עבור לתוכן

רשיון כתעודה מזהה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה בזמן שנהגתי עצר אותי שוטר(לא משנה על מה) וביקש לראות רשיונות(פרטי ורכב).

לאחר שהסתכל קצת על הרשיון/ביטוח רכב הוא ביקש לראות תעודת זהות.

אמרתי שחוץ מהרשיון אין עליי תעודת זהות - הוא היישיר אליי מבט ואמר לי "אתה מודע לכך שאתה צריך להסתובב עם תעודת זהות בכל זמן נתון?"

אז אמרתי לו שלפי מה שאני יודע, במדינת ישראל, רשיון הוא שווה ערך לתעודה מזהה.

השוטר אמר: "לא בכל מצב".

עכשיו השאלה שלי היא - הא?!

א. ממתי זה?

ב. אם לא בכל מצב - אז באילו מצבים זה לא נחשב?

ג. למה לעזאזל שזה לא ייחשב? יש ברשיון את כל המידע שיש בתעודת זהות חוץ מאולי מקום לידה: מספר ת.ז/שם מלא/תאריך לידה/כתובת/תמונה..

אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא :)

פורסם

רישיון לא נחשב רק במצבים בהם השוטר הזה מתחיל לנדנד לך עם השטויות שלו.

פורסם

גם לי זה קרה, אבל זה רק שוטרים שלא מצאו על מה לדחוף דו"ח וממש רוצים להציק, והם לא ממש יכולים לעשות עם זה כלום.

פורסם

גם לי זה קרה, אבל זה רק שוטרים שלא מצאו על מה לדחוף דו"ח וממש רוצים להציק, והם לא ממש יכולים לעשות עם זה כלום.

אם רושמים לך דו"ח ואתה מתחיל להתווכח הם תמיד יכולים להלביש אליך תיק על תקיפת שוטר.
פורסם

לפי החוק היבש השוטר צודק כי החוק דורש נשיאה של תעודת הזהות באופן ספציפי, ולא תעודה מזהה כלשהי.בפועל, שוטר שעושה מזה סיפור הוא פשוט קוץ בתחת כי כאמור יש מספיק תעודות מזהות אחרות.

פורסם

אין סיבה שהוא יעשה מזה סיפור, לפי החוק אם מאשימים מישהו בזה הוא יכול להגיע לתחנת משטרה תוך 5 ימים ולהציג תעודת זהות, ואז הוא משוחרר לדרכו בלי קנס ובלי בלגן...

פורסם

אז אתה, בתור מנהל אתר, ממליץ לחפש בגוגל כל דבר ולא לשאול פה? בפורום, OT, שנועד לדברים כאלה?

לוגיקה מעולה.. אני חייב להסכים.

פורסם

יש הבדל בין שאלה שדורשת ניתוח, הסבר, המלצה, דעה או דיון לבין לשאול שאלה עובדתית שחייבת להיות לה תשובה חד משמעית ("מה אומר החוק" במקרה הזה) שקל מאוד למצוא לה תשובה בעצמך.

בשורה התחתונה, אם אתה עצלן מכדי לגגל, למה שמישהו פה יעשה את ה"עבודה" הקשה הזו במקומך?

פורסם

אין סיבה שהוא יעשה מזה סיפור, לפי החוק אם מאשימים מישהו בזה הוא יכול להגיע לתחנת משטרה תוך 5 ימים ולהציג תעודת זהות, ואז הוא משוחרר לדרכו בלי קנס ובלי בלגן...

עצר אותי פעם שוטר. הייתי נוסע ולא הנהג, שוטר ביקש תעודת זהות מכולם. רק לי לא היה (השארתי בבית). הוא דרש שאני אצא איתו ואסע לתחנת משטרה לבירורים. [br]פורסם בתאריך: 16.05.2010 בשעה 14:07:21

יש הבדל בין שאלה שדורשת ניתוח, הסבר, המלצה, דעה או דיון לבין לשאול שאלה עובדתית שחייבת להיות לה תשובה חד משמעית ("מה אומר החוק" במקרה הזה) שקל מאוד למצוא לה תשובה בעצמך.

בשורה התחתונה, אם אתה עצלן מכדי לגגל, למה שמישהו פה יעשה את ה"עבודה" הקשה הזו במקומך?

אתה, למרבה הצער, עדיין לא מבין מה זה פורום.

אתה לא חייב לענות לבנאדם ששואל שאלה, שבעיניך, כל כך פשוטה.

אבל אם אתה עונה לו בתגובה מזלזלת, כפי שעשה מנהל האתר (ועל כך הדבר חמור פי עשר), זה דבר מיותר ושלילי.

פורסם

ואתה, למרבה הצער, לא מבין שאם לא מתאים לך אופן התנהלות הדיונים בפורום זה או אחר - אתה יותר ממוזמן לחפש פורום אחר שכן יתאים לך.

יש לך בעיה עם זה שמנהל הפורום לא אוהב עצלנים? באמת שליבי יוצא אליך.

פורסם

הכי פשוט- לשים את רשיון הנהיגה בנרתיק של תעודת הזהות. זה צמד חמד שתמיד רצוי שיהיה ביחד.

פורסם

אז אתה, בתור מנהל אתר, ממליץ לחפש בגוגל כל דבר ולא לשאול פה? בפורום, OT, שנועד לדברים כאלה?

לוגיקה מעולה.. אני חייב להסכים.

אני שמח שאתה מאשר. תודה, זה באמת חשוב לי.

אתה יכול לשלוח לי את מספר הטלפון שלך? אשמח להתייעץ בך לפני כל תגובה שאני מגיב בפורום, מעתה ואילך.

פורסם

אני שמח שאתה מאשר. תודה, זה באמת חשוב לי.

אתה יכול לשלוח לי את מספר הטלפון שלך? אשמח להתייעץ בך לפני כל תגובה שאני מגיב בפורום, מעתה ואילך.

אין בעיה, שמחתי לעזור! :xyxthumbs:

ההמלצה הבאה שלי תהיה - לשלוח אלי הודעה פרטית עם הסיסמא של המשתמש שלך, משם אדע לנהל את האתר יותר טוב ממך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים