עבור לתוכן

מחשב לא נדלק נשמע צפצוף אחיד כל מספר שניות מתוך הלוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב שלי לא נדלק מדובר במחשב ישן P4 וכאשר אני מדליק אותו נשמע צפצוף מתוך הלוח אם(נורת החיווי של הלוח אם דלוקה המאורר של המעבד עובד וכן של הספק )כל כמה שניות ולא קורה דבר חשוב לציין שטרם המצב הנוכחי כאשר הייתי מדליק את המחשב לעיתים הייתי מקבל צפצוף אחד ארוך ועוד שלוש צפצופים אך הם היו חזקים יותר.

כאשר אני מנסה לכבות את המחשב דרך כפתור ההדלקה הוא לא מגיב ואני חייב לנתק אותו ישירות מהחשמל.

הוצאנו את הזיכרונות לבדיקה ולא נשמע אף צפצוף שמעיד על חוסר בזיכרון(המשכתי לשמוע את הצפצוף מהלוח אם),

מה הבעיה של המחשב הנ"ל,הלוח אם הלך???

פורסם

תנקה אותו מאבק

תחפש קבלים מנופחים בלוח ובספק

תנסה אם ספק אחר

תפרק את המחשב לגמרי ותבנה מחדש בחלקים. בכל שלב תחבר לספק כדיי לבדוק מה קורה. בין השלבים תכבה את המפסק מאחוריי הספק (או תוציא מהחשמל) ותלחץ אל המפסק הפעלה של המחשב כדיי לפרוק מתח מהספק. כשאתה מכניס חומרה למחשב תחזיק יד אל המתכת של המארז כדיי לסגור מעגל לחשמל סטאטי

ספק + לוח ללא מעבד - אמור להדליק את הספק בדרך כלל ללא צלילים

ספק + לוח + מעבד + קירור - אמור לתת טייי

ספק + לוח + מעבד + קירור + זכרון + כרטיס מסך מובנה - אמור לעבוד

ספק + לוח + מעבד + קירור + זכרון + כרטיס מסך - אמור לעבוד

פורסם

מצד אחד אתה כותב שהמחשב לא נדלק והצד השני אתה כותב שאינך יכול לכבותו דרך כפתור ההדלקה. אינני מבין.

לחיצה ארוכה על כפתור ההדלקה אמורה לכבות אותו, אולי לא לחצתה מספיק זמן. בדוק שוב שהכנסתה בצורה נכונה את כרטיסי הזיכרון והם ישובים כמו שצריך.

כדאי אפילו לנסות בהתחלה לעבוד עם כרטיס אחד ולראות עם יש ציפצופים, במידה ויש שים במקומו את הכרטס השני.[br]פורסם בתאריך: 15.05.2010 בשעה 10:59:48

תגיד 11010010110 נראה לך שאם יש קבלים נפוחים בלוח הלוח בכלל יעבוד?
פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובות,

אני יכול להדליק את המחשב דרך כפתור ההדלקה אך איני יכול לכבות אותו משם,לחיצה ארוכה אינה מכבה אותו,

ציינתי שהוצאתי את הכרטיסי זיכרון אך לא קיבלתי צפצופים המעידים על חוסר בזיכרון,

ניקיתי אותו מאבק ולא מצאתי קבלים מנופחים בלוח ובספק,

באיזה רכיב במחשב אתם חושדים?לוח אם?ספק?מעבד?

פורסם

???

פורסם

תבדוק עם יש מוספט שרוף ליד אזור תושבת המעבד.

פורסם

יכול להיות כל דבר בערך

תפרק את המחשב ותבנה אותו חמדש בשלבים (כולל השלבים שבהם הוא בטוח לא יעבוד) כדיי למצוא מתיי יש שינוי בצליל של הרמקול

קבל מנופח יכול עדיין קצת לעבוד. בדרך כלל לכל מקום שיש קבלים יש גם מקום מרוחק יותר אם קבלים שמחוברים במקביל איתם (למשל לכל קבל ביציאה של הספק יש קבלים מקבילים בלוח). הקבלים הרחוקים יכולים לקחת את העומס הנוסף אליהם אבל זה עומס יתר בשבילהם (הם יידפקו) + הם רחוקים מדיי כדיי להגיב מהר. התוצאה ב 2 המקרים היא שהמחשב יעבוד לא יציב / יתחמם ויש נזק (לא מיידי) לרכיבים אחרים של המחשב

פורסם

כתוצאה מעמוס המתח הקבלים יכולים להתפוצץ או להשרף?

פורסם

העומס אל הקבלים תלוי בחומרה של המחשב. למשל מעבד חזק יותר יעמיס יותר את הקבלים באזור של המעבד בלוח ואת הקבלים ב 12 V בספק

קבלים יכולים להידפק אם הם בעצמם לא איכותיים (כמו בספקים ולוחות גנריים) או אם הם בעומס יתר (שמו ספק חלש מדיי וכו או שקבלים אחרים נדפקו וחלק מהעומס עבר לקבלים האלה) או אם הטמפ' במחשב גבוה מדיי

אם קבל אחד נדפק יש יותר עומס אל האחרים (אלה שמחוברים לאותו קו מתח) והם יכולים להידפק וכך הלאה. היציבות של המתחים של המחשב יורדת (גם כשחלק מהקבלים עדיין תקינים) ואז מתחממים / לא יציבים / נדפקים דברים אחרים במחשב (נזק מצתבר איטי ולא מיידי). בגלל זה חשוב להחליף כל קבל מנופח כמה שיותר מוקדם

פורסם
  • מחבר

עדכון,

כעת המחשב נדלק וניתן לכבות אותו מהמארז לא נשמעים רעשים חריגים אך לא רואים דבר במסך,לא נשמעים צפצופים,

המאוורר של הספק ושל המעבד נדלקים הLED שעל הלוח האם דלוקה אך עדיין נראה שהמחשב לא עולה.

מה יכולה להיות הבעיה?המסך פועל נבדק במחשב אחר.

פורסם

תוציא את הכרטיס מסך ותנקה את הסלוטים וגם אותו...

תבדוק את הספק כוח...חוט ירוק גשר לשחור ותדליק את ספק הכוח מבלי שיהיה מחובר ללוח האם=אם עובד אז הספק תקין.

פורסם

תוציא את הכרטיס מסך ותנקה את הסלוטים וגם אותו...

תבדוק את הספק כוח...חוט ירוק גשר לשחור ותדליק את ספק הכוח מבלי שיהיה מחובר ללוח האם=אם עובד אז הספק תקין.

מה עניין שמיטה להר סיני?

הוא אומר לך שהמאווררים עובדים, כלומר אין צורך לבצע בדיקה של הדלקות הספק.

וגם אין צפצופים בלוח, אז מה הקשר לכרטיס מסך?

לפותח האשכול, צפצוף ארוך בדרך כלל מעיד על בעיה בזכרונות.

במידה ויש באפשרותך, נסה לבצע הצלבות חומרה עם מחשב אחר. כלומר לבדוק את הזכרונות על מחשב אחר, לבדוק את הכרטיס מסך על מחשב אחר. ובמקביל לבדוק את המחשב שלך עם חלקים ממחשב אחר.

בנוסף כמובן לנסות לבצע הפעלה של המערכת באמצעות ספק כח אחר.

פורסם

קודם כל מה הקשר ספק הכוח?אז למה בסוף התגובה שלך רשמת כמוני? חלאס סתם להגיד.

הכל יכול להיות...שיבדוק...הוא אומר שלא מוצג כלום אז יכול להיות שזה באמת הכרטיס מסך... כרטיס מסך מובנה אז תנסה להפעיל דרכו.

פורסם

בתגובה שלי רשמתי שיבדוק ספק כח אחר,

הוא ציין שהמאווררים עובדים ואף היה צפצוף, מה שאומר שקיצור החוט הירוק והשחור בכל מקרה ידליק את המאווררים בספק.

הדלקה של הספק לא אומרת שהספק תקין.

פורסם

בסדר...אז שיבדוק עם ספק אחר.

ואם אין לו ספק אחר אז שיבדוק לפי ירוק ושחור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים