עבור לתוכן

בעייה כללית בעקבות התחממות יתר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המפרט שלי:

מעבד: Intel Pentium D 820, 2816 MHz + גוף קירור גנרי עם מאוורר

לוח אם: Gigabyte GA-8I945P-G

זיכרון: 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7900 GT/GTO (256 MB)

יש לי 3 הארדיסקים (לדעתי לא רלוונטי הפרטים עליהם)

מארז: http://www.pcdoctor.co.il/product_info.php?cPath=23&products_id=355 יש בו מאוורר אחד בקדמה

אני אשמח אם תייעצו לי כיצד כדאי לי לפעול על-מנת לפתור את הבעיה הנ"ל:

לפני כמה חודשים, שמתי לב שהצבעים של פיקסלים בנקודות שונות במסך משתנים. זה קרה אחרי שהמחשב עבד כמה שעות, וכל פעם אלה היו פיקסלים אחרים.

מאחר וזה לא הפריע לי יותר מדי (היה מספר בודד של פיקסלים כל פעם), התעלמתי באלגנטיות מהבעיה.

אחרי כמה זמן התחילה תופעה חדשה: אחרי שהמחשב היה דלוק כמה שעות טובות, פתאום המסך היה משחיר לכמה שניות, חוזר חזרה למסך של ווינדווס לכמה שניות - כשהחלונות בקושי מגיבים והצבעים לא תקינים, אח"כ שוב המסך משחיר, וחוזר חלילה. מצב שבו כבר אי אפשר לעבוד. הפעלה מחדש הייתה מסדרת את זה, זמנית.

בדקתי טמפרטורות עם SpeedFan, והטמפרטורה היחידה שנמדדת אצלי היא הטמפרטורה של המעבד והיא הייתה 50+.

בעקבות זה פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל המארז וגופי הקירור של המעבד וכרטיס המסך, ככה שהכל היה מצוחצח, ושמתי משחה תרמית חדשה.

לצערי זה לא עזר, והתופעה חזרה על עצמה.

כמו כן, התחילו לי כל מיני תופעות מוזרות במחשב. פעם "נעלם" לי אחד הכוננים עד שהפעלתי מחדש, כל מיני הגדרות של הדפדפן התאפסו, דברים שלא היו קורים לי פעם.

בסוף השארתי את המארז פתוח וכיוונתי מאוורר שולחן גדול פנימה, ומאז המחשב עובד בסדר. כרגע הטמפרטורה של המעבד היא באיזור ה-40, והכל תקין.

אני לא יודע למה הבעיה התחילה, כי לא עשיתי שום שינויים, ולמה היא לא נפסקת אחרי שהכל נקי. המאווררים שעבדו תמיד עדיין עובדים, ונראים תקינים, וסה"כ אין שום דבר שונה מהתצורה שבה המחשב תמיד עבד.

אני הנחתי שהבעיה היא או התחממות של המעבד או של הכרטיס מסך. אבל התחושה שלי אומרת שהבעיה היא במעבד, מה גם שהגוף קירור שלו הרגיש לי יותר חם ביד מאשר גוף הקירור של הכרטיס מסך.

אני לא יודע אם כדאי ישר לקנות גוף קירור חדש למעבד או לנסות לאבחן יותר טוב את הבעיה. אשמח לעצות. תודה!

פורסם

כרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך

על בסיס מה אתה מבסס את זה אם אפשר לשאול?

כי זה לא מסביר את התופעות המוזרות שפירטתי עליהן, והגוף קירור שלו לא חם במיוחד, והמאוורר שלו תקין.

פורסם

איזה גוף קירור יש לך?

תוסיף עוד מאווררים למארז.

פורסם
  • מחבר

איזה גוף קירור יש לך?

תוסיף עוד מאווררים למארז.

מצאתי בדיוק את הדגם של הגוף קירור שיש לי למעבד:

http://www.icecat.co.uk/p/Spire/SP506S6/CoolWave%2520IV%2520SP506S6.htm

במארז יש לי עוד מקום למאוורר אחד מאחורה, אני מפחד שזה לא יהיה מספיק...

פורסם

מאוורר המעבד שלך דיי טוב,אתה לא צריך להחליף אותו...

תנצל את המקום של המאוורר ותשים שם עוד מאוורר-תמיד מומלץ.

אם המאוורר של המעבד לא פועל במקסימום שלו אז שווה להעלות לא את המקסימום,כמה RPM יש למאוורר המעבד שלך?

פורסם
  • מחבר

מהירות המאוורר של המעבד היא אוטומטית, כשחם היא אמורה להגיע למקסימום...

אני אנסה לשים עוד מאוורר במארז, השאלה אם זה יעזור או לא...

מאוורר המעבד שלך דיי טוב,אתה לא צריך להחליף אותו...

תנצל את המקום של המאוורר ותשים שם עוד מאוורר-תמיד מומלץ.

אם המאוורר של המעבד לא פועל במקסימום שלו אז שווה להעלות לא את המקסימום,כמה RPM יש למאוורר המעבד שלך?

פורסם

אני מאמין זה יעזור...תמיד טוב להוסיף עוד מאוורר בשביל לשמור על רכיבים קרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים