עבור לתוכן

למה קיימת המתנה בין אכילת בשר לחלב בדת היהודית?

Featured Replies

פורסם

בכללי:

אני יכול להבין אדם ששאול, אבל לא אדם שמגיע למסקנות עוד לפני שיודע א' ב' [בקיאות בתורה].

קודם כל התורה אוסרת רק בשר בהמה בחלב, ומה שאסור לבשל ולאכול גם בשר עוף שאינו יונק - בחלב, הוא איסור שהוסיפו חכמים על דברי תורה [במקרה הזה הסנהדרין שהתחילו ממשה רבינו, כיום איאפשר לבטל את הדברים האלה למשל אם הם כבר לא נחוצים- כי אין בכוחנו.. אבל שהמשיח יבוא יעשה סדר מחדש], שכך נצטוו חכמים בתורה לעשות משמרת וסייג לאלו האיסורים שהם רואים שעלולים להיכשל בהם, ומשראו חכמים שאנשים נכשלים באיסורי בשר בחלב הם הוסיפו לגדר וסייג לאסור גם בשר עוף בחלב, ואחרי שהם אסרו זאת , אנו מצווים לשמור מצוות חכמים, מן התורה , וכמו שכתוב בפרשת שופטים לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל.

והטעם שראו חכמים לנכון להוסיף ולאסור גם בשר עוף, היא בדיוק מהסיבה הנ''ל, שמכיון והתורה כתבה בלשון האיסור 'גדי בחלב אמו' לטעם שראתה לנכון, יצאו אנשים ופירשו שלא כפי הקבלה שאין איסור אלא רק את הבשר בחלב של האם, וזלזלו עקב כך באיסור בשר בחלב, לכן באו חכמים ובכדי לשמור על איסורי התורה הוסיפו ואסרו אפי' בשר עוף שאינו יונק בחלב, ומעכשיו כבר לא יכשלו בבשר בהמה בחלב אחר שלא מן האם, שהרי אפי' על עוף שאין לו אם מניקה אסרו את אכילתו בחלב.

ודברים אלו כתובים בספר משנה תורה להרמב''ם וזה לשונו: ''וכן בשר עוף, בין בחלב בהמה בין בחלב חיה - אינו אסור באכילה מן התורה; לפיכך מותר לבשלו, ומותר בהנאה, ואסור באכילה מדברי סופרים - כדי שלא יפשטו העם ויבואו לידי איסור בשר בחלב של תורה, ויאכלו בשר טהורה בחלב טהורה, שהרי אין משמע הכתוב, אלא גדי בחלב אימו ממש. לפיכך אסרו כל בשר בחלב''.

בגדול בשר וחלב ביחד לא נאסר בגלל בריאות. [יש כאן עניין רוחני ], אך בכול דבר רוחני ישנו גם צד גשמי.

עם דגים אין בעיה, אך בזה באמת ישנו עניין בריאות ,וישנם נוהגים לא לאכול אבל אין איסור.

• תגובות 118
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

זה מצחיק מה שאתה אומר זה בעצם

הם אמרו ככה וככה לפני הרבה זמן וזה לא תקף לעכשיו אבל אני ימשיך לחיות ככה כי אין לי כוח לשנות את זה ורק שהמשיח יבוא הוא יסדר הכל

פורסם

אני לא יודע אם לא תקף, יכול להיות שגם כיום יתבלבלו ויתחילו להתיר, אך אפילו אם כיום אין חשש ,עדיין איאפשר לבטל את תקנות מסוג זה, אין בימנו סנהדרין

מי שעובר על תקנות דרבנן עובר גם על דברי תורה -כי התורה מצווה לעשות כל מה שהם יתקנו. -לעשות סייג [ הגנה במקום שרואים שיכולים להיכשל בדבר תורה ] .

בכל פעם שעוברים על מצוות חכמים, אז עוברים על מצווה מהתורה שבכתב "עשה ככל אשר יורוך" כך שעברו על מצוות תורה שבכתב בין כה וכה. יאמרו שכיום לא יטעו לעבור על מצוות תורה שבכתב, הדבר דומה לחוקי התנועה האוסרים לעבור ברמזור אדום. מדוע נאסר לעבור ברמזור אדום? התשובה פשוטה: כדי למנוע תאונות כגון התנגשות בין שתי מכוניות המגיעות מנתיבים שונים. אך מה יקרה כאשר תיסע לך באזור מסוים בחמש לפנות בוקר ותראה רמזור אדום לפניך אך שום מכונית לא נראית משום כיוון באופק? האם תעבור ברמזור אדום אך ורק משום שאתה מבין מדוע חקקו את האיסור וכעת אתה בטוח שאין סיכון בעבירה על חוק זה? הבה נניח שעברת על החוק אך לפתע תפס אותך שוטר שראה אותך עובר ברמזור האדום. מה תוכל לומר לו? האם תאמר לו ש"לא היתה מכונית בכיוון האחר ולכן היה הדבר מותר מכיוון שלא היתה סכנה בעבירה על חוק זה כעת?" האם תתן את אותו התירוץ לשופט והאם אתה באמת חושב שתצא זכאי בדין?

כעת חשוב על הנמשל, אתה צועד למרכול שליד ביתך וקונה משם ממרח בשר של עוף, אכלת ממנו וכעת ברצונך לשתות כוס חלב. אתה יודע שחכמים פסקו מצווה זו כדי שלא תטעה לאכול חלב לאחר אכילת בשר בקר אך אתה יודע שאכלת כעת בשר עוף ואין חשש לעבור על האיסור הבה נניח ששתית את כוס החלב ואלוקים צפה בך במעשה זה כפי שצפה בך משחר היוולדך "וכל מעשיך בספר נכתבים". מה תאמר לו בעולם הבא כאשר יפסוק את הדין, "אבל זה היה חלב לאחר בשר עוף ולא הסתכנתי בעבירת אכילת חלב לאחר אכילת בשר בקר, לכן עברתי על חוקי חכמים?" בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מה? על איזה ספר אתה מדבר?

פורסם

מדברים בלשון של בני-אדם, הרי דברים רוחניים מוחנו לא יתפוס.

פורסם

לגבי האנזים שדובר עליו - לקטאז מופרש במעי הדק ואכן גורם לפירוק מהיר יותר של מוצרי חלב.

בגלל זה חלב מתפרק מהר יותר מבשר שמכיל רכיבים תזונתיים רבים ומורכבים יותר.

יש הגיון בהפרשי שעות בין אכילת חלב לבשר. מעניין רק איך עלו על זה ביהדות כ"כ מוקדם ..

:jump:

פורסם

בשורה התחתונה זה לא בריא לאכול בשר וחלב ביחד

פורסם

ולפי לא מעט מחקרים, לא בריא לאכול בשר בכלל. אז מה? מה בין זה לבין הפרדה מטעמי דת?

פורסם

לא בריא לאכול בשר? WTF :cool2:

פורסם

בשורה התחתונה זה לא בריא לאכול בשר וחלב ביחד

בשורה התחתונה של מי?

ולפי לא מעט מחקרים, לא בריא לאכול בשר בכלל. אז מה? מה בין זה לבין הפרדה מטעמי דת?

אני מצטער, אבל אתה נותן לבחור יותר מדי קרדיט.

איפה בהודעה שלו אתה רואה קישור למחקר?

הוא סתם פלט את זה "בשורה התחתונה" בתחת שלי.

דבר בהוכחות מדעיות!

פורסם

אני מניח שהדת הייתה המקור היחידי לקבל קצת השכלה ודרך ארץ בעת העתיקה,עם ידע וחוכמה שנאספה לאורך הדורות,כמו תרופות סבתא.עם כל המקטרגים יש קצת חוכמה בדת(בכל הדתות).אז היום אנחנו קצת יותר חכמים(בערך,תלוי את מי שואלים)אז כבר אנחנו לא צריכים דת.ולזה שמעלי,בחייך זה בריא לאכול בשר וחלב ביחד

פורסם

ולזה שמעלי,בחייך זה בריא לאכול בשר וחלב ביחד

בחיי? בחיי שאני לא יודע,

אני די סבבה עם זה שאני אוכל בשר וחלב ביחד.

פורסם

^

אתה נוצרי לא?

ממלא זה לא חל עלייך.

פורסם

א. אני לא נוצרי, אני אתאיסט-מתון/אגנוסטי. אני לא מאמין בישו, לא במוחמד ולא ביהוה.

ב. הייתי בבי"ס ממלכתי-דתי כ-5 שנים כולל שיעורי גמרא ותהילים אחרי בי"ס פעמיים בשבוע.

הידע שלי על הדת היהודית לא מבוטל ואני די בטוח שאני יכול לתרום גם בדיון כזה,

או שאתה רוצה לבדוק האם הבולבול שלי גזור לפני שאני מגיב?

ג. אני תמיד בעד טיפים של בריאות :).

פורסם

לא, פשוט אני זוכר שפעם שהתכתבנו -כתבת שאתה נוצרי, נו מה זה היה מישהו אחר :silly: .

אני כנראה מתבלבל, היה מישהו עם ניק מאוד דומה וגם מהצוות כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים