עבור לתוכן

האם האמונה מיועדת לחלשים?

Featured Replies

פורסם

שאלה.

אומרים שהדת היא אופיום להמונים ושאדם בחולשתו פונה אל אלוהים, מכיוון שאלוהים יכול לחלוק עם האדם את הנטל שעל כתפיו.

האם האמונה לחלשים?

דעתי בנושא ברורה.

/discuss

• תגובות 32
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא עושה הבחנה בין דת לאמונה.

פורסם

אני מסכים עם Yoav.G כאשר מדובר באמונה בדת.

פורסם

שאלה.

אומרים שהדת היא אופיום להמונים ושאדם בחולשתו פונה אל אלוהים, מכיוון שאלוהים יכול לחלוק עם האדם את הנטל שעל כתפיו.

האם האמונה לחלשים?

דעתי בנושא ברורה.

/discuss

מכך אני מספיק שאתה אדם מאוד חזק,איך אתה חי בלי אלוהים זה מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

כוחו הנפשי לא קשור לאמונה הדתית שלו אלא לאופי סוף משפט

עכשיו לתשובה האהובה עליכם:

בוודאי שזה מיועד לחלשים ראו את ש"ס והכפייה הדתית שלהם,לא עובדים רק פרזיטים,ראו את המתנחלים מוצצי הדם הללו שותים לנו את הכסף זה הכול בגלל הדת הארורה הזו,לולא הם בא היה שלום על ישראל ופלסתין!

פורסם

^

תגיד לי אתה רציני? המתנחלים שותים לנו את הכסף? המתנחלים עובדים יותר קשה מאשר שאתה תעבוד אי פעם, סביר להניח. תנסה לעבוד בעבודות שלהם. הם לא לומדים היי-טק, לא חולמים על לעבוד במשרד ממוזג, ובטח שבטח לא חולמים על משכורות של 20K. ש"ס לא כופה את הדת על אף אחד. הוכחה: היהדות, בניגוד לנצרות ולתנועה המסיונרית שלהם, לא באה בדרך של כפייה. תראה לי מאמר אחד, כתבה אחת, איזכור אחד שבו ש"ס כופה את הדת על אינדיבידואל/קבוצה/מדינה. זה שיש חרדים שלא עובדים וחיים על חשבון המדינה זה ידוע, אבל - בבקשה ממך, באמת - אל תכליל. יש חרדים שיוצאים ועובדים ומפרנסים את הבית שלהם בכבוד, ולא חיים על חשבון המדינה. לקטע האחרון, על פלסטין לכאורה, לא אתייחס, דעתי בעניין ידועה (ואם לא אני יכול להזכיר אותה).

ולעניין:

שאלה.

האם האמונה לחלשים?

דעתי בנושא ברורה.

/discuss

אתה מדבר על דת או אמונה? תעשה הפרדה. אלו שני דברים שונים, שלא בהכרח באים ביחד.

הדת היא לא לחלשים, להפך, צריך להיות אדם מאוד חזק נפשית בשביל לשמור שבת, מצוות, נידה (שכשנשואים זה דבר מאוד מאוד מאוד קשה) וכו' וכו'.

האמונה, זה לא דבר לחלשים לדעתי. אם יש לך אמונה זאת אומרת שאתה מאמין באלוקים, ולכן לא קשה לך לחלוק איתו את העול שאתה נושא עמך ואת מה שקשה לך. אפשר להגיד (אבל אני לא מאמין בזה) שהאמונה היא לחלשים, כי יש לך עם מי לחלוק את חולשותיך, אבל זה ממש לא נראה לי. אתה יכול לחלוק את רגשותיך עם חבר/ידידה באותה המידה. האמונה צריכה לבוא ממקום נכון, לא ממקום של "קשה לי -> אין לי עם מי לדבר -> אפנה לאלוקים", אלא ממקום של "אני מאמין באלוקים, ולכן אני מרגיש בנוח לשתף אותו במה שקשה לי".

פורסם

^

תגיד לי אתה רציני? המתנחלים שותים לנו את הכסף? המתנחלים עובדים יותר קשה מאשר שאתה תעבוד אי פעם, סביר להניח. תנסה לעבוד בעבודות שלהם. הם לא לומדים היי-טק, לא חולמים על לעבוד במשרד ממוזג, ובטח שבטח לא חולמים על משכורות של 20K. ש"ס לא כופה את הדת על אף אחד. הוכחה: היהדות, בניגוד לנצרות ולתנועה המסיונרית שלהם, לא באה בדרך של כפייה. תראה לי מאמר אחד, כתבה אחת, איזכור אחד שבו ש"ס כופה את הדת על אינדיבידואל/קבוצה/מדינה. זה שיש חרדים שלא עובדים וחיים על חשבון המדינה זה ידוע, אבל - בבקשה ממך, באמת - אל תכליל. יש חרדים שיוצאים ועובדים ומפרנסים את הבית שלהם בכבוד, ולא חיים על חשבון המדינה. לקטע האחרון, על פלסטין לכאורה, לא אתייחס, דעתי בעניין ידועה (ואם לא אני יכול להזכיר אותה).

ששששששש,שלא יגלו שאני ימני,אני מנסה להתחפש לשמאלני,אתה הורס לי את ההצגה

פורסם

חשדתי שאתה ציני! טוב, לא אספר לאף אחד :smile1:

ד"א, אני איתך.

פורסם

חשדתי שאתה ציני! טוב, לא אספר לאף אחד :smile1:

ד"א, אני איתך.

תודה

עכשיו אם כבר דיברנו על דת,אני מאמין שהדת זה רק סימפטום למשהוא הרבה יותר גדול,הדת כמו מערכות רבות זה מערכת שסה"כ נועדה לביית את האדם ולמנוע מן החיה שבנו לצאת,שוב זה לא רק דת אלא כול מערכת אנושית.גם חילונים זה משקרים לעצמם שהם מעל החיות.הבעיה של האדם היא פשוטה,הוא אומנם חכם מאוד לעומת שאר החיות אך הוא עדיין חיה,סוף דיון-וזה הסיבה למה הארץ (העולם) לא ישקוט לעד!

פורסם

בקווים כלליים מאד - יש בטבע האדם מאפיינים ברורים הכמהים לראות באדם אחד, פרט אנושי בודד, הסמכות הבלתי מעורערת שמועלת לדרגה נשגבת יותר מכל שאר הפרטים. ייתכן וזה עולה בקנה אחד עם חברות קופי אדם, שבחלקן זכר האלפא אכן מושא לדרגה גבוהה מכל השאר והוא שליט יחיד, בלתי מעורער ורם מעלה. ישנן חברות אחרות של קופי אדם בהן השליטה דווקא מוחזקת ע"י קואליזציה של זכרים, או אפילו נקבות. מאחר ויש לאדם כנראה טביעות אצבע מכל החברות האלו גם יחד - שהרי כל חברות קופי העל יושבות על אותו ענף אבולוציוני ואנו התפצלנו ממנו הכי מאוחר - יש סבירות לכך שיש בנו "הכל מכל", בדרגת עוצמה שונה, בהתאם לזמן שעבר מאז כל פיצול.

שלב כמיהה זו יחד עם הרצון של האדם הפשוט להישען על דבר מה (שכן רק האדם מסוגל כך נראה לשאול שאלות פילוסופיות על מהות החיים ועל כן רק לו יש "מחסור" בעניין זה) ולא לקבל את "חוסר התכליתיות" שבחיים והרי לך פתח ליצירת מה שמכונה דת. אגב, על אותו טבע הצמא לישות סמכותית עליונה שבן האנוש עושה כדברה "שיחקו" מנהיגים לאורך כל ההיסטוריה, החל מהעתיקה וכלה במודרנית (אני מניח שלא צריך לספק דוגמאות) ולמעשה כל דמות נערצת במידה כזו או אחרת, "משחקת" על טבע זה בין אם במודע ובין אם לאו (זמרי רוק, שחקי טלנובלות וכו').

פורסם
  • מחבר

אמונה אמונה אמונה.

סורי, טעות של השעה.[br]פורסם בתאריך: 7.06.2010 בשעה 14:04:46

אני לא מבין, בשביל מה יש ת'רד דת ואמונה?

בשביל רוני ולא מעבר לכך. צריכים לשנות את השם של הת'רד ל"דיון אנשים שמתווכחים עם רוני על דברים שהוא לא יכול להוכיח", וב"לא יכול להוכיח" אני לא מתכוון לאלוהים.

פורסם

שאני לא אפרסם מה היה בפרטי [ היה נחמד כי היה כבוד -ורק טענות. ] -אך נעלמת..

אך אני לא יבייש אדם [למרות שבעבר אתה פירסמת בלי לשאול] , תאשר ואני אפרסם כדי להראות את פרצופף האמיתי.

אתה לא בחור חכם כפי שאולי חושבים כאן, אתה הרבה פעמיים מסלף את דבריי האדם שעימו את דן בפומבי.

אינך מחפש מה כן אמת מה לא, אלא רק להצדיק את עצמך מתוך חוסר ביטחון עצמי בדרך שלך.

אתה מגלה חוסר הבנה בסיסי לגבי מושגים פשוטים ביהדות, אך עדיין מתנשא.

מאמין במדענים וכותבים אתאיסטים בעיוורון מוחלט.

וכותב מתוך גאווה, שחצנות והתנשאות .

לכן כבר לא תראה אותי מגיב לטענות שלך

תמיד אני כותב זאת - אין בעיה שלאדם אין תשובה ,אך גם אין תשובה וגם להציג גאווה, שחצנות והתנשאות .-מגעיל.

...

אתה יכול לפרסם מה שאתה רוצה בדת-ואמונה אני לא אגיב לדברים שלך ,כמו שכאן לא.

פורסם

שאלה שלך Yoav.G ואל תתמם היא שאלה של התנצחות תמידיתבכל דיון פה אתה מופיע כהאתיסט בשאלה אם יש אלוהים או לא,

מה רצית להשיג בזה שאין אלהים? טוב.. ובמה אתה מאמין במשהוא או במישהוואולי במדע אולי בטבע (שיש אומרים שזה אלוהים), אם באחד מהם אתה מאמין סימן שאתה מאמין באלוהים,

מושג אלוהים זה "כח " אדם מחפש משהו שיש בו כח כדי לפנות אליו להושיעו, זה האמונה של כל הדתות בעולם חוץ מדת היהודית שאמונה באלוהים שהוא שבורא העולם הוא אחד, אין לו לא דמות ולא גוף, הוא משגיח על העולם ויצר לאדם בינה להבחין בין טוב לרע כדי לקיים ולתחזק את המשך בניית העולם, או להפך להרוס את העולם.

האמונה לא רק לאנשים חלשים היא גם לאנשים חזקים תמצא בה בעלי הון, פוליטיקאים, מדענים, סופרים, מכל הצבעים, שהולכים לקבל ברכות מאנשים מאמינים להצלחה ולמזל.

ממליץ לך לך למד קבלה.

ונכון אומר "שניצל" לזה יש ת'רד דת ואמונה.

פורסם

שאני לא אפרסם מה היה בפרטי [ היה נחמד כי היה כבוד -ורק טענות. ] -אך ברחת.. די מהר.

אך אני לא יבייש אדם [למרות שבעבר אתה פירסמת בלי לשאול] , תאשר ואני אפרסם כדי להראות את פרצופף האמיתי.

אתה לא בחור חכם כפי שאולי חושבים כאן, אתה הרבה פעמיים מסלף את דבריי האדם שעימו את דן בפומבי.

אינך מחפש מה כן אמת מה לא, אלא רק להצדיק את עצמך מתוך חוסר ביטחון עצמי בדרך שלך.

אתה מגלה חוסר הבנה בסיסי לגבי מושגים פשוטים ביהדות, אך עדיין מתנשא.

מאמין במדענים וכותבים אתאיסטים בעיוורון מוחלט.

וכותב מתוך גאווה, שחצנות והתנשאות .

לכן כבר לא תראה אותי מגיב לטענות שלך

תמיד אני כותב זאת - אין בעיה שלאדם אין תשובה ,אך גם אין תשובה וגם להציג גאווה, שחצנות והתנשאות .-מגעיל.

...

אתה יכול לפרסם מה שאתה רוצה בדת-ואמונה אני לא אגיב לדברים שלך ,כמו שכאן לא.

יואב וחוכמה,זה כמו שחור ולבן כמו שקיעה וזריחה שני הפכים וניגודים!

אהה וכמובן אל תשכחו הפיתרון לכול זה שני מדינות לשני עמים זה הסוף לשיגעון תחי מדינת כול העמים שויון לכול והזכות לג'יאהד

המנטרה הקבועה של איש שמאל שלא חושב

פורסם

בשביל רוני ולא מעבר לכך. צריכים לשנות את השם של הת'רד ל"דיון אנשים שמתווכחים עם רוני על דברים שהוא לא יכול להוכיח", וב"לא יכול להוכיח" אני לא מתכוון לאלוהים.

אני לא מבין מה הבעיה שלך. אם רוני רוצה להגיב בת'רד דת ואמונה וזה מעניין אותו והוא מתווכח שם ומנסה להוכיח, שיהיה לו בכיף. כל עוד אתה לא יכול להוכיח ההפך, ואתה לא יכול להשתיק אותו, למה שבכלל תנסה? או שאתה סתם מתמרמר על כך שהוא תמיד מוציא אותך קטן יותר ומביא טענות והוכחות? אני מציע לך לעבור עוד פעם על העמודים האחרונים בת'רד דת ואמונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים