עבור לתוכן

מסך E-IPS בגודל 22' בעל רזולוציה של Full HD?

Featured Replies

פורסם

האם קיים מסך כזה?

האם יש איזשהו תיכנון להשיק בקרוב מסך כזה?

פורסם

אכן קיים מסך כזה, ה-HP ZR22w

http://hardforum.com/showthread.php?t=1505700

לא מצאתי את המסך באף חנות בארץ אך ניתן לבדוק מול HP ישראל האם ניתן לרכוש את המסך דרכם.

פורסם

לי יש את ה DELL 2209AW

מסך מעולה

פורסם
  • מחבר
אכן קיים מסך כזה, ה-HP ZR22w

עכשיו אני נזכר, ראיתי אותו מוזכר פה בפורום לפני כמה שבועות ודיי שכחתי מקיומו :facepalm:

מעניין, לאחר חיפוש קצר מצאתי סרטון UNBOXING שלו:

טוב, האמת שהחלטתי שאני מעדיף מסך בפורמט 16:10(מרוויח עוד שטח עבודה, ויותר נוח שזה לא רחב מדי) מה שאומר רזולוציה של 1680X1050 במסכי 22', אני צודק?

אם כך, בפורמט 16:10 ניתן לנצל את יכולתו המלאה של סרט FHD רק במסכי 24' ...

*זה לא ממש נוגע אליי כי לא מוריד סרטים ברזולוציה של מעל 1600X900, כלומר 900P.*

השימושים שלי:

עבודה שוטפת באינטרנט וקריאת טקסטים.

סרטים(720P, 864P,900P, רק בודדים 1080P בגלל משקלם הכבד יחסית).

משחקים כבדים- רק שאין לי הרבה זמן לשחק, אולי שעה ביום.

מה שמשאיר את הדל 2209WA מול LG W2220P, למרות שאני לא יודע עד כמה זו תחרות, כי הדל זול בכ- 350 שקלים כרגע.

אבוי, אני חושב שאני מתחיל לענות לעצמי(זה קורה לפעמים).

פורסם

אם חלק גדול מהשימושים שלך הוא גלישה באינטרנט וקריאת טקסט אני לא חושב שהייתי ממליץ על מסך FHD בגודל 22", הכתב פשוט קטן מדי לדעתי.

אמנם זה עניין של העדפה אישית ויש כאלה שזה אולי פחות מפריע להם מאשר לאחרים, אך מניסיון שלי הטקסט פשוט קטן מדי. באתרי אינטרנט אפשר להגדיל כמובן את גודל הגופן, ואפשר לעשות Zoom למסמכים, אבל אז זה קצת מפספס את המטרה (וגם באופן כללי האייקונים והטקסט במערכת ההפעלה קטנים מדי לטעמי). אם יש לך דרך לבדוק עד כמה זה מפריע או לא מפריע לך באופן מעשי זה כמובן הכי טוב. מכיוון שאני מניח שאין לך, אז זאת המלצתי מבחינה תיאורטית.

אם ה-Dell כל כך יוחר זול הייתי בוחר בו מבין השניים בלי אפילו לחשוב יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

לחבר שלי יש מסך 22' בפורמט 16:9, וזה לא ממש נוח לי.

שאלה נוספת:

נכון שמסכים עם פאנל E-IPS(מן הסתם בגלל האיכות שלהם) מזיקים פחות לעיניים ממסכי TN?

פורסם

במה המסכים האלה שונים?

פורסם

ידוע לכם אם קיים מסך בגודל 20' שהוא FHD ?

פורסם

מנסיון אישי-dell 2209 באמת מעולה, גם בהשוואה למסכי 22" אחרים שאני עובד מולם.

סרטי FHD נראים בו מצויין ולא נפגעים בגלל שהוא לא FHD. הרזולוציה שלו לא רחוקה מ-FHD לכן אתה לא מאבד הרבה ובכל אופן זה לא מורגש ואיכות הצפייה מצויינת.

גם אני לא ממליץ על FHD ב-22 כי הטקסט יהיה קטן מידי.

פורסם

טוב, האמת שהחלטתי שאני מעדיף מסך בפורמט 16:10(מרוויח עוד שטח עבודה, ויותר נוח שזה לא רחב מדי) מה שאומר רזולוציה של 1680X1050 במסכי 22', אני צודק?

אם כך, בפורמט 16:10 ניתן לנצל את יכולתו המלאה של סרט FHD רק במסכי 24' ...

היו כמה דגמים של מסכי 22" ב1920X1200. הSAMSUNG T220P למשל (TN), הLENOVO L220X שהוא PVA (למרות שאני לא יודע אם נמכר בארץ אי-פעם). לא זכור לי אם שמעתי אי-פעם על IPS 1920X1200.

מה שמשאיר את הדל 2209WA מול LG W2220P, למרות שאני לא יודע עד כמה זו תחרות, כי הדל זול בכ- 350 שקלים כרגע.

לW2200P יש HDMI, שזה חשוב לחלק מהמשתמשים ויכול להצדיק עבורם את ההפרש במחיר. אני לא רואה יתרונות אחרים שלו על הDELL.

נכון שמסכים עם פאנל E-IPS(מן הסתם בגלל האיכות שלהם) מזיקים פחות לעיניים ממסכי TN?

לא נכון.

ידוע לכם אם קיים מסך בגודל 20' שהוא FHD ?

לא נתקלתי.

פורסם

מה זה השטויות האלה - "הטקסט קטן מדי"?! אתם מחליטים על הרזולוציה. אני עובד עם LG W2243T (שהוא FHD כמובן) ואני על 1280X1024, גודל הכתב בסדר גמור (באינטרנט, מסמכי WORD, PDF וכו'). אל תזרקו לאוויר שטויות...

פורסם

אתם מחליטים על הרזולוציה.

זהו, שלא. הם לא רוצים - ובצדק גמור - לעבוד ברזולוציה לא טבעית.

פורסם

בכל זאת תמיד אפשר לשנות את גודל הפונטים/אייקונים וגודל התצוגה בדפי אינטרנט ..

פורסם

ואז הכל לא פרופרציונלי. באמת, אם השיקולים המהותיים ביותר הם גודל טקסט, אז לא קונים FHD על מסך קטן מלכתכילה.

לי יש 24" FHD ועדיין אני מרגיש שהטקסט טיפה קטן לי ושאני מאמץ את העניניים כשאני קורא.

פורסם

מה זה השטויות האלה - "הטקסט קטן מדי"?! אתם מחליטים על הרזולוציה. אני עובד עם LG W2243T (שהוא FHD כמובן) ואני על 1280X1024, גודל הכתב בסדר גמור (באינטרנט, מסמכי WORD, PDF וכו'). אל תזרקו לאוויר שטויות...

סלח לי, אבל לעבוד על W2243T ברזולוציה של 1280X1024 זה שיא הטמטום. עזוב את זה שזוהי רזולוציה לא טבעית, זה מילא. אבל הרזולוציה לא מתאימה למימדי המסך. אתה לוקח רזולוציה של 5:4 ומותח אותה ל-16:9, מה שהופך את הכל למתוח ביותר מ40% ומעוות לחלוטין (במסך שלך ריבוע ייראה כמו מלבן שהרוחב שלו ארוך ב40% מהגובה). עדיף כבר להישאר על מסך 19".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים