עבור לתוכן

זכויות יוצרים

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

יש לי שאלה לגבי זכויות יוצרים על תמונה מהאינטרנט.

נגיד ואני מפרסם תמונה לצורך הדוגמא תמונה של כרטיס מסך של ATI, ולא תמונה שאני צילמתי אלא תמונה שהורדתי מהאתר של היצרן, ואני מעלה את זה לאתר כלשהו.

ATI יכולה לתבוע את אותו האתר?

אם האתר מבקש מהגולשים לא לעלות תמונה שמוגנת על ידי זכויות יוצרים, האתר מוגן מתביעה משפטית?

תודה רבה ויום טוב.

פורסם

במקרה שהתמונה מוגנת בזכויות יוצרים (זה שיש תמונה באתר לא אופך אותה אוטומטית למוגנת ) אז כן הם יכולים לתבוע על גנבת זכויות יוצרים

אבל במקרה שאתה אומר האתר יכול לטעון שהוא לא מאשר או תומך לפרסם תמונות כאלו ופה זה כבר עניין של השופט להחליט מי צודק

פורסם
  • מחבר

תודה רבה קרירין.

אבל בעלי אתר אינטרנט לא מפחדים מתביעה משפטית עקב גולש שהעלה תמונה מוגנת?

הבעלים של HWZONE לא מפחד שהאתר יפול (חס וחלילה) מתמונה מוגנת שגולש פירסם?

איך אפשר לתכנת/להעלות אתר ולהיות מוגן מהבחינה הזאת??

פורסם

אם חברה\בעל זכויות מחליט שאין להשתמש במשהו מסוים שמוגן בזכויות יוצרים, הוא לא יתבע ישר את המפר, אלא יודיע שמישהו עבר על החוק ושהוא מבקש (במקרה הנ"ל) להסיר את התמונה. במידה והתמונה לא הורדה (ע"י המנהלים) הוא יתבע.

פורסם
  • מחבר

אוקי נשמע לי די הגיוני...

אם אני בונה אפשרות באתר להתלונן על תמונה מוגנת ואני מיתנצל מראש עם פגעתי בזכויות יוצרים עקב ההלעה של תמונה מוגנת לאתר שלי, והבטחה לטפל בבקשה

להסרת תמונה אחרי בדיקה שהיא באמת מוגנת, האם זה יגן עלי מספיק טוב מתביעה משפטית?

פורסם

אתה צריך משהו יותר מעורפל, כמו:

"מכיוון שאתר זה מבוסס על תוכן גולשים, אין צוות האתר יכול לפקח על כל התוכן ולבדוק שאינו מוגן בזכויות יוצרים. אם הינך חושב כי ישנה הפרה של זכויות יוצרים, אנא פנה אלינו"

פורסם

אפשר פשוט לבדוק באתר ממנו אתה לוקח את התמונה אם היא מוגנת בזכויות יוצרים או לא. בעקרון, אלא אם כן נאמר במפורש שהיא לא, היא מוגנת. אם לפי המידע שבאתר לא ברור האם התמונה מוגנת בזכויות יוצרים או לא ניתן פשוט ליצור קשר עם מנהל האתר ולבקש את רשותו להשתמש בתמונה. אם תענה בחיוב שמור את העותק של הודעת הדוא"ל שמאשרת לך, כך שתהיה מכוסה מפני תביעה כי יש לך הוכחה לכך שקיבלת אישור. בכל מקרה אחר (אם לא כתוב במפורש שהתמונה לא מוגנת בזכויות יוצרים ולא קיבלת אישור מבעל האתר להשתמש בה - בהנחה שהוא בעצמו לא מפר זכויות יוצרים) אתה חשוף לתביעה באופן תיאורטי, אך באופן מעשי בדרך כלל נהוג שבמקרה של הפרת זכויות בשוגג, בעל האתר (אתה במקרה זה) יקבל הודעה ממחזיקי זכויות היוצרים בה הם מיידעים אותו שהוא מפר זכויות יוצרים ומבקשים ממנו להסיר את התוכן תוך פרק זמן מסוים. רק אם לא תענה לבקשה ותמשיך להפר זכויות ביודעין יש כאלה שיפנו לערכאות משפטיות.

פורסם
  • מחבר

אני מבין, אבל נגיד כמו בפורום שלא בעל האתר מעלה תמונה אלא הגולשים, ואני לא יכול לפקח אחרי כל אחד כמו שAgentZ אמר, אם אני מיתנצל מראש ונותן אפשרות להתלונן זה יגן עליי מספיק טוב?

פורסם

אוקי נשמע לי די הגיוני...

אם אני בונה אפשרות באתר להתלונן על תמונה מוגנת ואני מיתנצל מראש עם פגעתי בזכויות יוצרים עקב ההלעה של תמונה מוגנת לאתר שלי, והבטחה לטפל בבקשה

להסרת תמונה אחרי בדיקה שהיא באמת מוגנת, האם זה יגן עלי מספיק טוב מתביעה משפטית?

יוטיוב עשו משהו מאוד דומה לזה

אבל תזכור שאין לך אפשרות להיות מוגן 100% מתביעות

ובפועל כמה שאתר\חברה\מוצר אופכים ליותר נפוצים ומגלגלים סכומי כסף יותר גדולים יש להם יותר סיכוי לחטוף תביעות כאלו ואחרות

אבל תזכור שתביעות לא אומר אוטומטית שתצא השם ובמיוחד בתביעות אזרחיות שהרבה מהם דביליות לחלוטין

ככה שבמקרה שאתה מפחד מתביעות -כניראה אתה לא מוכן להיות בעל עסק או יזם

אני מבין, אבל נגיד כמו בפורום שלא בעל האתר מעלה תמונה אלא הגולשים, ואני לא יכול לפקח אחרי כל אחד כמו שAgentZ אמר, אם אני מיתנצל מראש ונותן אפשרות להתלונן זה יגן עליי מספיק טוב?

כמו שאמרתי מקודם זה לא מגן אליך מתביעה -אבל זה כן יעזור לך במשפט במיקרה שיהיה כזה ובכללי

בעלי הזכויות יראו שאתה לא מפר בכוונה והרבה מהם בטח יעדיפו לשלוח מכתב התראה לפני

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם עזרתם לי מאוד.

קרירין, אני שני הדברים אני גם מוכן להיות בעל עסק/יזם וגם אני מפחד מתביעות. :lol:

הבנתי שצריך לקחת את הסיכון נקווה שאף אחד לא יגרר לתביעה משפטית.

שוב תודה רבה לכולם :xyxthumbs:

פורסם

תביעות לא קורות ישר. בדרך כלל קודם שולחים אזהרה ורק אם אתה מסרב מכל סיבה שהיא להוריד את התוכן המדובר העניין עלול להגיע לבית משפט.

אם אתה מתעסק בתוכן גולשים אתה צריך להגן על עצמך עד כמה שניתן ולכתוב מה שהוצע לעיל ובנוסף לספק מנגנון בו משתשמים או אנשים אחרים יכולים לדווח על הפרת זכויות יוצרים. מנגנון הדיווח (וטיפול מהיר בפניות) הוא אחת הנקודות החשובות ביותר. באופן כללי שילוב הגורמים הנ"ל ייגן עלייך עד כמה שניתן, וכאמור, גם אם זה מגיע לבית משפט, אתה לא אוטומאטית אשם (יש מספיק פסיקות שזיכו נתבעים שהוכיחו שהם לא מעודדים הפרת זכויות יוצרים, סיפקו דרכים להתלונן על הפרת זכויות יוצרים וטיפול בכל פנייה כזאת ברצינות ובתוך פרק זמן סביר).

בכל מקרה, אם אתה רציני בנוגע לעניין ורואה בזה עסק, כדאי להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בזכויות קניין רוחני וזכויות יוצרים, הוא יוכל לתת לך את העצות הטובות ביותר לאור המעוגן בחוק.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

אף אחד לא יתבע אותך אם תפתח אתר שקר כלשהו שאין לו שום משמעות בין מיליוני דפי אינטרנט ובו תשים תמונה של כרטיס מסך , צא מהסרט.

פורסם

Holography לך תדע מה יקרה באתר שלו ?

אולי הוא יצליח ? אולי הוא פותח גם אתר באנגלית -ובמקרה שאתר כזה יצליח (למרות הסיכוים הקטנים )

זה יכול לצאת מאוד ריווחי

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יתבע אותך אם תפתח אתר שקר כלשהו שאין לו שום משמעות בין מיליוני דפי אינטרנט ובו תשים תמונה של כרטיס מסך , צא מהסרט.

תגיד לי אתה מטומטם??!!

זה מה שאתה באמת חושב שאני יבנה אתר עם תמונה מסכנה של כרטיס מסך ויצפה להרוויח מיליונים???

רק לפי התגובה הנחותה שלך אני מבין איך אתה חושב וכמה אתה "גאון"...

ואל תגיד לי שאני יפתח אתר שקר כלשהו בלי משמעות כי הידע שלי בבניית אתרים גדול יותר מכל מה שאתה יודע, חוצפן.

אנשים כמוך מורדים את הרמה של HWZONE אני בטוח שאתה מFXP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים