עבור לתוכן

רסיבר + רמקולים רצפתיים לסלון גדול

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ההורים שלי עברו דירה לבית פרטי, ואני רוצה לקנות להם מערכת סאונד שתשדרג קצת את המערכת הקיימת שלהם של שני רמקולים ממערכת סטריאו דפוקה של סוני מלפני 15 שנה.

ממה שראיתי עד עכשיו, מצאתי את הרסיבר של ימאהה, מדגם HTR-6230, שהוא נראה לי דגם בסיסי אבל טוב למדי מהביקורות שקראתי. בחו"ל הוא עולה 250$, במחסני חשמל מצאתי אותו ב-1500, ובאולסייל אני רואה שהם מוכרים אותו במכרז אישי החל מ-1000 ש"ח (כלומר, בטח אפשר להשיג אותו ב-1200 בערך).

האם מישהו מכיר או שמע על הרסיבר הנ"ל? אני מצרף קישור אל העמוד שלו. האם אתם מכירים רסיברים ברמה דומה במחירים דומים?

http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=5028494&CTID=5000400&ATRID=1020&DETYP=ATTRIBUTE

הנושא השני הוא הרמקולים. אחרי הרבה מחשבה, הגעתי למסקנה שאין טעם לקנות 5.1 רמקולים, כיוון שהם לא יעבירו חוטים בבית כדי להתקין את האחוריים, והם גם לא ינצלו אותם ממש. עדיף לי להשקיע בשני רמקולים רצפתיים נורמלים. התקציב הוא 1500 ש"ח, אבל עד עכשיו לא הצלחתי להתאפס על משהו מומלץ וטוב ברמת המחיר הזו. אני מחפש רצפתיים, שיהיו גבוהים, מעוצבים נורמלי, ושחורים.

שאלה אחרונה - ראיתי שלכל רמקול יש התנגדות שונה - 6 אום, 8 אום - האם זה משנה לרסיבר, או שלא חשוב איזה רסיבר אקנה הוא יעבוד עם כולם?

תודה רבה!

פורסם

אם אין כוונה להעביר חוטים ולהשתמש ביכולת ה 5.1 של המגבר אלא להשתמש רק בשני רמקולים = סטריאו בלבד אז מגבר קולנוע ביתי יעשה עבודה בינונית ומטה ועוד מגבר בסיסי כזה. עדיף לך ללכת על מגבר סטריאו איכותי שיתן לך תוצאה טובה יותר. מה הדגם של הסוני הקיימת, אולי המערכת לא כל כל רעה.

פורסם
  • מחבר

המערכת הישנה היא לא אופציה, גם כי היא באמת לא משהו, וגם כי אני רוצה משהו עם יותר כניסות ויציאות (ושלט שלישנה אין...)

בכמה שיחות שעשיתי עם חברים, עלו שתי המלצות:

1. כמו שאתה אומר, לקנות מגבר סטריאו. יש למישהו המלצות למגבר כזה ברמת מחיר נורמלית (עד 1500 ש"ח)?

עדכון: מה דעתכם על זה:http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200030

2. אמרו לי שאם אני מתעסק עם מגברים ברמה פשוטה יחסית, עדיף לי ללכת על רמקולים מדפיים ולא רצפתיים. יש בזה משהו? ואם כן, אז אשמח להמלצות בהתאם - רמקולים מדפיים (שחורים) שילכו טוב עם רסיבר סטריאו.

פורסם

המגבר בקישור הוא אמנם מגבר סטריאופוני, אין לו כל כך הרבה כניסות, אבל הוא יחסית חלש בעצמתו - 50 וואט. השאלה היא אם זה יספיק לך, תלוי בגודל הסלון, מרחק שמיעה וכו'. לגבי רמקולים מדפיים יש הרבה חברות והרבה סוגים, כך שיש לך אופציות מרובות לבחור, תגדיר תקציב לרמקולים, תקציב למגבר ואז תוכל לרכוש, המחיר של המגבר באתר של ימאהה אינו מייצג את המחיר שיגבו ממך בארץ.

פורסם
  • מחבר

אוקי, נראה לי שהבנתי מה אתה אומר.

הכיוון שלי הוא בסה"כ להקציב 3000 ש"ח לרסיבר סטריאו ולרמקולים.

מה אני צריך לחפש בהקשר של כניסות/יציאות? כמה כניסות אמורות להספיק לי? 3 (ממיר, DVD, מחשב)?

מה המשמעות של יציאת (או כניסת) AV במגבר סטריאו? קראתי עכשיו שלמגבר שצירפתי מקודם אין AV. מה זה משנה לי? הרי בכל מקרה את ה-AV מה-DVD אני מחבר ישירות לטלויזיה, נכון?

פורסם

פה הדילמה בעצם, ריבוי כניסות יש במגבר קולנוע ביתי, ובגלל שאתה רוצה מגבר סטריאו אז לא תמיד יש מספיק כניסות, במקרה שלך מגבר עם מס' כניסות כמו הימאהה בקישור יכול להספיק: DVD לכניסת ה CD מחשב לכניסת ה- AUX וממיר לכניסת ה TAPE למשל ואז יש לך עוד כניסה אקסטרה - MD, כניסת PHONO נועדה לפטיפון בלבד.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז לשאלת השאלות - לשימוש הזה שאנחנו מדברים עליו (לצפות בטלויזיה בערוצים רגילים כמו 2 ו-10, לשמוע מוסיקה/רדיו, ולעתים רחוקות לראות סרט ב-DVD), וכל זה באמצעות 2 רמקולים - היית ממליץ על רסיבר סטריאו או שכדאי לקחת כבר רסיבר וידאו?

בגדול, ימאהה וידאו כמו שצירפתי בהודעה הראשונה (שההספק שלו הוא 100X5) עולה בערך 1200 ש"ח בארץ כרגע. לא מחיר נורא.

לעומת זאת, רסיבר אודיו כמו שצירפתי (ושציינת בעצמך שההספק שלו הוא 2X50) עולה משהו דומה (ראיתי ב-1500 ש"ח).

והיית ממליץ על רצפתיים, או שרסיברים כאלה לא ידעו לנצל אותם ולכן עדיף מדפיים?

אגב, תודה רבה על העזרה עד כה.

פורסם

אם זה ככה עדיף שתיקח רסיבר קולנוע ביתי, כך תוכל לשמור על האופציה לחבר יותר רמקולים בעתיד, בכל מקרה אם אינך רוצה להעביר חוטים לרמקולים אחוריים אתה יכול לחבר שני קדמיים + סנטר + סאב. על הסראונד האחוריים תוותר בינתיים.

לגבי סוג הרמקולים: אני אוהב רמקולים גדולים ומאסיביים אבל אתה צריך למצוא מה שמתאים לסלון שלך לתקציב שלך ולאוזן שלך.

יש הרבה אופציות וגם לא הייתי פוסל ציוד מיד שניה, יש הרבה דברים נחמדים במצב מעולה ומחיר טוב.

* בכל מקרה סתם בשביל הידע מהו דגם הרסיבר הנוכחי שיש לכם בסלון עכשיו?

פורסם

אולי המידע בשרשור הבא יעזור לך:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=439699.0

בתקציב כזה, רק מערכת סטריאו, לדעתי. רמקולים מדפיים עדיפים, אלא אם החדר גדול או שאתה מתכוון לצפות בסרטים עתירי אפקטים קוליים.

פורסם

קח בחשבון שהרמקולים בקישור לא נצילים במיוחד (88 דציבל) לכן צריך מגבר די עוצמתי כדי להזיז אותם כמו שצריך.

פורסם

זה לא מדויק. העכבה של הרמקול היא זו שצריך להסתכל עליה בעניין זה, אלא שהיא משתנה לאורך טווח התדרים ולעיתים נדירות מסופקת כל האינפורמציה הזו. בכל אופן, כל עוד השילוב נשמע טוב לקונה (באופן שהוא יכול להבחין מתי המגבר מתקשה), זה לא צריך לשנות.

פורסם

ברור שגם צריך להתייחס לעכבה, אך למגברים של היום יש אפשרות לשנות את העכבה: בימאהה למשל יש בורר ידני שבו אתה "אומר" למגבר איזה רמקולים אתה מחבר לו ובמגברי פיוניר אתה קובע את עכבת הרמקולים דרך ה SETUP שלו.

ולידיעה כללית: רוב מגברי הוינטאג' הטובים (שנות ה- 70) שהתמזל מזלי להיות הבעלים של אחד כזה ידעו לקבל רמקולים מ-4 עד 16 אוהם. היו כאלה שהוגבלו לטווח של 8 עד 16 אוהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים