עבור לתוכן

למה מקבלים שכר חודשי ולא שבועי? ולמה המשכורות ב9- ולא ב-1 לחודש?

Featured Replies

פורסם

היה לי הרבה יותר נוח עם המשכורת שהייתי מקבל היית שבועית ולא חודשית. יש סיבה מיוחדת לזה שמקבלים משכורת חודשית ולא שבועית בארץ?

ואם זה כבר חודשי, אז למה מקבלים משכורת ב-9 ולא ב-1 לחודש? ??? ???

פורסם

ולמה אתה שואל שאלות מטופשות? :facepalm:

כל מקום עבודה שמכבד את עצמו משלם כל חודש. ככה זה עובד.

פורסם

יש מקומות בעולם שמשלמים כל שבוע/שבועיים וגם במזומן, אז מה?

זה שאתה לא מסוגל לארגן את ההוצאות שלך חודש מראש זו בעיה שלך.

פורסם

כי זה החוק.

פורסם

פעם לא היו מחשבים, ולא הייתה יכולת (או צורך) לבצע חישובי שכר, שעות נוספות, פנסיה וכו' על בסיס שבועי. לפי החוק ניתן לשלם את השכר עד ה-10 לחודש, לכן מעסיקים רבים בוחרים לשלם ב-9. אלו שמקבלים שכר בימים הראשונים לחודש, או בימים האחרונים של החודש הקודם, מקבלים בפועל את השכר של החודש שלפני כן, כי טרם נעשה חישוב של החודש האחרון.

פורסם
  • מחבר

יש מקומות בעולם שמשלמים כל שבוע/שבועיים וגם במזומן, אז מה?

זה שאתה לא מסוגל לארגן את ההוצאות שלך חודש מראש זו בעיה שלך.

אני דווקא מארגן את ההוצאות שלי בצורה טובה, אני תמיד בפלוס.

פשוט היה הרבה יותר נוח אם זה היה שבועי.[br]פורסם בתאריך: 23.05.2010 בשעה 14:17:16

פעם לא היו מחשבים, ולא הייתה יכולת (או צורך) לבצע חישובי שכר, שעות נוספות, פנסיה וכו' על בסיס שבועי. לפי החוק ניתן לשלם את השכר עד ה-10 לחודש, לכן מעסיקים רבים בוחרים לשלם ב-9. אלו שמקבלים שכר בימים הראשונים לחודש, או בימים האחרונים של החודש הקודם, מקבלים בפועל את השכר של החודש שלפני כן, כי טרם נעשה חישוב של החודש האחרון.

הבנתי.

חבל שלא משנים את זה, העולם התקדם מאז..

פורסם

^ אין סיבה לשנות את זה. במידה ואתה לא מקבל שכר גלובאלי - אתה רוצה להתחיל לבדוק מידי שבוע שלא נפלה טעות בחישוב השעות עבור השבוע שלפני הכן? מה תגיד לחכמולוגים שירצו לקבל שכר בסוף כל יום או בסוף כל שעה?

פורסם

ואם זה כבר חודשי, אז למה מקבלים משכורת ב-9 ולא ב-1 לחודש? ??? ???

זה משתנה ממקום למקום. אם אתה עובד לפי שעות, אז זה הגיוני שלא משלמים ב-1, כי רק יום לפני כן מגישים את דו"ח השעות שעבדת, אז צריך כמה ימים לחשב.

פורסם

הייתה לי תקופה קצרה שהייתי מקבל שכר שבועי, זה היה נחמד אבל לא כזה יעיל

כל שבוע לבדוק שנכנס שהכל בסדר בשביל מה.. פעם בחודש גם כנסות וגם הוצאות באותו יום והכי קל לנהל את הכל

וזה גם עובד ככה שאם ב10 אתה מקבל משכורת אז 10 ימים מתחילת החודש הכסף שלך נסחר בבורסה (מישהו פעם הסביר לי את זה אבל אני בקושי זוכר לעומק)

וגם אתה לא יכול לברוח להם ב1 לחודש אחרת הם יכולים לעקב לך את המשכורת או לשחק איתך בצורה כזאת או אחרת

יש כל מיני סיבות

פורסם
  • מחבר

ולמה אתה שואל שאלות מטופשות? :facepalm:

כל מקום עבודה שמכבד את עצמו משלם כל חודש. ככה זה עובד.

זה סיקרן אותי. מי שלא שואל לא יודע.

פורסם

החוקים שנועדו כביכול להגן על העובדים הופכים את העושק לחוקי ונורמלי.

פורסם

^^^

מה בדיוק העושק בזה?

זה לא שערך הכסף משתנה בצורה כל כך משמעותית במהלך חודש אז צריך להבאי משכורת כל שבוע :nixweiss:

פורסם

אני מקבל בראשון, מותר עד שבועיים מהראשון לחודש.

פורסם

לפי החוק:

"שכר עבודה המשתלם על בסיס של חודש ישולם עם תום החודש בעדו הוא משתלם"

באותו חוק:

"שכר מולן" - שכר עבודה שלא שולם עד ליום הקובע"

"היום הקובע" - היום התשיעי שלאחר המועד לתשלום שכר העבודה או הקצבה"

כלומר

בעקרון, המשכורת צריכה להיות עד סוף החודש לפי החוק

אבל החוק נותן למעבידים אפשרות לשלם עד 9 ימים אח"כ את השכר ולא רואים בזה הלנת שכר

פורסם

^^^

מה בדיוק העושק בזה?

זה לא שערך הכסף משתנה בצורה כל כך משמעותית במהלך חודש אז צריך להבאי משכורת כל שבוע :nixweiss:

אז אולי נקבל משכורת כל שנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים