עבור לתוכן

גיבוי על DVD 4.7GB ?

Featured Replies

פורסם

אהלן

רציתי לשאול אם דיסק DVD טוב של TEAC יחזיק את ה-10 שנים ?

האם הוא עדיין יקרא ע"י כוננים ?

הדיסקים ישמרו בתוך תיק מיוחד הרחק משמש, לחות ומים.

האם זה נחשב פתרון גיבוי יחסית אמין ?

עוד שאלה של NOOB אבל אף פעם לא התעסקתי - האם כל צורב DVD יכול לצרוב על DVD DUAL LAYERS ? והאם הם אמינים כמו הרגילים ?

פורסם

גיבוי למדיה אופטית זה רעיון דיי גרוע כיום. במיוחד על הדראק הזה שנותנים לו מדבקה של Teac.

פורסם
:xyxthumbs:חח תגובה דומה רציתי לרשום ,הכי טוב זה RAID 0 או 1 על דיסק כשיח..או עולי זכרון פלאש.
פורסם

אם זה משהו חשוב, תשמור את זה על שני DOK

פורסם
  • מחבר

הגיבויים על הDVD+R שאני מתכנן הם טריפל באק-אפ, הכל כבר מגובה על קשיחים בכל מקרה. (כן המידע ממש יקר)

בכל מקרה מצאתי דיסקים של VERBATIM של 4.7 ג'יגה מסוג +R, עם פיגמנט מיוחד בשם AZO. ורבטים טוענים שהדיסק יחזיק 100 שנים בלי להתפרק.

מצאתי גם דיסקים של TAIYO YUDEN שטוענים שהם מחזיקים 70 שנה בתנאים טובים.

אף דיסק קשיח לא יחזיק 70 שנה, מה אתם אומרים ?

הורבטים האלה עולים 100 ש"ח ל50 דיסקים, בדיוק כפול מהTEAC.

פורסם
  • מחבר

זה מוזר כי יש לי דיסקים מלפני 10 שנים שרוטים שעלו חצי שקל מהשוק (הזולים של פעם) והם עדיין קוראים הכל נפלא (נשמרו בתיק סגורים בארון)

לעומת זאת אין לי דיסק קשיח מלפני 10 שנים שעובד. גם האלה שהיו בארון נדפקו איך שהוא.

שימו לב שאני לא מתווכח על שאלות שאני שואל, רק יוצר דיון :) המידע גם ככה מגובה בדיסקים קשיחים, אבל בשניה אני רואה איך שניהם נצלים לי בהפסקת חשמל ואני מאבד את הכל...

פורסם

לפני שנה בערך בדקתי האם נקראים דיסקים עתיקים שצרבתי עם צורב CD-R X2 SCSI MATSUSHITA בערך בשנת 1997. (הצורב עלה בזמנו בסביבות 1200$ כולל בקר SCSI, המדיות עלו 45 שח ליחידה)

הדיסקים נקראו באופן מושלם ללא יוצא מהכלל. דיסקים מיצרנים שונים דרך אגב.

בשנים הראשונות לצריבתם, הם לא אוחסנו בצורה מיוחדת, ולפעמים אפילו בצורה לא טובה. (לא הוחזרו למקומם בקופסה לאחר שימוש וכו') בשנים האחרונות הם היו סגורים בארגז.

בכל אופן, לדעתי אין שום חשש שהמידע לא ישמר, במיוחד כשניתן ליצור מספר העתקים במחיר אפסי. תקנה מספר מדיות מיצרנים שונים, ותצרוב את אותו הדבר על כ"א מהם. ב 100% לפחות אחד ישמר גם עוד 15 שנה בתנאי איחסון טובים.

לדעתי בתקופה של 10 שנים יש יותר סיכוי לדיסק קשיח להתקלקל, ממכה שיחטוף במקרה, מאשק לדיסק אופטי. שלא לדבר על ההבדלים העצומים במחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים