עבור לתוכן

תרומת דם-אתר עם יוזמה ברוכה. מזמינה אתכם הן לתרום דם והן להצטרף למאגר הפוטנציאלי

Featured Replies

פורסם

אם אני זוכר נכון, זה 8 שעות (פעם ראשונה ואחרונה, נכון לעכשיו, שתרמתי הייתה לפני שלושה חודשים. אז אני לא בטוח זוכר נכון).

אוקי ,אבל זה לא מסתדר לי בראש עם העובדה שצריך לחכות 3 חודשים בין תרומה לתרומה .

• תגובות 33
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע שהנוהל הצה"לי הוא שצוות אוויר מקורקע למשך 24 שעות לאחר תרומת דם.

אם אחרי 24 שעות הם יכולים לעלות לאוויר, אני חושב שאתה תסתדר עם לעשות ספורט לאחר 24 שעות.

פורסם

למיטב זכרוני זה שעתיים שאסור לעשות שום פעילות מאומצת ו-8 שעות לפעילות ספורטיבית.

למה? כשאתה תורם דם הגוף מגיב בייצור מאסיבי של תאי דם חדשים "צעירים", ככה שתוך זמן קצר יחסית אתה מפצה על החוסר, לפחות לרמה של אדם רגיל. אם אתה אתלט או ספורטי מקצועי, אני מניח שכדאי לך לשמור תרומות דם לזמני פגרה.

למה מחכים 3 חודשים בין תרומה לתרומה? אני מניח שלא רוצים שאם תתרום ברווח הזמן המינימלי, הגוף שלך ימשיך בייצור מוגבר של תאי דם אדומים ללא הפסקה. בנוסף יש עוד כל מיני דברים בדם שצריכים להתחדש לאחר תרומה (טסיות, תאי דם לבנים וכו'), כנראה גם הם צריכים זמן להגיע חזרה לרמות נורמליות לפני שיש עוד ריקון גדול שלהם, כלומר שמערכת הדם שלך תגיע ל"שיווי משקל" לפני שאתה תורם שוב. הגורמים הנוספים האלו לאו דווקא משפיעים על ביצועי הספורט שלך.

אני גם אולי מניח שזה מסביר למה לא כדאי לתרום בטווחי זמן קבועים. במצב רגיל יש גרדיאנט מסויים של תאי דם באורך חיים שונה, כאשר אורך חיי תא אדום הוא 4 חודשים בערך וכל הזמן מסולקים תאים שעבר זמנם וכל הזמן יש התחדשות מסויימת של תאים חדשים. בתרומת דם יש ייצור גדול של תאי דם חדשים והגרדיאנט נהיה יותר חד. אם התרומה היא ברווחי זמן קבועים אז יהיו "ספייקים" של מוות והתחדשות של תאי דם אדומים, יתכן וזה לא מצב בריא כ"כ (אני משער ולא קובע עובדה).

פורסם

כלמור ממש יפה מצדך אבל אפשר לשאול למה כ"כ הרבה?

(מקווה שלא מחלות או ניתוחים של קרובים אלייך)

ואל תפגע (זה ברוח טובה) אבל בקצב הזה אתה כמעט יכול להיות על תקן בחורה במחזור - לי מותר לומר את זה אני בחורה ;)[br]פורסם בתאריך: 8.06.2010 בשעה 22:03:21

ייתכן שאתה צודק, אבל לפי מה שהבנתי מדובר במאגר מייע, לא מאגר דם.

אם למשל מישהו עם סוג הדם שלי יזדקק לתרומה אני אמורה לקבל הודעה בנושא עם ציון כל הפרטים שימסור ואז להחליט עם ליצור בעצמי איתו קשר ולתרום לו ישירות. כך שהם רק מקשרים בין אנשים (חינם כמובן לשני הצדדים) לא מעבר.

אין ממש סיבה. אני יכול לתרום כל 3 חודשים אז אני תורם כל 3 חודשים. זה לא בדיוק מפריע לי וזה המעט שאני יכול לעשות אני מניח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים