עבור לתוכן

גביית כסף על בדיקת מחשב בהנחה שאינו תקול - שאלה לי אליכם.

Featured Replies

פורסם

תודה על תגובותיכם

עמרי

האם פשוט יותר לבדוק רכיב אחד מאשר נניח לבדוק לוח אם (על הפונקציות ולפעמים מספר כרטיסי האונבורד שעליו) כאשר הוא מורכב במחשב בו התגלו הבעיות?

כמובן שכאשר מדובר על בעיה לא מוגדרת במחשב בה עיתים צריך להריץ סדרת בדיקות לרכיבים שונים המצב יכול להיות יותר מסובך..

כעקרון קל יותר לאתר ולתקן תקלות כאשר הלקוח מביא את המחשב למעבדה והעבודה על המחשב היא עם מע' ההפעלה שלו.

אם הוא יביא לי רק כרטיס(קול לדוגמא) ואצלי זה יפעל והכל תקין אז לא עשינו בזה כמעט כלום(יכול להיות שהבעיה היא במע' ההפעלה שלו וצריך אולי לעדכן כל מיני דברים).

• תגובות 30
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כעקרון קל יותר לאתר ולתקן תקלות כאשר הלקוח מביא את המחשב למעבדה והעבודה על המחשב היא עם מע' ההפעלה שלו.

אם הוא יביא לי רק כרטיס(קול לדוגמא) ואצלי זה יפעל והכל תקין אז לא עשינו בזה כמעט כלום(יכול להיות שהבעיה היא במע' ההפעלה שלו וצריך אולי לעדכן כל מיני דברים).

תודה עמרי רו

גם אני (שממש איני טכנאית מחשבים) סברתי כך.

פורסם

עם כל הכבוד, 120 ש"ח זה דיי מוגזם בשביל להכניס רכיב חומרה למחשב(שמוכן מראש במעבדה עבור בדיקות שכאלה) ולבדוק אותו במשך 5-10 דקות.

אז זהו שזה לא הולך ככה, יש לך טעות יסודית!

החיוב הוא על "זמן מעבדה", הרי בזמן שאני עובד על המחשב הנ"ל העמדה תפוסה ולא ניתן לעשות בה משהו אחר ואני נאלץ לחכות שהעמדה תתפנה או במילים יותר ברורות זמן=כסף

ככה עובדת השיטה הקפטליסטית!

פורסם

נקודה נוספת שהחנות לוקחת בחשבון היא שעצם זה שאתה משלם על בדיקה אם החלק לא תקול יגרום לך למצות את האפשרויות ולהגיע לשם רק אם אתה בטוח שהוא תקול ולא סתם על כל תקלה של וינדוס דריבר או אלוהים יודע מה....

פורסם

אין ספק, יותר יעיל לאבחן תקלות כשהמחשב מגיע בשלמותו.

אבל נוח ומהיר יותר לאבחן תקלה ספציפית כאשר הלקוח מביא רכיב חומרה בודד שחושד שהוא תקול, מסכימים?

omri_ro

לא ממש ירדתי לסוף דעתך, ברור לי שהחיוב הוא לשעת מעבדה אחת ושזמן שווה כסף(מה הקשר לקפיטליסטיות?).

אז אם זמן שווה כסף, איך יכול להיות שבדיקה של רבע שעה ושל שעה שלמה עולה אותו הדבר?

אם בדיקה ללקוח מסויים ערכה רבע שעה, זה לא נשמע לי הוגן שישלם מחיר של שעה, הרי הוא לא קיבל שירות באורך של 60 דקות.

פורסם

LOL :lol: :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

נקודה נוספת שהחנות לוקחת בחשבון היא שעצם זה שאתה משלם על בדיקה אם החלק לא תקול יגרום לך למצות את האפשרויות ולהגיע לשם רק אם אתה בטוח שהוא תקול ולא סתם על כל תקלה של וינדוס דריבר או אלוהים יודע מה....

תודה על התשובה, Trex

זו הסיבה שכתבתי שאני מבינה את העניין אבל לדעתי ראוי להפעיל יותר שיקול דעת היות ו..

1. לקוחות רבים (כמוני) לפני שיביאו מחשב לבדיקה במעבדה, מדוייק יותר לפני שאפילו יתקשרו לחנות לנסות לפתור את הבעיה טלפונית ינסו לפתור (או לאבחן אותה) בהרבה דרכים אחרות.

2. לקוחות רבים לא ימהרו להביא את המחשב למעבדה (ואפילו לא רק חלק ממנו) בגלל שלרוב המעבדה לא מתחת לבית / לעבודה וכל הטרטור הזה הינו בזבוז זמן. בנוסף, כאשר מביאים את המחשב למעבדה לרוב האיבחון / תיקון אינו נעשה במקום ויש להשאיר את המחשב שם למשך מספר ימים לפחות. ימים בהם המחשב שכנראה נצרך (אחרת לא היה נקנה) מושבת. לכן, מבחינת אנשים רבים היה וניתן לפתור את הבעיה בבית (ואפילו אם זה דורש מעט השקעה) הדבר כנראה יהיה עדיף.

3. כמובן שיש את אלה שבאמת מתעניינים (כמו רבים מהחברים באתר זה) ומבחינת חלקם אפילו אם הטכנאי היה מתחת לבית והבדיקה היה נעשית על המקום (ובחינם), אם ניתן לאבחן / לפתור את הבעיה בעצמם (אפילו חלקית) ובכל מקרה ללא צורך בכך שתעבור במעבדה זה יהיה עדיף.

לגבי אלה שלא מבינים דבר (ונראה שגם לא ממש מנסים), שבאים כל שני וחמישי עם בעיות מפגרות, שהילדים שלהם מעמיסים מליון צרות על המחשב או שלא מבינים את ההבדל בין רושעות שונות (שבמקרים רבים דיי ברור שהן כאלה ואם לא לרוב ניתן להריץ בדיקות כדי לברר), דרייבר חסר ותקלות מסוגים אחרים. וכן אלה שסתם משחקים אותה מומחים ומציקים / מנסים לדרוש דברים לא הגיונים וכיו"ב כנראה מהם הגיוני יותר לדרוש דמי בדיקה כדי למנוע הצפה מוגזמת בשטויות ובנדנודים.

[br]פורסם בתאריך: 13.06.2010 בשעה 00:16:07

אז זהו שזה לא הולך ככה, יש לך טעות יסודית!

החיוב הוא על "זמן מעבדה", הרי בזמן שאני עובד על המחשב הנ"ל העמדה תפוסה ולא ניתן לעשות בה משהו אחר ואני נאלץ לחכות שהעמדה תתפנה או במילים יותר ברורות זמן=כסף

לא בדיוק. השיטה הקפיטליסטית אומרת שזמן =כסף אבל גם אומרת שניתן למכור ללקוח דברים נוספים לבד מהמוצר עצמו. למשל הרגשה, חוויה, שירות.

והרי כולנו יודעים שדווקא רבות מהחנויות המומלצות כאן בפורומים נמצאות לא בגלל שהן בהכרח נותנות תמיד את המחיר הטוב ביותר, אלא נותנות מעבר (וכאשר הן לא הן לרוב מפסיקות להיות מומלצות). המעבר זה גם המקצועיות, גם היחס ללקוח, גם העובד שלא טוחנים לו את הנשמה ויש לו זמן וסבלנות, גם בנכונות לעזור ללקוח אפילו במקרים יותר גבוליים או בעייתים (למשל מול היבואן או היבואן שנעלם), אבל בהחלט גם במעבדה.

ויש לא מעט מקרים בהם זה שאתה נותן עוד מעט, הולך עוד כמה צעדים לקראת או לא מחייב על כל מיני דברים קטנים או יחסית נדירים (לקוח שבא עם תקלה פעם ב- 3 שנים) רק יועיל לך לשורת הרווח בטווח הרחוק.

פורסם

... אני גם דיי נגד החיובים המיותרים האלו וגם בתור מוכר זה אפילו לפעמים קצת מרגיש מגוחך לגבות כסף על איפוס ביוס או סתם על בדיקה ... העניין הוא שאם החנות תתחיל להתעסק עם המחשב היה במעבדה 10 דקות או חצי שעה או שעה ... או אם זה היה רק עדכון ביוס או רק כבל שהשתחרר בטעות ... אז יוצא שהחנות כבר מבזבזת זמן עכשיו לא על בדיקה אלא על לוגיסטיקה ועל הזמן הזה את יחייבו את הלקוח ... אז במקום כל זה פשוט מיישרים קו על עלות בדיקה בין אם זה 10דקות או שעה ובין אם זה היה ביוס או כבל או כל שטות אחרת...

פורסם

יש הגיון מסויים ב"עמלה" הזו, אבל עם כמה סייגים:

- כשמפרסמים אחריות על מוצר מסויים, אלא אם נאמר במפורש אחרת האחריות היא עבודה+חלקים. בעל חנות לא יכול לפרסם "שנה אחריות" ואז לדרוש כסף על בדיקה (כאן הכוונה היא לבדיקה שבאמת צריך, ולא בדיקה "סתם").

- לא ברור מהי בדיוק "תקלה" במקרה הנ"ל, ולא ברור איך הלקוח יכול לוודא שאכן היה מדובר בתקלה\לא תקלה. נניח שהמחשב עושה בעיות כי הסוללה של הביוס גמורה, וזה לא עלה בדעתו של הלקוח. הסוללה נמכרת יחד עם לוח האם, מורכבת מראש. האם מדובר ב"תקלה" במסגרת האחריות? אני מניח שלא. האם מדובר במוצר "תקין" שהוחזר ללא כל סיבה? גם לא. האם יש לחנות זכות לדרוש מהלקוח להיות טכנאי בעצמו, ולאבחן בוודאות מוחלטת תקלות לפני שהוא מביא את המחשב לתיקון?

- לפחות לחנות אחת (ואני דווקא לא חושש להזכיר את שמה - פנדה) קיימת מדיניות שכזו גם אם מדובר ברכיב שאם יתברר שהוא אכן תקול, אין להם כוונה לעזור לך. נניח והבאת רכיב שהיבואן שלו התחלף בינתיים? דבר ראשון הם בודקים במעבדה שלהם, ואם הוא תקין גובים ממך כסף על בדיקה סתם. אם הוא אכן תקול, לעומת זאת, הם מחזירים אותו אליך עם פתק "האחריות הייתה של היבואן, לא שלנו. להתראות!". כמובן שזה לא מוזכר במילה מראש, כשמחתימים אותך על הטופס הזה שבו מוזכרת העמלה על "בדיקה סתם".

בקיצור, לדעתי מדובר במדיניות מטומטמת וספק-חוקית. אתם מכירים תחום אחר כלשהו, מלבד שוק המחשבים, שבו הבאת מוצר תקין שחשבתם לתקול לחנות תעלה לכם כסף?

פורסם

אתה לא יכול להשוות מוצר חשמלי "דבילי" שלוקח דקה וחצי לבדוק למחשב מתוחכם שבדיקה שלו יכולה לקחת גם כמה שעות.

פורסם

טלויזיה זה מוצר דבילי?

פורסם

ביחס למחשב? בוודאי.

פורסם
  • מחבר

... אני גם דיי נגד החיובים המיותרים האלו וגם בתור מוכר זה אפילו לפעמים קצת מרגיש מגוחך לגבות כסף על איפוס ביוס או סתם על בדיקה ... העניין הוא שאם החנות תתחיל להתעסק עם המחשב היה במעבדה 10 דקות או חצי שעה או שעה ... או אם זה היה רק עדכון ביוס או רק כבל שהשתחרר בטעות ... אז יוצא שהחנות כבר מבזבזת זמן עכשיו לא על בדיקה אלא על לוגיסטיקה ועל הזמן הזה את יחייבו את הלקוח ... אז במקום כל זה פשוט מיישרים קו על עלות בדיקה בין אם זה 10דקות או שעה ובין אם זה היה ביוס או כבל או כל שטות אחרת...

אני מבינה אותך , Trex

ולכן לפי דעתי ייתכן ומומלץ לנקוט באחת משתי דרכים

1. להחליט שכחלק מהמוצר אקסטרה כן נותנים שירות ללא תשלום ולפרסם זאת

2. להחליט שבאופן עקרוני נותנים שירות ללא תשלום אולם עם סייגים (נניח מהסוג שציינתי מעלה) אבל במקרה זה לא לפרסם זאת (מעט קשה לפרסם סייגים)

כך כאשר מגיע לקוח מהסוג שבאמת בא כל שני וחמישי עם קשקוש חדש וכיוב (לא תקלה מתמשכת או מחשב שבאמת עושה צרות) לגבות ממנו תשלום, אבל מאחרים לא. במקרה זה לגבי רבים מהלקוחות (ובחלק מהמקרים דווקא הלקוחות היותר כבדים) עניין התשלום ישאר על תקן סעיף לא ממומש בתקנון. סעיף בתקנון בערך כמו המדבקה כאשר השירות הטוב והאקסטרה שאותה חנות נותנת יעבור מפה לאוזן וסביר שגם יגיע לפורומים כשלנו שיביאו לחנות עוד לקוחות.

[br]פורסם בתאריך: 13.06.2010 בשעה 09:59:49

יש הגיון מסויים ב"עמלה" הזו, אבל עם כמה סייגים:

- כשמפרסמים אחריות על מוצר מסויים, אלא אם נאמר במפורש אחרת האחריות היא עבודה+חלקים. בעל חנות לא יכול לפרסם "שנה אחריות" ואז לדרוש כסף על בדיקה (כאן הכוונה היא לבדיקה שבאמת צריך, ולא בדיקה "סתם").

- לא ברור מהי בדיוק "תקלה" במקרה הנ"ל, ולא ברור איך הלקוח יכול לוודא שאכן היה מדובר בתקלה\לא תקלה. נניח שהמחשב עושה בעיות כי הסוללה של הביוס גמורה, וזה לא עלה בדעתו של הלקוח. הסוללה נמכרת יחד עם לוח האם, מורכבת מראש. האם מדובר ב"תקלה" במסגרת האחריות? אני מניח שלא. האם מדובר במוצר "תקין" שהוחזר ללא כל סיבה? גם לא. האם יש לחנות זכות לדרוש מהלקוח להיות טכנאי בעצמו, ולאבחן בוודאות מוחלטת תקלות לפני שהוא מביא את המחשב לתיקון?

- לפחות לחנות אחת (ואני דווקא לא חושש להזכיר את שמה - פנדה) קיימת מדיניות שכזו גם אם מדובר ברכיב שאם יתברר שהוא אכן תקול, אין להם כוונה לעזור לך. נניח והבאת רכיב שהיבואן שלו התחלף בינתיים? דבר ראשון הם בודקים במעבדה שלהם, ואם הוא תקין גובים ממך כסף על בדיקה סתם. אם הוא אכן תקול, לעומת זאת, הם מחזירים אותו אליך עם פתק "האחריות הייתה של היבואן, לא שלנו. להתראות!". כמובן שזה לא מוזכר במילה מראש, כשמחתימים אותך על הטופס הזה שבו מוזכרת העמלה על "בדיקה סתם".

בקיצור, לדעתי מדובר במדיניות מטומטמת וספק-חוקית. אתם מכירים תחום אחר כלשהו, מלבד שוק המחשבים, שבו הבאת מוצר תקין שחשבתם לתקול לחנות תעלה לכם כסף?

תודה על התגובה, ויק.

לומר לך שאיני מסכימה איתך? נו ברור שאני מסכימה :)

אתה לא יכול להשוות מוצר חשמלי "דבילי" שלוקח דקה וחצי לבדוק למחשב מתוחכם שבדיקה שלו יכולה לקחת גם כמה שעות.

כשישפאר שלחו אלי עד הבית טכנאי לבדוק משהו בטלויזיה שלבסוף הם טענו שלפחות מצדם אין כל בעיה הם בהחלט בזבזו זמן טכנאי (עזוב השהיה היחסית קצרה אצלי, הנסיעות) ולא גבו ממני אף לא שקל.

מצד שני על הבדיקה הקצרצרה הכנראה דיי פשוטה וכמו שמשהו כאן טען,סביר שמעט חסרה של כרטיס הקול שלי. בדיקה שלכבודה הבאתי, השבתי והייתי כמה ימים ללא המחשב, גבו ממני (לפחות בתחילה) 120 ש"ח.

פורסם

המחשב הקודם שלי היה בעייתי על ההתחלה אחרי הקנייה

הוא נתקע הרבה וגיליתי שהבעיה היתה בזכרונות הודות לממטסט

החליפו לי בלי בעיה

אחרי כמה חודשים התחילו להופיע לי כתמים ירוקים על המסך

היה לי די ברור שזה הכרטיס מסך לאחר בדיקות

שלחתי אליהם אותו ולאחר שבוע וחצי חזרו אליי

הטכנאי אמר:הרצתי כמה לופים של 3DMARK ועוד תוכנות (יעני יסודי)

זה יכול להיות קשור להרבה דברים

בסופו של דבר החלפתי את הכרטיס מסך ומדהים הבעיה נפתרה

מאז אני לא מזמין משם חומרה.זה שהמחשב בעייתי על ההתחלה קורה אבל במקרה הזה מדובר או בשקר או חובבנות

לא לקחו ממני תשלום על הבדיקה

פורסם

בתור מוכר אתה צריך גם להבין שזה שהטכנאי שלך הצליח לאבחן ולתקן תקלה בזמן יחסית קצר זה לא בא לו מהשמיי וגם הוא השקיע בשביל הידע הזה ועל זה הלקוח משלם יותר מאשר על הפעולה עצמה.

רופא שיניים שעקר לך שן ב10 דקות, על מה בדיוק אתה משלם לו(וזה בטוח לא על השן שהוא לקח)?!?....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים