עבור לתוכן

HD שקט אשר מדדו לו את רמת הרעש.

Featured Replies

פורסם

מחפש HD שקט עם REVIEW רציני שמדד את רמת הרעש שלו.

ב- SILENCEPC יצאתי עם תחושה שכולם רועשים ואני נוטה ללכת SSD .

נפח 1TB

בנוסף מחפש HD לצרכי גיבוי גם בנפחים של 1TB פה חשובה האמינות כמובן. אולם רצוי עם תמיכה ב- SATA /ESATA

אשמח להמלצות

בתודה

פורסם

הסמסונג HD103SJ נחשב שקט ובעל ביצועים מעולים. אם השקט הוא קריטי לך אתה יכול לקחת כונן מהסדרה הירוקה של WD במחיר של

ביצועים נמוכים במעט. בקשר לכונן גיבוי בחיבור ESATA - תריץ חיפוש בפורום יש לא מעט המלצות מהזמן האחרון. קח בחשבון שהרדדיסק

הוא רכיב מכני שעלול להתקלקל כך שתמיד כדאי לשמור גיבוי נוסף.

פורסם
  • מחבר

מצאתי השווה נמדדת של רמת רעש: http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html

לפי זה השקט ביותר עדיין נותן 40 DB שזה ממש ממש לא שקט.

לכן זה כנראה המסמר האחרון עבור HD.

1. המלצות על SSD מסוים? נפח 80 גיגה --אני נוטה ל -INTEL בגלל האמינות. מחיר כ- 1000 שקל.

2. המלצה על HD 1T אמין לגיבוי ? רצוי עם ESATA?

בתודה

פורסם

הרעש לא נמדד כפי שאתה שומע אותו, הדציבלים זה רק יחסי לגבי אותה השוואה מול כוננים אחרים. ואם היו משווים 5 מול 10 מול 15, היית אומר שאלו כוננים שקטים? עזוב, כוננים בכל מקרה רועשים יותר מ-SSD, אבל תחליט כשתשמע (אני לא מאמין שמעולם לא שמעת HDD) ולא לפי מספרים שראית.

1. לך באמת על האינטל 80GB G2, וזה ממש לא קשור לאמינות.

2. גיבוי לא דורש כונן חיצוני, בכל אופן שיהיה.. פשוט לך על הזול ביותר שתמצא, בין אם זה פיתרון יעודי או שילוב של מארז וכונן בנפרד. מארז עם eSATA ו-USB 2.0 עולה 150 שקלים, מארז שבו רק eSATA עולה 100 שקלים, תעשה את החישוב.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי דצבילים זוהי עוצמת קול יחסית לעוצמה מסוימת קבועה מאוד וכלפיה גם מודדים רמות רעש של רכיבים אחרים כגון מאווררים , ספקי כוח כך שזה בהחלט נותן את משקל רמת הרעש לכל רכיב במחשב. 40 DB יחסית לתרומת רכיבים אחרים במחשב היא ממש ממש גדולה.

מבקש להבין מדוע גיבוי לא צריך להיות חיצוני. אם אני אשתמש בכונן פנימי בתוך המחשב אזי במקרה שהספק יתן מתח גבוה מדי כתוצאה מתקלה רגעית או קבועה, אזי כל המחשב עלול להנזק , כולל הכונן הקשיח. (לכן אני שוקל להשתמש גם ב-כונן פנימי אבל עם מפסק על אספקת המתח שלו .. יש התקן לקנייה בכיוון זה?)

אשמח לשמוע דעתך ב -2 הנושאים

פורסם

זה לא ביחס לרכיבים אחרים, זה ביחס לכוננים אחרים באותה השוואה באותו אתר שביצע את הביקורת. בביקורת אחת מדובר במספרים כמו 30-40 ובביקורת אחרת תראה 40-50, זה נמדד עם ציוד שונה.

בשורה התחתונה כפי שאמרתי- תחווה בעולם האמיתי, המספרים הללו נועדו בשביל להשוות בין כוננים ולא בשביל לתת אינדיקציה לרמת הרעש שלהם ביחס לרכיבים אחרים במערכת.

לגבי הכונן החיצוני- כמו שכונן "פנימי" יכול למות זה קורה גם עם כוננים חיצוניים. הרי זה גיבוי של המידע, אם הוא הלך אז אתה מנצל אחריות ויוצר שוב את הגיבוי, בשביל זה הגיבוי קיים.

פורסם
  • מחבר

לגבי כונן חיצוני אשר משמש כגיבוי לעומת כונן פנימי המשמש כגיבוי יש הבדל.

ההבדל הוא שכאשר ספק הכוח של המחשב מעלה את המתח שלו כתוצאה מתקלה אזי כל המחשב עלולו להרס וזה כולל כונן פנימי שנמצא בתוכו וניזון מאותו מקור מתח. ואזי אבדנו הן את המקור ואת הגיבוי.

לעומת זאת גיבוי חיצוני שאינו מחובר למחשב כל הזמן אזי ישרוד תקלה בספק הכוח.

פורסם

נכון, אבל הוא לא ישרוד תקלה בשנאי שהוא עובד איתו או בעיות בחשמל בבית.. כאשר ספק הכוח של המחשב ימתן את זה.

הכל תאוריות, לכן בפועל אני מתייחס לסיכויים כשווים בכונן פנימי וחיצוני.

פורסם
  • מחבר

נכון אבל...

כונן גיבוי חיצוני כגיבוי אמיתי אני לא מחבר אותו באופן קבוע לספק כוח שלו כלומר לרשת החשמל.

אני עושה זאת רק בזמן הקצר של הגיבוי עצמו.

כל שאר הזמן ומדובר ב- קרוב ל- 100 אחוז מינוס כונן הגיבוי לא מתרגש מהתנהגות רשת החשמל או ספק הכוח שלו.

פורסם

אמרתי את מה שאמרתי, כוננים חיצוניים מתים כמו פנימיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים