עבור לתוכן

התעייצות בנוגע לרכישת זיכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לקנות זיכרון למחשב לכן הלכתי לאייבורי כמו שעשיתי בעבר. הפעם המוכר לא התלהב למכור לי בניגוד לפעם קודמת בטענה שהוא לא יודע איזה זיכרון בדיוק מתאים לי והמליץ לי להשאיר את המחשב במעבדה שלהם. לא עשיתי את זה כמובן.

רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לאיזה זיכרון לקנות :

יש לי מעבד AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200

ולוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra

אני מאמין שאני צריך DDR והבנתי שהמקסימום הוא ג'יגה אחד.

תודה מראש,

שגיא

פורסם

לפי היצרן:GA-K8NF9 Ultra

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1944&ProductName=GA-K8NF9%20Ultra

Memory Type: Dual channel DDR400/ 333/ 266 -184pin

Max capacity: Up to 4GB by 4 DIMM slots

נראה שאתה אכן צריך DDR. יש לך מקום ל עד 4 GB.

מה השאלה?

מה הזיכרון המקסימלי שסטיק DDR יכול להחזיק?

עד כמה שידוע לי אכן 1024MB RAM.

ויתקנו אותי המלומדים...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

שבאתי לאייבורי הבחור אמר לי משהו על פעימות? שלכל זיכרון יש מספר פעימות מסוים משו כזה...ולכן לא רצה סתם למכור לי....

פורסם

הסבר:

לזיכרון RAM יש מספר פרמטרים בנוסף על התדר:

1. SS / DS סטיקים שיש להם צ'יפים על שני הצדדים או צד אחד, ויש לוחות שיעבדו עם כל שילוב, ויש לוחות שיעבדו רק סוג מסוים, ויש כאלו שיעבדו עם שני הסוגים ובלבד שכל הסטיקים שמותקנים הם מאותו סוג.

2. תיזמונים, מה שסביר להניח הוא כינה פעימות. מדובר במספר פרמטרים שמציינים את אופן העבודה של הזיכרון, תיזמונים נמוכים יותר מציינים ביצועים טובים יותר, עירוב של זיכרונות שונים בעלי תיזמונים שונים, עלול להיות לא יציב ולהתבטא בחוסר תאימות בין הזיכרונות שמתבטא בתורו בהתרסקויות של מערכת ההפעלה ו/או בביצועים ירודים מאד.

3. מתחי עבודה שונים, מתח העבודה של זיכרון יכול להיות סטנדרטי שזה 2.5V אם אני זוכר, ויכול להיות למעלה מכך. עדיף להפעיל זיכרונות במתח המומלץ, אחרת ניתן לקצר מהותית את חייהם או לפגוע ביציבות העבודה שלהם.

עובדה חשובה:

זיכרונות, ובעיקר DDR "מהדור הראשון" לא מגיעים כיום באריזות RETAIL, אלא בBULK, כלומר בחבילות שמזכירות חבילות קלפים שמנות מאד. מוצר כזה נארז בדרך כלל כאשר ניתן ללקוח בקופסא פשוטה של זיכרונות, לכן גם כאשר קונים זיכרונות פשוטים, לא מקבלים אותם ארוזים יפה.

כאשר באייבורי אמרו לך להביא את המחשב למעבדה סביר שהייתה לפחות אחד משתי כוונות:

1. להוציא ממך קצת כסף על הרכבה ובדיקה.

2. מאחר וכאמור זיכרונות מסוג זה נמכרים BULK, (כלומר פשוט קח סטיק, ללא אריזה ו/או מדריך) החנות לא חייבת לקבל אותם חזרה, וזה יוצר מצב שבו אתה עלול לקנות סטיק של זיכרון שכאמור לא מתאים לך, ואז להיתקע בנסיון החזרה בסירוב של החנות לקבלו, אני לא יודע אם הסירוב חוקי או לא, אבל אתה חייב להבין ש"מוצר מוחזר" הוא מצב שחנות מעדיפה למנוע. לכן, הם אמרו לך להביא את המחשב למעבדה, שם סביר להניח, הם היו מכניסים את הזיכרון, מריצים בדיקת זיכרון אחד או שתיים ובודקים שהמערכת מתפקדת כיאות ע"מ למנוע את אי הנעימות.

הערה אחרונה לסיום: אם אתה לא סומך על חנות, אל תקנה בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים