עבור לתוכן

הצורך לבצע Diagnose לכרטיס רשת בכל הפעלה מחדש של Windows 7 - מדוע?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בכל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב, אין לי פינגים ל- localhost (172.0.0.1), לא ל- Gateway (מקבל timed out) וכמובן לא החוצה, אל האינטרנט (למשל www.google.com).

רק לאחר ביצוע Diagnose של Windows 7 לכרטיס רשת, הוא כותב בסיום ש- The default gateway is not available ולצד זה Fixed ואז הכל עובד.

ניסיתי לחפש פתרונות באמצעות גוגל, קראתי שרשורים רבים בנושא, אך לפתרון לא הגעתי.

שאלותיי הן - האם מישהו מכיר פתרון לבעיה זו? והאם קיימת אפשרות לבצע Diagnose באמצעות CLI, כך שאכתוב קובץ אצווה פשוט שיעלה עם מערכת ההפעלה ויבצע Diagnose אוטומטית.

תודה רבה,

אורן.

• תגובות 32
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין תשובה מ loopback? בעיית network stacks.

תנסה לאפס winsocket.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הכנתי קובץ אצווה בו הפקודות הבאות:

ipconfig /release

ipconfig /renew

netsh winsock reset catalog

netsh int ip reset reset.log hit

כשהמחשב עולה ואין תקשורת (כמתואר לעיל), אני מריץ את הקובץ והתקשורת חוזרת.

הבעיה, שבשביל הפקודות האחרונות בקובץ, צריך הרשאת Admin. כאשר שיניתי בהגדרות הקובץ שירוץ עם הפעלת ה- Windows בהרשאת Admin, הוא תמיד מבקש ממני ללחוץ על Yes כדי להריצו כ- Admin.

האם קיימת אפשרות לומר ל- Windows שעל הקובץ הזה אני "סומך" שירוץ תמיד כ- Admin בלי שאצטרך לאשר בכל פעם? או שאני חייב לשנות את ההגדרות הגלובליות של התראות UAC? (אך זה ישפיע על כל הקבצים שירוצו כ- Admin. לא ממש בטוח לעשות כך ככל הידוע לי).

רב תודות,

אורן.

פורסם

LOCAL HOST זה לגשת רק לכ רשת.

דרייבר שלו עדכנתה ?

כשלא עובד מה יש ב IPCONFIG /ALL ?

פורסם
  • מחבר

היי Ivan,

לא הבנתי בהקשר למה כתבת ש- Local Host זה לגשת רק לכ. רשת.

בנוגע לדרייבר, חשבתי על זה ולכן חיפשתי ברשת דרייבר מעודכן, הכרטיס רשת שלי הוא "Realtek RTL8139/810x" והדרייבר שהותקן עם Windows 7 הוא גרסה 6.111.530.2008 המעודכן ל- 30/05/2008. מכל מה שאיתרתי ברשת, מצאתי רק דרייברים ישנים (2002/2003) יותר, אז הנחתי שמה שמגיע עם Windows 7 הוא הדרייבר המעודכן ביותר.

בנוגע ל- Ipconfig /all, כאשר אני מבצע פקודה זו לאחר כניסה ל- Windows (כאשר אין תקשורת), מופיעה כתובת ה- IP החוקית הרגילה שלי (גולש ללא חייגן בחברת ברק/נטויז'ן) ומופיע Gateway הגיוני, הכל על-פניו נראה תקין מבחינת כתובות. אך תקשורת - אין. גם לא לכתובת loopback כאמור.

פורסם

127.0.0.1 זה שם שלו LOCAL HOST .

פינג לזה ניגש רק עד לכרטיס.

כדאי תסים בפורום תמונות של IPCONFIG /ALL כשעובד

וכשלא עובד.

אפשר גם לעשות ריסט כללי ל TCPIP . אחרי זה צריך לגדיר

ברשת הכל מחדש.

http://support.microsoft.com/kb/299357

פורסם

גם אם לא קיים כרטיס רשת בכלל תהיה תשובה מ localhost כי הוא לא תלוי בממשק.

כמו שכתבתי יש בעיה עם winsocket שצריך לטפל בה.

אםמנם ניתן להריץ פקודות עם runas /savecred, אבל זה רחוק מלהיות פתרון לבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

אין לי כ"כ מושג מה אתה בעצם אומר, או מה עלי לעשות כדי להתקדם בנוגע לפתרון התקלה :screwy:

פורסם

ריסט ל TCPIP עשיתה ?

כשלא עובד לנסות

ping localhost -4

ולראות מה זה אומר ה IP שלו.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל אך טעיתי לגמרי :kopfpatsch:

כאשר ניסיתי לבצע פינג ל- local host, ביצעתי פינג ל- 172.0.0.1 במקום 127.0.0.1 , כרגע גיליתי את הטעות, כאשר ביצעתי את הפקודה ping localhost -4 וראיתי שמגיע תקין.

רק פינג ל- Gateway אין לי, זה מסתדר לאחר ביצוע ipconfig /release ו- ipconfig /renew

האם מדובר בתופעה מוכרת ב- Windows 7 לה קיים פתרון?

פורסם

איך אתה מחובר לאינטרנט ?

בקשה שאין חיבור לצלם ipconfig /all ולשים בפורום.

פורסם
  • מחבר

מחובר באמצעות חיבור ללא חייגן של ברק/נטויז'ן דרך HOT (מודם טריון).

כאשר אני מבצע ipconfig /all כשאין חיבור, אני רואה שם את כתובת ה- IP שלי (החוקית) ואת ה- Gateway.

כאשר אני מבצע release ואז renew הכתובות לא משתנות ולמעשה דבר לא משתנה ב- ipconfig /all

פורסם

שלא עובד

פינג ל IP שלך עובד ?

פינג ל GATEWAY עובד ?

פורסם

אין שום בעיות במערכת ההפעלה הזאת שיובילו למשהו כזה.

לא יכול להיות שאתה לוקח DHCP lease נוסף שבו כל הנתונים הם בדיוק אותו דבר כמו ב lease הקודם ואז הכל עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים