עבור לתוכן

הופעת כתמים לבנים בפינת מסך LCD

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מקווה שהשאלה מתאימה לכאן ולא לפורום מחשבים ניידים: במחשב הנייד שלי הבחנתי לאחרונה בכתמים לבנים באחת מפינות המסך. זה לא על גבי המשטח עצמו (ניקיתי על כל מקרה) וזה גם לא נובע מהפיקסלים עצמם. נראה לכאורה שמקור הכתמים הוא בתמונה המוצגת, אלא שהצבע בה אחיד בוודאות. שמים לב לכך במיוחד בעוצמת תאורה נמוכה ועל רקע שחור (שומר מסך Blank של חלונות). להדיוט כמוני זה נדמה כעיוות שנוצר ממקור חיצוני כלשהו, אלא שאין לי מושג מהו.

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות ואיך אוכל להיפטר מהתופעה?

פורסם

זה נראה כאילו יש חור במסך והאור בוקע דרך החור הזה?

פורסם
  • מחבר

אנסה להסביר אחרת.. חשוב על יריעת בריסטול שחורה, שקומטה באחת הפינות שלה כמה קימוטים ואז ניסו להחזיר אותה למצבה הקודם. בפינה הזו יש סימני קימוט והיכן שעברו קווי הקיפול יש עכשיו קווים לבנים, כאלו שמסגירים שהבריסטול הוא בעצם לבן מבפנים ורק נצבע שחור.

נשמע מוכר? :-X

פורסם

זה נשמע לי דומה לתופעה שאני מכיר ממסכי LCD של ניידים, ושבמקרה קיימת כרגע עכשיו במחשב הנייד שאני יושב מולו. אך מה שגורם לי להטיל בכך ספק הוא שאת התופעה שאני מכיר (שניסיתי לאפיין אותה בהודעתי הקודמת) הכי קל לזהות דווקא על רקע בהיר, וברקע שחור לא מבחינים בה בכלל.

מצד שני, זה יכולה להיות וריאציה על אותה התופעה.

בכל מקרה, אם אכן מדובר באותו הדבר, אז הרי שאלה "פצעי לחץ" הנובעים מלחץ ממושך על הפאנל או משפשוף הנגרם ע"י תזוזה מסוימת של הפאנל בתוך מסגרת המסך. לכן זה נפוץ במסכים של ניידים, שבדרך השימוש הטבעית נתונים ליותר לחץ/שחיקה מאשר מסכים שולחניים (טרם ראיתי את זה באף מסך שולחני).

אם זה המצב, הרי שאין פתרון מעבר להחלפת המסך. אם הוא באחריות, ייתכן שזה מכוסה (בעבר החלפתי משהו כמו 3-4 מסכים של Thinkpad מסיבה זו).

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ובכן, המסך הוחלף לבסוף באוקטובר במסגרת האחריות על המחשב הנייד. הכל היה טוב ויפה עד הבוקר, כאשר שמתי לב לסימן לבן באורך של כמעט ס"מ ובעובי של מילימטר לערך. זו לא אותה בעיה שהייתה במסך הקודם, הפעם זה משהו אחר.

למישהו יש מושג מה זה יכול להיות ומה אפשר לעשות?

מתברר שאין לי מזל עם מסכי LCD (גם ה-2209WA שלי הוחלף בגלל בעיה דומה לזו שכאן. ולא, אני לא נמצא בסביבה מאובקת מעל לממוצע כך שאין קשר בין המקרים) :-\

פורסם

כאמור, אם זה פנימי - אין ממש מה לעשות מעבר להחלפת המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים