצבני כזה אז כבר כדאי לך ללכת על קירור מים.

פורסם

מודה לך על התגובה אבל לא הבנתי את התשובה הרביעית שלך ,

אתה טוען שגם לא יהיו הבדלים בין E6550 לi5 750 בCOUNTER STRIKE?

לא, וגם לא בדייב וסופר מריו....

פורסם
  • מחבר

לא, וגם לא בדייב וסופר מריו....

עובדה שאני הייתי אצלך חבר עם E8500 ותאמין לי שזה עבד לו הרבה יותר חזק מהיר וחלק..

ואנחנו עם אותו כרטיס בערך

פורסם

מאוד לא סביר, אולי הגדרות המשחק שונות, אולי אפילו בדרייברים.

פורסם

לבעיות ביצועים ספציפיות יכולות להיות הרבה מאד סיבות.

פורסם

אותו כרטיס בערך?

אולי בערך נשמע אותו דבר

כי למשל 8500GT ו8800GT זה לא קרוב :)

(לגביי השאלה העיקרית התשובה היא - כל כך I5 750, מעבד פסיכוטי.)

אבל זה ממש לא חשוב כי CS או CSS לא צריכים מעבד כל כך חזק גם ככה. מעבד דואלי מספיק בהחלט

פורסם

אם השאלה היא מה לקנות אז התשובה היא I5 מרובע ליבות.

לקנות מעבד דו ליבתי או פלטפורמת לוח/מעבד ישנה היום זה התאבדות.

ואם אתה עושה OC למעבד אז הוא לא אמור להגביל את הכרטיס גראפי בשום מצב.

והיתרון שיש אולי למעבדי 2 ליבות בתדר קצת יותר גבוה במשחקים שעובדים על ליבה אחת (כמו SOAE) הוא שולי, ולא משתווה לחיסרון שיש להם מול מעבדי 4 ליבות.

אל תשכח שיש עוד יתרונות לדורות החדשים ובהשוואה של מעבד ישן לחדש באותו התדר החדש לוקח משמעותית באופן כללי וספציפית אפילו יותר.

הכי משתלם והכי נכון לקנות מעבד I5 סביר ולעשות לו OC לסביבות ה4GHZ.

פורסם
  • מחבר

אותו כרטיס בערך?

אולי בערך נשמע אותו דבר

כי למשל 8500GT ו8800GT זה לא קרוב :)

(לגביי השאלה העיקרית התשובה היא - כל כך I5 750, מעבד פסיכוטי.)

אבל זה ממש לא חשוב כי CS או CSS לא צריכים מעבד כל כך חזק גם ככה. מעבד דואלי מספיק בהחלט

8500GT->8600GT ול8500 שלי יש OC שעובר גם את הכוח שלו אבל לא משנה כי גם זה ליבה גראפית שונה וכו'...

בכל מקרה אני לא מבין למה אצלי הCS לא עובד כמו שאני רואה את המשחק אצל אחרים ...ששיחקתי אצלו באמת ראיתי הבדל והרי עם זה לא משחק גרפיקה והכרטיס לא משחק פה תפקיד מלבד לתת 100FPS אז זה נטו המעבד לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים