עבור לתוכן

HD4890+E8400 על ליברטי 400W בן שנתיים, רעיון לא משהו?

Featured Replies

פורסם

מצד אחד, 30A@12V נשמע גבולי במקרה הטוב למערכת הזו.

מצד שני, הספקים מהסדרה הזו הדגימו בעבר יכולות לעמוד בעומס גדול יותר מהנומינלי.

מצד שלישי, גם אם הספק יכול לעמוד בעומס יתר ואפילו לאורך זמן, אני בטוח שזה לא משפיע לטובה על יציבות המתחים שהוא נותן.

מצד רביעי, זה הספק שיש לי כרגע :P

מה אתם אומרים?

פורסם

ענית לעצמך בכותרת :)

פורסם

לא הבנתי אם הספק אצלך כבר שנתיים או שקנית אותו יד שניה ממישהו. זה לא נורא מהותי אבל כמה שיותר אינפורמציה יותר טוב (איזה מערכת הספק החזיק בעבר וכו')

אתה צודק שזה לא סידור אידאלי, לספקים יש אורך חיים שיכול להשתנות קיצונית ממערכת למערכת, אבל, אם אני לא טועה שנתיים זה עדיין בתחום האחריות, ויותר חשוב, המערכת שהזכרת בכותרת לא צורכת יותר מ250W במאמץ ( כ 100W פחות מההספק של מסילת ה 12V)

תעשה את השיקולים לפי הבנתך, אבל אני לא חושב שזה מחוץ לגבולת היכולת של הספק.

פורסם
  • מחבר

לפי TOMSHARDWARE אפילו יחד עם מעבד I7 920 בOC ל3.8 והכרטיס הזה המחשב כולו מגיע ל310-380W (תלוי בגרסה, בקרור ובתדרים) מתוך השקע, כלומר עם נצילות של 80% בספק מקבלים כ250-300W מתוך הספק. תאורטית אמור להספיק, מה גם שהמלצת היצרן היא "ספק 500W" כשהכוונה לספקים ג'נריים, כך שהליברטי אמור לעמוד במשימה.

מה שמדאיג אותי זה הגיל של הספק. הוא אצלי כבר למעלה משנתיים, ועד עכשיו הפעיל E8400@3.6-3.9GHZ + 8800GT@700/1900 בהצלחה (כרגע המעבד הוחזר לסטוק עקב קלקול בקירור וחזרה לקירור סטוק), כלומר הוא עבד די הרבה זמן בעומס די רציני, וקבלים הם לא משהו שמשתבח עם הזמן.

פורסם
נצילות של 80% בספק מקבלים כ250-300W מתוך הספק. תאורטית אמור להספיק, מה גם שהמלצת היצרן היא "ספק 500W" כשהכוונה לספקים ג'נריים, כך שהליברטי אמור לעמוד במשימה.

:facepalm:

הספק מנצל את כל ההספק שהוא יכול לספק, נצילות זה דבר אחר והיא קשורה לכמות החשמל שהספק צורך מהשקע(עניין של חיסכון בחשמל).

פורסם
  • מחבר

בפעם האחרונה שבדקתי, נצילות זה היחס בין ההספק היוצא להספק הנכנס.

פורסם

ספק של 500W יספק 500W.

נצילות משמעותה כמה אחוזים יתבזבזו אחרי שהספק כבר צרך את כל ההספק שדרוש לו מהקיר.

אם לספק בהספק של 500W יש נצילות של 80%, הוא יצרוך מהשקע 20% נוספים אחרי שהוא כבר מילא את סך ההספק הדרוש לו.

כלומר הוא יצרוך מהשקע 600W, מהם 500W ינוצלו ו- 100W יתבזבזו.

:)

פורסם
  • מחבר

אז חשמל בסיסי אתה יודע, אבל הבנת הנקרא לא.

מה שאמרת עכשיו זה בדיוק מה שאמרתי: אם מכשיר מדידה שיושב בין השקע לספק מודד 310W, והנצילות היא 80%, זה אומר שהספק בפועל מספק כ250W (מתוך ה400W שהוא יכול). בעומס מלא הוא יתן 400W ויצרוך מהשקע 500W.

פורסם

שולם? ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים