עבור לתוכן

תוחלת החיים ואמינותם של רכיבים ממוחשבים.

Featured Replies

פורסם

האם היצרן, ברגע שהוא מייצר מוצר כלשהוא, האם הוא יודע כמה זמן המוצר אמור לעבוד בתנאים רגילים?

למשל, ידוע לי שמעבדים אמורים לחיות לפחות 10שנים בתנאים רגילים, ע"פ היצרן.

מעניין אותי לדעת את תוחלת החיים של רכיבי-מחשב מסויימים, בתנאים רגילים, כגון:

דיסקים קשיחים

כרטיסי PCI וAGP למיניהם

סידירומים וצורבים

מקלדות ועכברים

נושא נוסף שהייתי רוצה לדון עליו הוא:

האם זה נכון שרכיבים ישנים מחזיקים זמן רב יותר מאשר רכיבים חדשים?

אני מכיר הרבה אנשים שיש להם עד היום מחשב P1 שעובד טוב.

יש לי כרגע בחדר HD בגודל של 85MB, ענתיקה של ממש, משנת 91 שעדיין מעלה את הWindows 95 שיש בתוכו...

של חברת Western Digital (מישהו אמר אמינות?)

אנא הביעו את דעתכם בנושא.

פורסם

טוב, יש לי שישה מעבדי פנטיום 1 (233X2, 166x3, 133x1)(שנקנו בשנים 92-95) ומתוכם שלושה פועלים (השלושה שלא פועלים אני מנחש שזה בגללי, התעללתי בהם לא קצת הן פיזית והן נפשית)

המחשב פנטיום 1 שנמצא אצלי הוא די טוב, רק הבעיה היא עם הבטריית CMOS שנגמרה לא מזמן ומאז הוא לא מזהה שום הרדיסק אז אי אפשר להריץ עליו מערכת הפעלה)

אז הבטריות CMOS של פעם לא היו אמורות להחזיק לנצח..... חבל :-X

יש לי גם כרטיס Cirus Logic 1mb PCI שלא מתפקד כבר שנתיים (נקנה איפושהו בשנות התשעים המוקדמות)

יש לי עוד פנטיום 2 350 בן שש שנים שלא פועל כבר שלוש שנים+לוח אם שנקנה איתו ומת זמן קצר אחריו

מקווה שזה עזר במשהו :P

אהה נזכרתי יש לי עכבר בן ~14 (יותר גדול ממני :errrr: ומתחבר לserial) שעדיין פועל מעולה

ועוד כמה עכברי מיקרוסופט פשוטים שפשוט לא רצו לעבוד אחרי שהלחמתי להם לד :-X

יש לי גם מקלדת בת ~14 שנקנתה ביחד עם העכבר ועדיין עובדת אבל איבדתי אותה.

ועוד מקלדת אחת ששמתי עליה מלא גפרורים ונייר וביחד עם חבר עשינו מנגל עד שנזכרתי שאני שואף גז לא בריא לריאות >:(

פורסם

נראה לי שזה נכון בקשר לרכיבים ישנים שפועלים יותר זמן

כי לי הרבה רכיבים ישנים שעדיין עובדים וכל הזמן הדברים החדשים נדפקים

למשל יש ל AMD 200

[הרבה הרבה יותר חזק מכל פנטיום 1 שתביאו , אפילו יותר מהיר מהפנטיום 2 300 שיש לי]

והוא עובד סבבה

פורסם

זה נכון להרבה דברים, לא רק למחשבים (ובעיקר במכוניות)...

יש לי פנטיום 120 משנת 95 שעדיין עובד כמו גדול עם כ. מסך Cirrus Logic 1MB, יש לי 286 XT משנת... אממ... אין לי מושג שעדיין עובד עם הרדיסק 10GB של IBM ומסך EGA (שזרוק איפשהו במחסן ואין לי משץ של מושג מה המצב שלו, אבל הוא עבד פעם אחרונה שראיתי אותו אז אין סיבה שהוא לא יעבוד עכשיו...)

besides, יש לדוד שלי זרוקה (וכנראה שאני אאמץ אותה לעצמי) BMW 520 שנת 83, שלוקחת מכוניות חדשות במאות אלפי שקלים גם בביצועים, ובמיוחד באמינות. המנוע שלה (2000 סמ"ק) עבר כבר איזה 300 אלף קילומטר, ועדיין חזק כמו סוס (למעשה, הרבה יותר מסוס אחד...).

נראה לי שזה קורה פשוט בגלל שעם הזמן היצרנים הבינו שאם המוצרים שלהם יהיה אמינים "מדיי", אף אחד פשוט לא יראה את הצורך בשדרוג...

אתה עדיין יכול לראות מכוניות משנות ה50 וה60 שפועלות ללא כל בעיה. למצוא מכונית חדשה שתשרוד יותר מ- 5-10 שנים זאת לא משימה קלה (לפחות לא אצל חברות ה mainstream)..

פורסם

10 ג'יגה ב 286?!

התכוונת ל 10 מגה?

פורסם

נראה לי שזה קורה פשוט בגלל שעם הזמן היצרנים הבינו שאם המוצרים שלהם יהיה אמינים "מדיי", אף אחד פשוט לא יראה את הצורך בשדרוג...

אתה עדיין יכול לראות מכוניות משנות ה50 וה60 שפועלות ללא כל בעיה. למצוא מכונית חדשה שתשרוד יותר מ- 5-10 שנים זאת לא משימה קלה (לפחות לא אצל חברות ה mainstream)..

אני חושב שזה דווקא לא ישירות בגלל זה, אלא פשוט התחילו לייצר את המוצרים ביצור יותר המוני, וכמובן רצו להוזיל כמה שיותר את המוצר כדי שיהיו יותר קונים, אז צריך להתפשר...

ובקשר לHD אני חושב שזה בגלל הדחיסה היחסית קטנה ביחס לHD היום..

שאז בפלטה אחת היו מאחסנים 100 מגה, וכיות פלטה אחת מגיעה ל60 ג'יגה..

ככה שהאמינות יורדת

פורסם

10 ג'יגה ב 286?!

התכוונת ל 10 מגה?

בדיוק, נראה לי שלBIOS של מחשב 286 תהיה קצת בעיה לזהות דיסק בנפח של 10GB (אבל אולי אני טועה).

על כל פנים, עומרי, מה עם הAthlon 500MHz סלוט A האגדי שלך? ;)

פורסם

יש לי מאקינטוש שנת 95 שעדיין עובד לגמרי

ופנטיום 100 שהמסך והסידי-רום שלו הלכו אבל חוץ מזה הוא בסדר גמור

פורסם

יש לי פה איזה כמה מעבדים (66mhz, 233mhz, 500mhz וכו'...) שבאמת צריך לבדוק ולראות אם הם עדיין עובדים...

פורסם

לפני 4 שנים או אולי קצת פחות(ינואר 99) קניתי p3 550MHZ slot 1 , MSI BX Master (440BX) , 64Mb SDRAM PC100 , WD 200BB 20GB 7200RPM ,Coxant 56k soft modem , VOOODOO 3 3000 + TV out 16MB + MAG 796FD monitor

מתוך כל הרשימה כאן הלוח אם נשרף ההארדיסק גם המאורר שהיה על המעבד הלך הזיכרון נאבד אבל לפני שנה הוא עבד יפה אבל עכשיו איננו יותר בחיים. הדברים שעדיין עובדים יום יום ואני משתמש בהם ואבא שלי זה : הVOODOO במחשב של אבא שלי המעבד עדיין חיי ונושם ועובד כמו גדול! הDVD ROM של LG עדיין עובד המסך שאני ממש ממש אוהב אותו כי איכות התמונה שלו מעולה !! עדיין עובד המודם חיי וזהו , כל שאר הדברים הלכו לעולמם(דרך אגב נשרף לי גם הספק ואיתו כמעט נלקח הVOODOO אבל הVOODOO שרד אבל יש בו פגם קצת גדול כנראה נשרך לו איזה משהו קטן או שנדפקה לו הליבה וכל פעם שהוא מראה עצמים של 2D במשחקים הוא יורד ל2-3FPS וזה מעצבן לאאלה! אני יבקש אותו מאבא שלי לבדיקה בזמן הקרוב.... בגללו החלפתי לGF2MX בזמנו...

פורסם

לא אל תשקר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים