עבור לתוכן

רשיון כתעודה מזהה

Featured Replies

פורסם

כבר שולח!

פורסם

פרקטית 99% מהמקומות יסתפקו ברישיון נהיגה

ויש שוטרים שפעם בחיים נתקלים בהם ודורשים תעודה מזהה

בקיצור אם בא לך תלך עם זה

אם לא גם ככה ראית שלא קרה שום דבר

פורסם

זה לא נורא "לסחוב" תעודת זהות, אבל זה בהחלט לא נוח.

הדרעק הזה, כמעט ולא נכנס לשום ארנק... צריך בשביל זה ארנק גדול.

רשיון זה דבר הרבה יותר פרקטי ונוח.

פורסם

יאפ...שיצאו כבר הת"ז החדשות בגודל כרטיס מגנטי ולא הדבר הענקי הזה[br]פורסם בתאריך: 18.05.2010 בשעה 11:00:21

עצר אותי פעם שוטר. הייתי נוסע ולא הנהג, שוטר ביקש תעודת זהות מכולם. רק לי לא היה (השארתי בבית). הוא דרש שאני אצא איתו ואסע לתחנת משטרה לבירורים. [br]פורסם בתאריך: 16.05.2010 בשעה 14:07:21

היה עליך רישיון, או שלא היה לך שום תעודה מזהה?

פורסם
  • מחבר

חה חה

אני מודע לחוק.

אני פשוט שאלתי - האם רשיון - שהוא מסמך מזהה לכל דבר ועניין המלא לעייפה בפרטים - לא נחשב כשווה "תעודת זהות" ב"חוק תעודת הזהות"?

פורסם

רשיון הוא תעודה מזהה, לא תעודת זהות.

מתוך אותו לינק:

"תושב" ו"תעודת זהות" – כאמור בחוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה-1965.
פורסם
ג. למה לעזאזל שזה לא ייחשב? יש ברשיון את כל המידע שיש בתעודת זהות חוץ מאולי מקום לידה: מספר ת.ז/שם מלא/תאריך לידה/כתובת/תמונה..

אם יש לך רשיון שזה הספח - אתה מחוייב בתעודת זהות.

רשיון קבוע, עם תמונה תופס כתעודה מזהה ולא צריך להסתובב עם התעודת זהות, עובדה שלבחירות אתה יכול להגיע עם רשיון.. (ודוגמא חוגר לא, כנראה כי זו תעודה צבאית ולא ממשלתית)

פורסם
:lol:
פורסם

אם יש לך רשיון שזה הספח - אתה מחוייב בתעודת זהות.

רשיון קבוע, עם תמונה תופס כתעודה מזהה ולא צריך להסתובב עם התעודת זהות, עובדה שלבחירות אתה יכול להגיע עם רשיון.. (ודוגמא חוגר לא, כנראה כי זו תעודה צבאית ולא ממשלתית)

כמו שכבר כתבו כאן לא מעט פעמים (וגם בלינק לחוק שהביאו), אתה טועה.

כל אדם מעל גיל 16 חייב בכל עת לשאת עליו תעודת זהות, שוב, תעודת זהות, ולא סתם תעודה מזהה אחרת (רישיון, חוגר, דרכון וכיוצ"ב)

"תושב שמלאו לו 16 שנים, חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו"

נכון שבבחירות היה אפשר להצביע באמצעות רישיון (או דרכון), אבל מה הקשר?

אומנם כמו שכתבו כאן, יש בערך שני שוטרים במדינה שיתעקשו שתראה להם תעודת זהות (ולא יסתפקו ברישיון/דרכון/חוגר),

אבל זה עדיין החוק. זה שלא מקיימים אותו (ולא אוכפים אותו), זה משהו אחר לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים