עבור לתוכן

ראוטר של EDIMAX מגביל את המהירות של האינטרנט..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי ראוטר של EDIMAX - BR6104K קווי מלפני בערך 3 שנים (אולי 4).

הבעיה היא שהוא מגביל את המהירות של האינטרנט לבערך 7.5 (1000 ק"ב בשנייה - הורדה) לעומת ה 12MB שאי אמור לקבל.

התקשרתי היום לבזק בינלאומי - הספק שלי,חיברתי את המחשב ישירות למודם והתקנתי חייגן לפי הוראתם, עשיתי בדיקה של המהירות שהתשתית נותנת לי (HOT) וגם המהירות שהם נותנים לי ושתי הבדיקות יצאו תיקנות, כלומר המהירות הייתה 12MB כמו שאמרו להיות (1500 ק"ב בשנייה הורדה).

לאחר שהחזרתי הכל למצב הרגיל עם הראוטר המהירות ירדה חזרה ל 7.5MB מכאן שהראוטר בעייתי ולא מאפשר גלישה מהירה יותר.

הבחור מבזק נתן לי מספר של החברה שמיבאת את EDIMAX בארץ (בעצם התמיכה שלהם בארץ), בטענה שאולי עדכון קושחה של המכשיר יוכל לפתור את הבעיה- התקשרתי, ולאחר הרבה דקות שיחה עדכנתי את הראוטר לפי ההנחיות שלהם והבעיה לא נפתרה.

אני רק רוצה לציין דבר אחד שאני חושב שהוא חשוב - לאחר ששדרגתי את מהירות האינטרנט ל12 הפרוטוקול היה PPTP, אז גשלתי במהירות 12MB עד שיום אחד בזק בינלאומי התקשרו ואמרו שהם עוברים ל L2TP וצריך לשנות. מאז ששניתי ישנה הבעיה.

האם יש מה לעשות? או שפשוט הראוטר לא תומך ב 12MB? או לא לפחות לא תומך ב12MB ב L2TP?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

תתקשר לבזב"ל ותבקש מהם להתחבר ללא חייגן.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתחבר עם חייגן כשיש בעיה במהירות אני כי אני עם ראוטר, וראוטר לא משתמש בחייגן הוא מחובר כל הזמן!

פורסם

משתתף בצערך על זה שאתה לקוח בזק.

אמרת בעצמך שאתה משתמש בL2TP , זה חייגן.

תבקש מהם לעבור לPPTP.

אפשרות נוספת זה לעבור לחיבור בלי חייגן , אבל היום הם מנסים למנוע חיבור כזה.

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא מבין בפרטים מה אומר כל סוג - PPTP או L2TP אבל אני מחובר עם L2TP ואני לא עם חייגן, בגלל שיש לי ראוטר.

כשדיברתי עם בזק, שאלתי אם יש אפשרות להחזיר ל PPTP הם אמרו שלא כי הם פשוט לא תומכים בזה ועברו ל L2TP.

ואין לי מושג למה אתה נגד בנזק בינלאומי מבחינת שירות הם בסדר גמור.

יש מה לעשות? \=

פורסם

נטוויז'ן ובזק בנלאומי לא מונעים בכלל מעבר לחיבור ללא חייגן בחברות אחרות מנסים לשכנע אותך לא לעשות זאתאבל אם אתה מתעקש אתה מקבל! אל תשכח לאחר שהעבירו אותך לחיבור ללא חייגן לבטל בראוטר את הגדרת החייגן ולעבור לIP דינאמי. בעיקרון אםתאפס את הראוטר לאחר שיעבירו אותך לחיבור ללא חייגן הוא בברירת מחדל יתחיל לעבוד במצב של Dynamic IP.

פורסם
  • מחבר

אוקי.. אני מבין מהדיבורים על החייגן וצורת ההתחברות שזו הסיבה הברורה לבעיה? אין שום סיכוי שהבעיה בתמיכה של הראוטר?

תודה.

פורסם

כבר כמה שבועות שנזק כן מונעים, ומנסים להעביר את כולם לחייגן.

פורסם

בדיוק רציתי לפתוח דיון באותו נושא..

עברתי לבזק בינלאומי שבוע שעבר למהירות 5 מגה, וברשותי ראוטר של 3com מלפני כמה שנים טובות, ומהירות פשוט מגוחכת. גם המהירות של ההורדה, וגם הגלישה בכללי. יש לי עוד ספק של 013, 2 מגה, והוא יותר מהיר מה-5 של בזק!

בעיקרון, כשאני עושה בדיקת מהירות, וכשאני מוריד מאתר ישראלי, אז כל המהירות מנוצלת.. אבל כשאני מנסה להוריד מאתרים כמו ראפידשייר לדוגמא, אז אני מוריד על 150-200 במקרה הטוב.

מצטרף לשאלה של EpoXi - האם זה קשור לראוטר או בעיה בבזק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים