עבור לתוכן

חיפשתי לוח-אם לבניית שרת קטן , כרגע מחפש בקר R

Featured Replies

פורסם

מחפש לוח אם עם לפחות8 או 10 SATA , שיתן רייד לגיבוי , כנראה רייד 5, השאיפה היא לבנות מחשב שישמש כשרת קבצים של לפחות 16 טרה כולל גיבוי, השאלה היא אם ללכת על לוח אם כזה או בכלל לנסות למצוא בקר רייד נפרד?

תקציב לא רלוונטי , זה מחשב לעבודה. מה שצריך זה מה שנקנה. מעבד יהיה I7 כנראה למרות שיכול להיות שבגלל שזה יהיה רק מחשב להעברת קבצים אז אולי משהו אחר זול יותר..

רעיונות?

עריכה:

צריך גם לפחות איזה שתי eSATA..

פורסם
  • מחבר

?

פורסם
  • מחבר

השרת NAS הכי גדול שעדין בתחום ה 10000 ש"ח, אחד מה Qnap ים נותן אופציה למקסימום 8 כוננים, מישהו מכיר שרת כזה עם יותר מ 8 כוננים או לפחות חיבור לעוד שרת או משהו כזה - רוצים מערך שיהיה מגובה , השרת שיש לנו עכשיו מכיל 4 כוננים של 2TB ברייד 5, זה משאיר לנו 5 ומשהו טרה, הדאטא בייס שלנו מחולק כרגע על שני מחשבים ויש בו משהו כמו 8 טרה , ואפשר להוסיף לזה עוד משהו כמו 4 או 5 טרה שיגיעו בחודש הקרוב..

מה הפיתרון?

פורסם

קח לוח עם 6 יציאות SATA + בקר RAID ותקנה כרטיס הרחבה של 4 יציאות לPCI.

http://www.maxxtro.co.il/pro/532

פורסם
  • מחבר

במידה ואני מוסיף כרטיס כזה, אבל נגיד עם שש יציאות SATA ,אני יכול לעשות מערך רייד על כל ה12 SATA שיש?

11 הארדיסקים של 2TB ברייד 5 יכול להיות נחמד.. 18 וחצי טרה בכולל.... זה יספיק לדאטא בייס שלנו...

פורסם

חכה לתגובה של מומחה בנוגע לזה, אני לא רוצה להטעות.

מה שכן אני הייתי לוקח שתי כטיסים של 4 SATA. ב6 מהם הייתי משתמש כמו שרציתה ובשתיים האחרים הייתי קונה כבלים שממירים לESATA במקום לקנות כרטיס יעודי (של ESATA).

אני גם לא חושב שיש כרטיס כזה של 6 SATA.

פורסם

במידה ואני מוסיף כרטיס כזה, אבל נגיד עם שש יציאות SATA ,אני יכול לעשות מערך רייד על כל ה12 SATA שיש?

11 הארדיסקים של 2TB ברייד 5 יכול להיות נחמד.. 18 וחצי טרה בכולל.... זה יספיק לדאטא בייס שלנו...

זה אולי יספיק אבל יהיה חתיכת כאב ראש לתחזוקה, איך תנטר את ההרד דיסקים? איך תוודא שאין תקלות? מה לגבי ביצועים? מה אם ילך הספק האם אז תוכל לחיות עם זה שה DB שלך למטה?

יש סיבה למה NAS אמיתי עולה יקר, זה בגלל ששם הבעיות הללו פתורות.

עצתי לך, אם אתה רוצה לבנות זול ואמין קח מערכת קבצים שתתפרש על פני כמה מכונות זולות כך שבכל מכונה יהיו לך כמה TB. חפש Distributed File System בגוגל (ZFS, Lustre, HadoopFS) וכו'. אחרת (זאת השערה- מבלי לדעת את הצרכים המדויקים שלך) על פתרון זול עכשיו אתה תשלם אחר כך מאוד ביוקר.

פורסם
  • מחבר

בשביל זה השאיפה היא לעשות מערך של רייד 5, על 10 או 12 כוננים קשיחים , רייד 5 מאפשר קריסה של כונן אחד במערך ושיחזורו, או שאני מתבלבל?

מה שרת NAS עושה, אותו דבר אם מגדירים אותו לרייד 5... לא? או אפילו בלי רייד בכלל- במצב כזה גם אם שם ימות לו כנון הלך המידע... :-\

הדאטא בייס שלנו זה משהו שאפשרי לשחזר כי הוא מחולק ברובו אצל הלקוחות... הסיכון כאן הוא לא בשמיים....

השאיפה היא לבנות בזול משהו שיחזיק לפחות 16 טרה בייט, שרת נאס כזה יעלה הון לא מבוטל , האם לדעתכם אפשרי לבנות מחשב עם כזו כמות של כוננים קשיחים במערך רייד 5, שיהיה עדין אפשרי לשחזר כונן אחד שיפול..? האם אפשרי ליצר מערך רייד גם על הכוננים שמחוברים ללוח אם וגם על אלה שמחוברים לכרטיס הרחבה?

או לחילופין אופציות נוסופות? רעיונות?

פורסם

תשמור את המידע שלך ב S3 (אמזון). אתה יכול להתשמש ב http://aws.amazon.com/rds/

גיגה יעלה לך בערך 0.015 דולר לחודש.

פורסם
  • מחבר

תשמור את המידע שלך ב S3 (אמזון). אתה יכול להתשמש ב http://aws.amazon.com/rds/

גיגה יעלה לך בערך 0.015 דולר לחודש.

לא יעיל לי בעליל, אתמול העתקנו 5.5 טרה ללקוח..........

פורסם

כל הפתרונות הטובים הם יקרים.

אם אתה רוצה לחסוך כבר עדיף לך להשקיע בהרדיסקים גדולים יותר של 2TB כל אחד, ולהעיף או להעביר את הקטנים למחשבים אחרים.

ככה בלוח עם 8 INTERNAL SATA לא סופר יקר אתה יכול לשים עד 16TB ואפילו עוד כמה חיצוניים.

פורסם
  • מחבר

אמרתי כבר, יהיו כוננים של 2TB , יש לי פה ארגז של 20 כאלה , ובלוח עם 8 SATA אני חייב להקדיש אחד למערכת (על SSD 36G.B) , אחד לכונן אופטי, זה משאיר אותי עם שש, 6 ברייד 5 משאיר לי 9 וקצת TB.. זה לא יסיפיק..

שאלה פשוטה, אפשרי לעשות מערך רייד 5 שלוקח את הSATAות שעל הלוח וגם כאלה שנמצאות על כרטיס הרחבה?

זה יהיה רייד חומרתי או תוכנתי, אני עדין לא סגור על ההבדלים או מה......... :bash:

פורסם

לא, זה לא אפשרי, כל בקר הוא עצמאי.

וזו גם נקודה- צריך למצוא לוח עם שמונה חיבורי SATA שמגיעים ישירות מהשבב של הלוח ולא משבב חיצוני. כיום פופולרי לראות שישה חיבורי SATA ושניים נוספים מבקר נפרד.

פורסם
  • מחבר

עצבים... :)

טוב אז נחפש פיתרון אחר....

יש המלצות לבקרי רייד ? משהו בכיוון ה 8-10 SATA? :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים