עבור לתוכן

פיתרון אחסון מהיר?

Featured Replies

פורסם

היי, אחרי שימוש של שנים בראיד 0 עם 2 קשיחים ולא מעט נפילות חושב לעבור לכוננים מהירים יותר כמו מהירות 10,000 או כונני SSD.

אשמח לכל המלצה או טיפ בנושא זה.

תודה!

פורסם

אם חשוב לך מקום וביצועים אז RAID עם שני הרדיסקים 7200 500GB (או יותר) מהירים וזולים.

RAID 5 עם 3-4 הרדיסקים דומים לשילוש הקדוש של ביצועים מקום וגיבוי.

אם חשוב לך רק ביצועים אז INTEL SSD או RAID שלהם.

לא רואה סיבה טובה לקנות 10000RPM.

אם אתה לא גרפיקאי אז הרדיסק יחיד 40-80GB INTEL SSD למערכת הפעלה והתקנות והרדיסק יחיד 1TB SAMSUNG F3 להורדות ואחסון יתנו לך ביצועים פי כמה ממה שרשום לך במפרט המחשב הישן.

RAID זה OVERKILL ברוב המצבים.

אני מציע שתתחיל בהרדיסק F3 SAMSUNG 1TB ותעביר אליו את מערכת ההפעלה.

אם זה לא מספיק אז תוסיף INTEL SSD ותעביר את מערכת ההפעלה אליו.

אם זה גם לא מספיק אז תקנה אחד נוסף מהשניים ותעשה RAID או עם הראשון או עם השני לפי העדפה.

ובנוגע לגיבוי:

בימינו אפשר להוריד כמעט הכל מהאינטרנט בכל מקרה.

לגיבוי עבודה או קבצים אישיים אתה יכול לשמור גיבוים על גבי ההרדיסקים במחשב.

ורוב הסיכויים שלא תמצא הרבה טעם לחבר את ההרדיסקים הישנים.

במקרה הצורך תמיד אפשר לאחסן אותם בצד כגיבוי או מחסן אחורי.

פורסם
  • מחבר

תודה!:)

המפרט שלי קצת יותר מעודכן תכף אעדכנו כאן באתר.

בכל מקרה ביצועים מהירים ביותר של קריאה / כתיבה יתנו לפי דבריך חיבור של 2 כוננים בראיד 0, אני כבר כמה שנים עובד עם ראיד 0 שבממוצע נופל פעם בשנה, יש לך המלצה לכוננים יציבים? (משתמש בWD raid edition)

פורסם

כל עוד ההרדיסקים תקינים ואין להם בעיה ספציפית עם RAID אני מאמין שהיציבות היא בעיקר עניין של הבקר עצמו בין אם זה בקר של הלוח או כרטיס נפרד.

אם אתה קונה SSD של INTEL קח בחשבון שגם הרדיסק יחיד ללא RAID הוא מהיר מאוד!!!

משהו כמו 240MB לשניה יציב עם זמני גישה של 0.משהו MS.

שזה מהיר פי שניים שלוש מהרדיסק מכני מהיר רק במהירות הכתיבה/קריאה, ואם לוקחים בחשבון את זמני הגישה המטורפים של הSSD אז RAID של כאלו הוא ממש OVERKILL לישומים כללים.

פורסם
  • מחבר

יש אז המלצה לבקר טוב?

פורסם

בקר נפרד טוב עולה הרבה כסף.

ל RAID 0 עדיף להשתמש בבקר RAID של הלוח כל עוד אין בעיות.

אני מציע לך להתקדם שלב שלב ולהוסיף הרדיסקים ו/או בקר רק במקרה הצורך.

פורסם
  • מחבר

פשוט יש מצב שהבקר אונבורד שלי נדפק, בהתקנה חדשה הכל בסדר, אחרי כמה ימים בBOOT אני מקבל הודעה שיש error0 באחד ההרדיסקים אבל הכל ממשיך כשורה, אחרי קצת זמן הודעה שהדיסק השני בerror0 ואז מתחילות הבעיות, פורמט התקנה מחדש והכל בסדר לכמה ימים...

פורסם

שוב... כרטיס בקר טוב עולה הרבה כסף אז אם המחשב שלך ישן כבר עדיף לך לשדרג את המחשב ולהשתמש בבקר OB של הלוח החדש.

או שתקנה כרטיס בקר זול.

אין לי המלצה לבקר ספציפי כי לא חקרתי את הנושא ואני לא מעודכן בבקרי RAID.

חפש מוצרים מתאימים בחנויות בארץ וחפש ביקורות ובדיקת ביצועים שלהם באינטרנט.

אתה צריך לדאוג לא ליפול על משהו שעושה עבודה גרועה, או לחילופין אם אתה רוצה להשקיע במשהו טוב אז משהו שנותן ביצועים עדיפים.

תבדוק גם את האפשרות לקנות מחו"ל, סך הכל כרטיס שכזה לא אמור להיות מועד לתקלות.

כדאי גם לקנות דגם חדש, כי אתה צריך תמיכה בכוננים קיימים כמו SSD וגם בכאלו שיגיעו בשנים הקרובות.

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים