עבור לתוכן

האם אפשר להוסיף במחשב שני דיסקים חדשים ב Raid 0 מבלי לגעת בדיסק של ה OS .

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי מחשב מבוסס לוח אם Gigabyte P35-DS3R (כולל ICH9R שבו יש בקר RAID )

במחשב מותקן XP על דיסק בודד .

אני רוצה להוסיף 2 דיסקים נוספים במערך Raid0 שלא יכלול את מערכת ההפעלה, מערכת ההפעלה תשאר על הדיסק הקיים .

איך מבצעים ? כי ניסיתי בצורה פשוטה והכל התחרבש לי :kopfpatsch:......

בעיקרון ניסיתי להגדיר את 2 הדיסקים החדשים בביוס כמערך Raid 0 , כאשר העלתי את המחשב ה XP התחיל לעלות ופתאום מסך כחול לשניה ואז Restart כך שוב ושוב .

ביטלתי את מערך הRaid וניתקתי את הדיסקים החדשים , נתתי ל XP שוב לעלות, עלה ב safe mode אז נתתי לו לעלות שוב .

ואז התחילו הבעיות , כאשאר ה XP עלה שוב הוא התקין משהוא , לא היתי בחדר ולכו לא ראיתי מה הוא התקין , רק הודעה שהחומרה החדשה מוכנה ולבצע Restart .

עשיתי Restart ומאז גם כאשר ה XP עולה וגם כאשר אני נוגע בקבצים גדולים המחשב נתקע , העכבר כמעט ולא מצליח לזוז , והדיסק טוחן בפולסים שניה עובד ושניה מפסיק , כך במשך כ 10 -15 שניות ואחר כך הכל עובד בסדר .

בדקתי את הדיסק (HD tune) ולא נראה שיש לו בעיות .

נראה לי אני הולך להתקין הכל מחדש .... :pissed:

פורסם

כאשר מתקינים מחשב בRAID חייבים להתקין ווינדוס מחדש - בהתקנה להגדיר ולהתקין דריברים ל RAID.

אני לא חושב שיש ברירה אחרת.

פורסם

חד וחלק לא נכון. פותח הת'רד - כאשר מערך הרייד מנותק המחשב עובד כרגיל?

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את מערך הרייד וגם בהגדרה בביוס ביטלתי את הרייד - מערכת ההפעלה עבדה טקין למעט התקלה של טחינת ה HD שצינתי למעלה .

כדי לבדוק שטחינת הHD זה לא בעיית bios או בהגדרות של ה BIOS החלפתי את דיסק מערכת ההפעלה לדיסק אחר (יש לי דיסק נוסף עם מערכת הפעלה מותקנת שאני משתמש בו במקרה חרום ) ועובד תקין , כלומר בעיית טחינת ה HD נובעת ממשהוא שהשתנה המערכת ההפעלה של הדיסק שהופעל כאשר הגדרתי את מערך הרייד .

פורסם

תסתכל במנהל הישומים מה משתמש בהרדדיסק, קשה לי להאמין ששתי הבעיות האלו קשורות אחת בשניה. בקשר לרייד - תתקין את

הדרייברים של INTEL ותראה אם משהו השתנה.

פורסם
  • מחבר

נשברתי... :bash:

החלטתי להתקין מערכת הפעלה חדשה ולסגור עניין .

לקחתי גם את הדיסק עם XP והוספתי אותו ל2 החדשים שקניתי (שלושתם WD 500G blue ) , הגדרתי Raid 0 בביוס לשלושת הדיסקים יחד והתקנתי Win7

עובד פצצה בלי כאב ראש .

והמהירות.. מטורפת ! , בממוצע אני מקבל 200Mbyte/sec בכתיבה או קריאה ולפעמים burst של 400-500Mbyte/sec

תענוג !

פורסם

רק אל תזניח גיבוי של קבצים חשובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים