עבור לתוכן

מישהו ניסה לשטוף לוח פעם?

Featured Replies

פורסם

הגיוני??

פורסם

נסה וספר לנו.

אם לא תחזור לספר נניח שזה לא עובד.

פורסם
  • מחבר

אנסה. תן לי את הלוח שלך. :lol:

חשבתי לנסות את זה על לוח ישן, אבל במחשבה שניה אין טעם.

כי אני לא אנסה את זה על הלוח שלי, (EX-58) גם אם זה יעבוד...

חוצמזה שאני מנקה עם מברשת צבע, יוצא כמו חדש.

פורסם

שמע ,

למה נראה לך שזה לא הגיוני ?

אני טכנאי מחשבים במקצועי , ואני יכול לספר לך ,

אם צפית עד הסוף , כולל חלק 2 ,

בטח ראית שהוא מחמם את ה-PCB

Printed circuit board - לימים - לוח מעגלים מודפס ( לוח M )

לחום שמגיע ליותר מ-100 מעלות ,

אז רוב הסיכויים שכל הנוזלים והמיים התאדו ,

אז יש מצב כזה ,

אחר"כ נראה שבלוחות הוא החליף כבלים לחדשים ,

באייבורי יש מחלקה שמתמחה בהחלפת כבלים בלבד ,

כבל נפוח משמע - אי זרימה תקינה של חשמל - משמע - תקלות בביצועי מחשב ...

חוץ מהקטע של האמבטיה , שזה באמת קצת מוזר , אבל אחרי שהוא חימם את הלוחות זה נראה יותר הגיוני

בקיצור , הוא תיקן את הלוחות ,

זה הגיוני לגמריי ...

פורסם

מה הכוונה בהגדרה "הגיוני"?

ככלל ממש לא מומלץ לשטוף רכיבים חשמליים, בטח לא עם מי ברז או חומרי ניקוי כימיים. קיימת סבירות גבוהה לנזק בלתי הפיך.

אם כבר רכיב חשמלי, במקרה זה לוח אם, נפל לתוך ו/או נשפך עליו נוזל כלשהו (מים או אחר) אפשר לנסות להציל אותו על ידי שטיפה יסודית במים מזוקקים (שני מעברים לפחות) והשארתו להתייבש באוויר למשך 2-3 ימים (ולא בעזרת מייבש שיער או כל מקור חום דומה ולא תחת אור שמש ישיר או בטמפ' קיצונית). גם אז הסיכוי להנציל אותו יותר תלוי בנזק הראשוני שנגרם לו (היקף המגע עם המזהם, זמן חשיפה ומבנה הרכיב, בין היתר) אבל ליזום שטיפה עם מי ברז, חומר ניקוי כימי ובסוף לייבש אותו עם מייבש שיער -- לא הייתי ממליץ או מנסה את זה.

לכל כלל יש יוצא מן הכלל ויכול להיות שגם אם נפל לך מחשב שלם לקרקעית האוקיינוס וחילצת אותו רק אחרי יום (בהגזמנה כמובן) אז תצליח להנציל אותו בשיטה דומה ולחזור להשתמש בו בצורה כזאת או אחרת, אבל ליזום משהו כזה או להציג את זה כשיטה? הייתי פוסל את האפשרות על הסף.

לדעתי זה סתם סרטון חסר מטרה של מישהו משועמם שבטח נורא עושה לו טוב שאנשים ינסו לחקות את הסרטון ויהרסו לעצמם את הציוד.

פורסם

ביצעתי זאת כמה עשרות פעמים על רכיבים שונים (לוחות אם ,כרטיסי מסך, זכרונות) בהצלחה רבה.

הרכיב נראה ממש חדש לאחר הפעולה וזה פחות מסוכן, אם נעשה נכון, משימוש בקומפרסור אויר חשמלי.

כמה דגשים :

1. לא לשכוח להסיר את סוללת הגיבוי מלוח האם.

2. להסיר כל מה שניתן להסיר, במאווררים במיוחד יש נטיה של מים להיכלא ועל כן לא להתייבש.

2. שימוש רק בסבון בעל חומציות הכי ניטרלית שאפשר, כגון סבון ידיים, בכמויות קטנות ולא ישירות על הרכיב (או על ספוג עדין או לערבב בכלי עם מים).

3. לא לשפשף עם ספוג בציגו האחורי של הלוח, זה עלול להרוס את ההלחמות וחלקי הספוג ישארו על הרכיב.

4. לייבש היטב ובאופן טבעי. בקיץ - לפחות יומיים, בחורף - כפול.

5. מורשת פולנית עמוקה מומלצת אך לא חובה.

בהצלחה

ולא, אני לא מסתלבט.

פורסם

כשמייבשים מומלץ לא להשתמש בBlower / מייבש שיער מחשש לחשמל סטטי, הכי טוב לייבש בשמש או במשהו שפולט חום ולא אוויר (כמו רדיאטור נניח).

פורסם
  • מחבר

אבל מה הסיבה לעשות דבר כזה???

כשאפשר לנקות בקלות עם מברשת?

פחות מסוכן והרבה יותר מהר (מלייבש יומיים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים