עבור לתוכן

וינדוס 7 32 ביט מול 64.

Featured Replies

פורסם

שלום.

לפני שאשאל רק אומר שביצעתי חיפוש בפורום קראתי ולא מצאתי דיון שעונה על השאלה שלי למרות שדובר עליו הרבה.

ועכשיו לבעיה. רכשתי מחשב חדש ואני לא יודע איזה גרסה של וינדוס 7 להתקין עליו. הבנתי שיש הבדלים בין גרסת 32 ביט ל-64 אבל ממה שקראתי בפורום

ההבדל הוא רק בניצול של הזיכרון. האם זה נכון או שזה תלוי גם בסוג המעבד שיש לי או דברים דומים.

המחשב שנקנה הוא נייד מדגם ווסטרו 3500, זה המעבד:

Intel® CoreTMi3 Processor 350M 2.26GHz ,1066MHz FSB 3MB L2 Cache

וזה הזכרון:

3GB DDR3 1066MHz dual channel Memory.

איזה גירסת וינדוס כדאי לי להתקין.

תודה רבה לעונים.

פורסם

יש עוד הבדלים בין הגרסאות חוץ מניצול הזיכרון. יש לך פחות מ-4GB של זיכרון ולכן מומלץ לך להתקין את גרסת ה-32BIT שלדעתי היא גם ככה הגרסה המומלצת עדיין לרוב המשתמשים הביתיים שלא עובדים עם תוכנות ספציפיות שמיועדות לסביבת 64BIT.

פורסם
  • מחבר

תדוה על התגובה.

כדאי מאיזו בחינה. 64 יאט לי את המחשב עקב חוסר בזיכרון או משהו כזה? מאיזה עוד סיבה עדיף להתקין את ה32 על פני ה64?

פורסם

1. באיזו תצורה ובאילו נסיבות הגעת לקנות מחשב עם CI3 ו3GB זיכרון?

2. לא תרוויח אפשרות לנצל יותר זיכרון מגרסאת ה64BIT, אלא אם תוסיף זיכרון.

3. מה שWIN64 כן יאפשר לך זה להריץ גרסאות 64BIT של תוכנות. מה זה נותן לך אל מול גרסאות 32BIT של אותן תוכנות עם 3GB זיכרון?

א. לא לכל תוכנת 64BIT יש מקבילה ב32BIT.

ב. תחת WIN 32BIT, המערכת מסוגלת לנצל עד כ3.3GB זיכרון, אבל כל יישום ספציפי ב32BIT מסוגל לנצל עד 2GB זיכרון לכל היותר, ואילו בגרסאת 64BIT הן לא מוגבלות לכך. כלומר גם עם 3GB זיכרון, פוטושופ 64BIT תעבוד עם קבצים גדולים במיוחד יציב ומהר יותר מאשר גרסאת ה32BIT, כנ"ל לגבי תוכנות עריכת וידאו ו/או כל תוכנת 64BIT אחרת שדורשת הרבה זיכרון.

4. ייתרון נוסף הוא שלפחות פוטנציאלית קוד 64BIT שנכתב היטב, ירוץ מהר יותר על מערכת 64BIT מאשר קוד 32BIT על מערכת 32BIT. כי ב64BIT בכל מחזור שעון עובר יותר מידע במעבד(לפחות במונחים פשוטים).

5. חיסרונות 64BIT:

א. העדר תמיכה ביישומי 16BIT, אם כי זה חיסרון די זניח, וניתן להתגבר עליו עבור יישומים ישנים באמצעות תוכנות הדמיה.

ב. WINDOWS עצמה ותוכנות 64BIT, לוקחות יותר מקום על הדיסק הקשיח, אבל בהתחשב בנפחי הקשיחים המודרניים זה גם כן די זניח.

ג. מערכת ההפעלה עצמה ב64BIT תופסת יותר מזיכרון הRAM מאשר גרסאת ה32BIT.

ד. פחות רלבנטי עבור מערכת חדשה, אבל יש לWIN64BIT יותר בעיות תאימות עם חומרות שונות.

דעה אישית - מחשב חדש עדיף ללכת עם 64BIT, מחשב מיושן מדי סביר שלא יהיה מסוגל להריץ אותה.

פורסם

רק להדגיש ב90% מהמעבדים בשמונה השנים האחרונות הם בעלי instruction set ל 64 ביט.

אני לא מבין מה לא היה מובן לך אם קראת את הסטיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים